Lagring og minne

Enheten har flere ulike lagrings- og minnealternativer.

• Det interne minnet er på cirka 16 GB, og brukes til å lagre nedlastet eller overført innhold samt personlige innstillinger og data. Noen eksempler på data som lagres i det interne minnet er alarm-, volum- og språkinnstillinger, e-poster, bokmerker, kalenderhendelser, bilder, videoer og musikk.
    • Du kan bruke et uttakbart minnekort med en lagringskapasitet på opptil 128 GB for å få mer lagringsplass. Mediefiler og noen apper, sammen med deres tilhørende data, kan flyttes til denne minnetypen for å frigjøre intern lagringsplass. Noen apper som f.eks. Kamera-appen, kan lagre data direkte på et minnekort.
    • Det dynamiske minnet (RAM) er på cirka 1.5 GB, og kan ikke brukes som lagringsplass. RAM brukes til å kjøre programmer og operativsystemet.

Note

Du må kanskje kjøpe et minnekort separat.

Tip

Du kan lese mer om bruk av minne i Android-enheter ved å laste ned rapporten for enheten fra Støttedokumenter.

Slik får du bedre batteriytelse

Minnet i enheten fylles som regel opp ved normal bruk. Hvis enheten begynner å bli treg, eller apper lukkes uten forvarsel, bør du vurdere følgende:

• Ha alltid minst 500 MB ledig intern lagringsplass og mer enn 100 MB ledig RAM tilgjengelig.
    • Lukk apper som du ikke bruker.
    • Slett hurtigbufferen for alle apper.
    • Avinstaller nedlastede apper som du aldri bruker.
    • Flytt apper til minnekortet hvis det interne lagringsstedet er fullt.
    • Overfør bilder, videoer og musikk fra det interne minnet til minnekortet.
    • Hvis enheten ikke klarer å lese innhold fra minnekortet, kan det hende at kortet må formateres. Vær oppmerksom på at alt innhold på kortet blir slettet ved formatering.

Note

Hvis du bruker en enhet med flere brukere, må du logge deg på som eieren, det vil si primærbrukeren, for å kunne utføre bestemte handlinger, som for eksempel å overføre data til minnekortet og formatere minnekortet.

Slik får du informasjon om minnestatusen

1. På Startskjerm tar du hurtig på Icn sony home apptray normal .
    2. Finn og trykk på Innstillinger > Lagring.

Slik viser du mengde fri og brukt RAM

1. Ta hurtig på Icn sony home apptray normal i Startskjerm.
    2. Finn og ta hurtig på Innstillinger > Programmer.

Slik sletter du hurtigbufferminnet i alle appene

1. Ta hurtig på Icn sony home apptray normal på Startskjerm.
    2. Finn og ta hurtig på Innstillinger > Lagring.
    3. Ta hurtig på Intern lagring > Bufrede data > OK.

Note

Når du sletter hurtigbufferminnet, mister du ikke viktig informasjon eller innstillinger.

Slik flytter du mediefiler til minnekortet

1. Pass på at du har et minnekort i enheten.
    2. På Startskjerm tar du hurtig på Icn sony home apptray normal.
    3. Finn og ta hurtig på Innstillinger > Lagring > Overfør data til SD-kort.
    4. Merk filtypene som skal overføres til minnekortet.
    5. Ta hurtig på Overfør.

Slik flytter du apper til minnekortet.

1. Ta hurtig på Icn sony home apptray normal på Startskjerm.
    2. Finn og ta hurtig på Innstillinger > Programmer.
    3. Velg appen som skal flytte, ta deretter hurtig på Lagring. Ta deretter hurtig på Endre > SD-kort > Flytt under lagring.

Note

Noen apper kan ikke flyttes til minnekortet.

Slik stopper du apper og tjenester som at de ikke kjører

1. Ta hurtig på Icn sony home apptray normal på Startskjerm.
    2. Finn og ta hurtig på Innstillinger > Programmer.
    3. Velg en app eller tjeneste, ta deretter hurtig på TVING AVSLUTNING > OK.

Slik formaterer du minnekortet

1. På Startskjerm trykker du på Icn sony home apptray normal.
    2. Finn og trykk på Innstillinger > Lagring.
    3. Trykk på SD-kort, deretter Icn sony key menu og trykk deretter på Innstillinger > Format > Slett og formatér.

Note

Alt innhold på minnekortet blir slettet ved formatering. Sørg for at du har sikkerhetskopier av alt du vil ta vare på før du formaterer minnekortet. Du kan lage en sikkerhetskopi ved å kopiere innholdet til en datamaskin. Du finner mer informasjon under Behandle filer ved hjelp av en datamaskin.