Sørge for at enheten er beskyttet

Du kan hindre at andre bruker enheten uten tillatelse. Hvis f.eks. enheten blir borte, stjeles eller data tømmes, er det kun noen med din Google™-konto eller skjermlåsinformasjon som kan bruke enheten. For å sørge for at enheten er beskyttet er det viktig at du stiller inn en sikker skjermlås og legger til en Google™-konto på enheten. Det er avgjørende at du husker skjermlåsinformasjonen og Google™-kontoinformasjonen. For å være sikker på at enheten er beskyttet kan du:

• Stille inn en sikker skjermlås på enheten, dvs. en PIN-kode, et passord eller et mønster for å hindre at andre kan tilbakestille enheten din. Se Skjermlås for mer informasjon.
    • Legg til en Google™-konto for å hindre at andre kan bruke enheten hvis den stjeles og/eller data tømmes. Se Hvorfor trenger jeg en Google™-konto? på siden for mer informasjon.
    • Aktiver enten «Protection by my Xperia» eller Android™ Device Manager-nett-tjenesten. Dersom du bruker en av disse tjenesten, kan du finne enheten ekstern, låse eller slette en enhet som er blitt borte. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Slik finner du en enhet som har blitt borte .

Verifisering av enhetens eier

Enkelte sikkerhetsfunksjoner krever at du enten låser opp skjermen med PIN-kode, passord, mønster eller skriver inn Google™-kontoinformasjonen din. Nedenfor finnes eksempler på beskyttelsesfunksjoner og noe av den nødvendige påloggingsinformasjonen:

• Beskyttelse for tilbakestilling til fabrikkinnstillingene: Du må låse opp skjermen før du kan utføre en tilbakestilling til fabrikkinnstillingene.
    • Protection by my Xperia: Hvis du tilbakestiller enheten eksternt ved hjelp av denne tjenesten, må du skrive inn brukernavnet og passordet for en Google™-konto som er tilknyttet tjenesten. Enheten må være koblet til Internett før oppsettet kan fullføres. Hvis ikke, vil du ikke kunne bruke enheten etter tilbakestillingen.
    • Android™ Device Manager: Hvis du tilbakestiller enheten eksternt ved hjelp av denne tjenesten, må du skrive inn brukernavnet og passordet for en Google™-konto. Enheten må være koblet til Internett før oppsettet kan fullføres. Hvis ikke, vil du ikke kunne bruke enheten etter tilbakestillingen.
    • Programvarereparasjon: Bruk Xperia™ Companion-programmet til å utføre en programvarereparasjon.

Note

For Android™ Device Manager er det nødvendig å skrive inn informasjon fra en Google™-konto. Dette kan være en hvilken som helst Google™-konto som er konfigurert på enheten som en eier. Hvis du ikke kan gi den relevante kontoinformasjonen i konfigurasjonsprosessen, kan du ikke bruke enheten.