Låse opp enheten automatisk

Note

Smartlås-funksjonen er kanskje ikke tilgjengelig overalt.

Smartlås-funksjonen gjør det enklere å låse opp enheten ved at du kan angi at den skal låses opp automatisk i bestemte situasjoner. Du kan for eksempel holde enheten opplåst når den er koblet til en Bluetooth®-enhet eller når du bærer den med deg.

Du kan bruke de følgende innstillingene til å angi at Smartlås skal holde enheten ulåst:

• Klarert ansikt: Lås opp enheten ved å se på den.
    • Klarert stemme: Konfigurer talegjenkjenning for å søke på alle skjermer.
    • Klarerte enheter: Hold enheten ulåst når en klarert Bluetooth®- eller NFC-enhet er tilkoblet.
    • Klarerte steder: Hold enheten ulåst når du er i en klarert posisjon.
    • På kroppen-registrering: Hold enheten ulåst når du bærer den på deg.

Du må låse opp enheten manuelt hvis du ikke bruker den på fire timer, og når du starter den på nytt.

Note

Smartlås-funksjonen er utviklet av Google™, og den nøyaktige funksjonaliteten kan endres over tid på grunn av oppdateringer fra Google™.

Slik aktiverer du Smart Lock

1. Kontroller at du har konfigurert et mønster, en PIN-kode eller et passord for skjermlåsen.
    2. På Startskjerm tar du hurtig på Icn sony home apptray normal.
    3. Finn og ta hurtig på Innstillinger > Sikkerhet > Tillitsagenter.
    4. Dra glidebryteren ved siden av Smartlås (Google) mot høyre.
    5. Ta hurtig på tilbakepilen ved siden av Tillitsagenter.
    6. Finn og ta hurtig på Smartlås.
    7. Angi mønsteret, PIN-koden eller passordet. Du må angi denne skjermlåsen hver gang du ønsker å endre Smart Lock-innstillingene.
    8. Velg en Smart Lock-type.

Innstilling for når enheten skal holdes opplåst automatisk

Du kan bruke de følgende innstillingene til å angi at Smart Lock skal holde enheten ulåst:

• Klarerte enheter – Hold enheten ulåst når en klarert Bluetooth®-enhet er tilkoblet.
    • Klarerte steder – Hold enheten ulåst når du er i en klarert posisjon.
    • På kroppen-registrering – Hold enheten ulåst når du bærer den på deg.
    • Klarert ansikt – Låse opp telefonen ved å se på den.
    • Klarert stemme — Konfigurer talegjenkjenning for å søke på alle skjermer.

Du må låse opp enheten manuelt hvis du ikke bruker den på fire timer, og når du starter den på nytt.

Koble til klarerte Bluetooth®-enheter

Du kan angi en tilkoblet Bluetooth®-enhet som en "klarert" enhet, og holde Xperia™-enheten ulåst mens du er koblet til den. Hvis du har Bluetooth®-enheter som du kobler til regelmessig, for eksempel en bilhøyttaler eller et hjemmeunderholdningssystem, en Bluetooth®-klokke eller en treningsregistrator, kan du legge dem til som klarerte enheter og omgå den ekstra sikkerheten til låsskjermen for å spare tid. Denne funksjonen er praktisk hvis du oppholder deg på et relativt sikkert sted når du bruker disse enhetene. I noen tilfeller må du likevel låse opp enheten manuelt før du kan koble til en klarert enhet.

Note

Vi anbefaler ikke at du legger til enheter som er kontinuerlig koblet til enheten din som klarerte enheter, for eksempel Bluetooth®-tastaturer eller -etuier.

Tip

Så snart du slår av en klarert Bluetooth®-enhet eller den er utenfor rekkevidde, låses skjermen og du trenger PIN-koden, mønsteret eller passordet for å låse den opp.

Slik legger du til en klarert Bluetooth®-enhet

1. Kontroller at enheten er paret med og tilkoblet Bluetooth®-enheten du vil legge til som en klarert enhet.
    2. Finn og trykk på Innstillinger > Sikkerhet > Smartlås > Legg til klarert enhet > Bluetooth.
    3. Trykk på et enhetsnavn for å velge det fra en liste over tilkoblede enheter. Bare parede enheter vises i denne listen.
    4. Avhengig av sikkerheten for tilkoblingen må du kanskje låse opp enheten manuelt før den klarerte enheten kan holde den opplåst.

Slik fjerner du en klarert Bluetooth®-enhet

1. På Startskjerm tar du hurtig på Icn sony home apptray normal.
    2. Finn og ta hurtig på Innstillinger > Sikkerhet > Smartlås > Klarerte enheter.
    3. Ta hurtig på enheten du vil fjerne.
    4. Ta hurtig på Fjern klarert enhet.

Kontrollere at du er sikker når du bruker klarerte enheter

Ulike Bluetooth®-enheter støtter ulike Bluetooth®-standarder og sikkerhetsfunksjoner. Det er en mulighet for at noen kan holde Xperia™-enheten din ulåst ved å imitere Bluetooth®-tilkoblingen din selv om den klarerte enheten ikke er i nærheten lenger. Enheten din er ikke alltid i stand til å avgjøre om tilkoblingen din er sikret mot noen som prøver å imitere den.

Når enheten ikke kan avgjøre om du bruker en sikker tilkobling, vil du få et varsel på Xperia™-enheten, og du må kanskje låse den opp manuelt før en klarert enhet kan holde den ulåst.

Tilkoblingsrekkevidden for Bluetooth® kan variere avhengig av faktorer som enhetsmodell, den tilkoblede Bluetooth®-enheten og omgivelsene. Avhengig av disse faktorene kan Bluetooth®-tilkoblingere fungere på avstander opptil 100 meter. Hvis noen tar Xperia™-enheten din mens den er i nærheten av en klarert enhet, kan de få tilgang til til Xperia™-enheten din hvis den klarerte enheten har låst den opp.

Koble til klarerte steder

Når funksjonen for klarerte steder er konfigurert, blir låseskjermsikkerheten på Xperia™-enheten deaktivert når du er på et angitt klarert sted. For at denne funksjonen skal fungere, må du være koblet til Internett (helst over ‎Wi-Fi‎) og tillate at enheten bruker din aktuelle posisjon.

Når du skal konfigurere klarerte steder, må du først kontrollere at stedsmodus med høy nøyaktighet eller batterisparende stedsmodus er aktivert på enheten før du legger til hjemmeposisjoner eller egendefinerte steder.

Note

De nøyaktige målene for et klarert sted er et estimat som kan strekke seg utover de fysiske veggene i hjemmet ditt eller et annet område du har lagt til som et klarert sted. Denne funksjonen kan holde enheten ulåst innenfor en radius på opptil 80 meter. Vær også oppmerksom på at posisjonssignaler kan replikeres eller manipuleres. Personer med tilgang til spesialutstyr kan låse opp enheten.

Slik legger du til hjemmeposisjonen din

1. Kontroller at posisjonsmodus er aktivert og at du bruker enten Høy nøyaktighet- eller Batterisparing-innstillingen.
    2. På Startskjerm tar du hurtig på Icn sony home apptray normal.
    3. Finn og ta hurtig på Innstillinger > Sikkerhet > Smartlås >Klarerte steder > Hjem.
    4. Ta hurtig på Slå på dette stedet.

Slik redigerer du hjemmeposisjonen din

1. Kontroller at posisjonsmodus er aktivert og at du bruker enten Høy nøyaktighet- eller Batterisparing-innstillingen.
    2. På Startskjerm tar du hurtig på Icn sony home apptray normal.
    3. Finn og ta hurtig på Innstillinger > Sikkerhet > Smartlås > Klarerte steder.
    4. Velg hjemmeposisjonen din.
    5. Ta hurtig på Rediger.
    6. I søkefeltet angir du posisjonen du ønsker å bruke som hjemmeposisjon.

Tip

Hvisdet er flere bygninger med samme adresse der du har hjemmet ditt, kan det klarerte stedet som du ønsker å legge til, være forskjellig fra den faktiske adressen. For å sikre bedre posisjonsnøyaktighet kan du legge til den faktiske posisjonen for hjemmet ditt innenfor bygningskomplekset, som et egendefinert sted.

Slik fjerner du hjemmeposisjonen din

1. Kontroller at posisjonsmodus er aktivert og at du bruker enten Høy nøyaktighet- eller Batterisparing-innstillingen.
    2. På Startskjerm tar du hurtig på Icn sony home apptray normal.
    3. Finn og ta hurtig på Innstillinger > Sikkerhet > Smartlås >Klarerte steder > Hjem.
    4. Ta hurtig på Slå av dette stedet.

Bruke egendefinerte posisjoner

Du kan legge til en hvilken som helst posisjon som et klarert, egendefinert sted der enheten kan være opplåst.

Slik legger du til et egendefinert sted

1. Kontroller at posisjonsmodus er aktivert og at du bruker enten Høy nøyaktighet- eller Batterisparing-innstillingen.
    2. På Startskjerm tar du hurtig på Icn sony home apptray normal.
    3. Finn og ta hurtig på Innstillinger > Sikkerhet > Smartlås > Klarerte steder.
    4. Ta hurtig på Legg til klarert sted.
    5. Hvis du vil bruke den gjeldende posisjonen som et klarert, egendefinert sted, tar du hurtig på Velg dette stedet.
    6. Eller, hvis du vil legge til et sted til, ta hurtig på forstørrelsesglassikonet og skriv inn adressen. Enheten søker etter den angitte posisjonen. Hvis du vil bruke den foreslåtte adressen, tar du hurtig på adressen.
    7. Hvis du vil finjustere posisjonen, tar du hurtig på tilbakepilen ved siden av adressen og drar deretter posisjonsnålen til den ønskede posisjonen og tar hurtig på Velg dette stedet.

Slik redigerer du et egendefinert sted

1. Kontroller at posisjonsmodus er aktivert og at du bruker enten Høy nøyaktighet- eller Batterisparing-innstillingen.
    2. På Startskjerm tar du hurtig på Icn sony home apptray normal.
    3. Finn og ta hurtig på Innstillinger > Sikkerhet > Smartlås > Klarerte steder.
    4. Velg stedet du vil redigere.
    5. Ta hurtig på Rediger adresse.
    6. Hvis du vil legge til et sted til, tar du hurtig på forstørrelsesglassikonet og skriver inn adressen. Enheten søker etter den angitte posisjonen. Hvis du vil bruke den foreslåtte adressen, tar du hurtig på adressen.
    7. Hvis du vil finjustere posisjonen, tar du hurtig på tilbakepilen ved siden av adressen og drar deretter posisjonsnålen til den ønskede posisjonen og tar hurtig på Velg dette stedet.

Slik fjerner du et egendefinert sted

1. Kontroller at posisjonsmodus er aktivert og at du bruker enten Høy nøyaktighet- eller Batterisparing-innstillingen.
    2. På Startskjerm tar du hurtig på Icn sony home apptray normal.
    3. Finn og ta hurtig på Innstillinger > Sikkerhet > Smartlås > Klarerte steder.
    4. Velg stedet du vil fjerne.
    5. Ta hurtig på Slett.

Beholde enheten ulåst når du bærer den

Når du bruker funksjonen for på kroppen-registrering, kan du beholde enheten ulåst mens du har den på deg, for eksempel hvis du bærer den i hånden, lommen eller vesken. Akselerometeret i enheten holder enheten ulåst når den registrerer at du bærer den. Enheten låses når akselerometeret registrerer at du har lagt fra deg enheten.

Note

Funksjonen for på kroppen-registrering kan ikke skille mellom ulike brukere. Hvis du gir enheten til en annen mens den er ulåst ved hjelp av på kroppen-registrering, kan enheten forbli ulåst for den andre brukeren. Vær oppmerksom på at på kroppen-registrering som sikkerhetsfunksjon er mindre sikker enn et mønster, en PIN-kode eller et passord.

Slik aktiverer du på kroppen-registrering

1. På Startskjerm tar du hurtig på Icn sony home apptray normal.
    2. Finn og ta hurtig på Innstillinger > Sikkerhet > Smartlås > På kroppen-registrering.
    3. Dra glidebryteren ved siden av Av mot høyre, og ta deretter hurtig på OK.

Bruke på kroppen-registrering

Når du bruker funksjonen for på kroppen-registrering, må du være oppmerksom på de følgende virkemåtene:

• Når enheten registrerer at du har den på kroppen, forblir den opplåst etter at du har låst den opp.
    • Hver gang du legger fra deg enheten og den registrerer at du ikke har den på deg lenger, låses enheten automtisk.
    • Når du har lagt fra deg enheten, hvis du for eksempel legger den på et bord, kan det ta opptil ett minutt før enheten låses.
    • Hvis du går inn i en bil, buss eller et tog eller et annet landbasert kjøretøy, kan det ta mellom fem og ti minutter for enheten låses.
    • Vær oppmerksom på at når du går ombord i et fly eller en båt (eller andre transportmidler som ikke er landbasert), låses enheten kanskje ikke automatisk, så pass på at du låser den manuelt hvis det er nødvendig.
    • Når du tar opp enheten igjen eller går ut av kjøretøyet, holder det at du låser den opp én gang. Enheten forblir opplåst så lenge du har den på deg.

Slik slår du av på kroppen-registrering

1. På Startskjerm tar du hurtig på Icn sony home apptray normal.
    2. Finn og ta hurtig på Innstillinger > Sikkerhet > Smartlås > På kroppen-registrering.
    3. Dra glidebryteren ved siden av mot høyre.