Slik bruker du enheten i våte og støvete omgivelser

Enheten er vanntett og beskyttet mot støv så du behøver ikke å bekymre deg om du er ute i regnværet eller ønsker å skylle av smuss under en kran, men husk: alle porter og deksler som er festet, skal være lukket godt igjen. Du skal ikke: ha enheten helt under vann, utsette den for sjøvann, saltvann og vann med klor eller væsker som f.eks. drikkevarer. Misbruk eller feilbruk av enheten ugyldiggjør garantien. Enheten har IP-klassifiseringen (Ingress Protection) IP65/68. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du gå til www.sonymobile.com/waterproof/.

Garantien dekker ikke skader eller defekter som er forårsaket av misbruk eller feil bruk av enheten i forhold til Sony Mobiles instruksjoner. Du finner mer informasjon om garantien i Viktig informasjon, som du får tilgang til via support.sonymobile.com eller via Innstillinger > Om telefonen > Juridisk informasjon.

Enheten har USB-port uten deksel. USB-porten må være helt tørr før du kobler til en kabel, for eksempel for å lade eller overføre data. Hvis enheten kommer i kontakt med vann, må du tørke den med en mikrofiberklut og riste enheten minst 15 ganger med USB-porten vendt nedover. Gjenta prosedyren hvis det fremdeles er synlig fuktighet i USB-porten. USB-kabelen må ikke settes inn i USB-porten før porten er fullstendig tørr.

Slik tørker du USB-porten

tørke av enheten

riste enheten

tørke av USB-porten på Sony-enheten

1. Bruk en mikrofiberklut og tørk bort ekstra fuktighet på enheten.
    2. Hold enheten godt fast med USB-porten vendt nedover, og rist enheten kraftig minst 15 ganger.
    3. Hvis det fremdeles er synlig fuktighet i USB-porten, rister du enheten igjen flere ganger.
    4. Bruk en mikrofiberklut for å tørke bort eventuell gjenværende fuktighet fra USB-porten.