Oppdatere enheten

Du bør oppdatere programvaren på enheten for å få de nyeste funksjonene, forbedringene og feilopprettingene, slik at alt fungerer best mulig. Når en programvareoppdatering er tilgjengelig, vises Icn sony stat notify system update på statuslinjen. Du kan også lete etter nye oppdateringer manuelt, eller planlegge en oppdatering.

Før du oppdaterer enheten, må du vurdere følgende:

• Kontroller at du har nok lagringsplass før du prøver å oppdatere.
    • Hvis du bruker en enhet med flere brukere, må du logge inn som eier, dvs. den primære brukeren, for å oppdatere enheten.
    • System- og appoppdateringer kan føre til at funksjonene på enheten vises på en annen måte enn slik det er beskrevet i denne brukerhåndboken. Det kan hende at Android™-versjonen ikke blir berørt av en oppdatering.

Hvis du vil ha mer informasjon om programvareoppdateringer, kan du gå til Programvareoppdatering.

Slik ser du etter ny programvare

1. Sørg for å være logget inn som eier hvis du bruker en enhet med flere brukere.
    2. Ta hurtig på Icn sony home apptray normalfra Startskjerm.
    3. Finn og ta hurtig på Innstillinger > Om telefonen > Programvareoppdatering.

Note

Hvis det ikke finnes ny tilgjengelig programvare, er det mulig at du ikke har nok ledig plass på enheten. Hvis Xperia™-enheten har mindre enn 500 MB ledig internert minne, vil du ikke motta informasjon om ny programvare. Følgende varsel vises i varselspanelet for å varsle deg om mangel på lagringsplass: Storage space running out. Some system functions may not work. (Du holder på å gå tom for lagringsplass. Det er mulig at noen systemfunksjoner ikke fungerer.) Hvis du mottar dette varselet, må du ordne med ledig plass på det interne minnet før du kan motta varsler om ny programvare som gjøres tilgjengelig.

Slik oppdaterer du enheten trådløst

Bruk programmet Programvareoppdatering for å oppdatere enhetens programvare trådløst. Tilgjengeligheten av oppdateringer via et mobilnett avhenger av operatøren. Vi anbefaler at du bruker et ‎Wi-Fi‎-nettverk, ikke et mobilnett, når du laster ned ny programvare, slik at du slipper utgiftene for datatrafikk.

Slik nedlaster og installerer du en systemoppdatering

1. Sørg for å være logget inn som eier hvis du bruker en enhet med flere brukere.
    2. Ta hurtig på Icn sony home apptray normal fra Startskjerm.
    3. Finn og ta hurtig på Innstillinger > Om telefonen > Programvareoppdatering.
    4. Ta hurtig på Last ned for å laste den ned på enheten hvis en systemoppdatering er tilgjengelig.
    5. Ta hurtig på Installer, og følg instruksjonene for å fullføre installasjonen når nedlastingen er ferdig.

Slik konfigurerer du automatisk installasjon

1. Startskjerm trykker du på Icn sony home apptray normal.
    2. Finn og trykk på Innstillinger > Om telefonen > Programvareoppdatering.
    3. Trykk på Icn sony key menu og deretter på Innstillinger, og velg et alternativ.

Slik oppdaterer du enheten ved bruk av en datamaskin

1. Bruk en USB-kabel for å koble enheten til datamaskinen.
    2. Kontroller at skjermen på enheten ikke er låst og at USB-tilkoblingsmodusen på enheten er satt til Overfør filer (MTP).
    3. Åpne Xperia™ Companion hvis det ikke startes automatisk.
    4. Kontroller at datamaskinen har tilgang til Internett.
    5. Datamaskin: Hvis det oppdages en ny oppdatering til programvaren, vises det et popup-vindu. Følg instruksjonene på skjermen for å kjøre de aktuelle programvareoppdateringene.

Note

Hvis du ikke har Xperia™ Companion-programvaren installert på den aktuelle datamaskinen, må du koble enheten til datamaskinen og følge instruksjonene på skjermen. Kontroller at du bruker USB-kabelen som ble levert sammen med enheten, og at den er koblet til enheten og datamaskinen på riktig måte.