Slik bruker du stedstjenestene

Stedstjenestene gjør at apper som Kart og kameraet kan bruke informasjon fra Wi-Fi-nettverk som GPS (Global Positioning System)-informasjon for å bestemme omtrentlig sted. Hvis du ikke har klar siktelinje til GPS-satellitter, kan enheten bestemme ditt sted ved bruk av Wi-Fi-funksjonen.

Stedtjenestene må aktiveres for å kunne bruke din enhet for å finne ut hvor du befinner deg.

Slik aktiverer eller deaktiverer du stedstjenester

1. På Startskjerm tar du hurtig på Icn sony and app tray tablet.
    2. Finn og ta hurtig på Innstillinger > Sted, og ta deretter hurtig på på/av-bryteren for å aktivere eller deaktivere stedstjenester.
    3. Hvis du valgte å aktivere stedstjenester i trinn 2, tar du hurtig på Godta for å bekrefte.

Slik forbedrer du GPS-presisjonen

Første gang du bruker enhetens GPS-funksjon, kan det ta noen minutter før posisjonen blir registrert. For at søkeprosessen skal gå raskest mulig er det viktig at du har fri sikt mot himmelen. Stå stille og unngå å dekke til GPS-antennen (det uthevede området på bildet). GPS-signalene kan trenge gjennom skyer og plast, men ikke massive hindringer som for eksempel bygninger og fjell. Gå til et annet sted hvis posisjonen ikke blir registrert i løpet av noen få minutter.

GPS-posisjon på Sony Xperia™ Z2 Tablet