Vedlikehold ved hjelp av en datamaskin

Xperia™ Companion

Xperia™ Companion er en programvaretjeneste som tilbyr en samling av verktøy og apper du kan bruke når enheten kobles til en datamaskin. Med Xperia™ Companion kan du:

• Oppdatere eller reparere enhetens programvare.
  • Overføre innholdet ditt fra en gammel enhet ved bruk av Xperia™ Transfer.
  • Sikkerhetskopiere og gjenopprette innhold på datamaskinen.
  • Synkronisere multimedieinnhold – bilder, videoer, musikk og spillelister – mellom enheten og datamaskinen.
  • Bla gjennom filer på enheten.

Hvis du vil bruke Xperia™ Companion, trenger du en datamaskin med Internett-tilkobling som kjører ett av følgende operativsystemer:

• Microsoft® Windows® 7 eller nyere
  • Mac OS® X 10.11 eller nyere

Lær mer og last ned Xperia™ Companion for Windows eller Xperia™ Companion for Mac.

Behandle filer ved hjelp av en datamaskin

Koble enheten til en Windows®-datamaskin med en USB-kabeltilkobling for enkelt å kunne overføre og behandle filer.

Når de to enhetene er sammenkoblet, kan du velge om du vil lade enheten, overføre filer, bruke den som strømkilde eller bruke den til MIDI-inndata. Datamaskinen din registrerer enheten når du velger tilkoblingsmodusen Overfør filer (MTP). Standard tilkoblingsmodus er alltid satt til Bare lading.

Med Xperia™ Companion får du tilgang til filsystemet på enheten din. Hvis du ikke har installert Xperia™ Companion, blir du bedt om å installere det når du kobler enheten til datamaskinen.

Note

Du må alltid bruke en USB-kabel som er beregnet for akkurat din Xperia™-modell, og du må se til at den er helt tørr.

USB-tilkoblingsmoduser

Du kan bruke to USB-tilkoblingsmoduser:

Medieoverføringsmodus (MTP) Bruk MTP for behandling av filer, oppdatering av enhetsprogramvare og tilkobling via ‎Wi-Fi‎. Denne USB-modusen brukes med Microsoft® Windows®-datamaskiner. MTP er aktivert som standard.
Masselagringsmodus (MSC) Bruk MSC for behandling av filer hvis du bruker MAC OS® og Linux-datamaskiner som ikke har MTP-støtte.

Slik bytter du USB-tilkoblingsmodus

1. Koble en USB-kontakt til enheten.
  2. Dra statuslinjen nedover, og trykk deretter på Bare lading.
  3. Trykk på Overfør filer (MTP) eller MIDI slik du ønsker.