Innstillinger for stillbildekameraet

Slik justerer du innstillingene for stillbildekameraet

1. Aktiver kameraet.
    2. For å vise alle innstillingene tar du hurtig på Icn sony menu settings l.
    3. Velg innstillingen du vil justere, og rediger etter ønske.

Oversikt over innstillinger for stillbildekameraet

Oppløsning

Velg mellom flere oppløsninger og sideforhold før du tar et bilde. Et bilde med høyere oppløsning krever mer minne.

20.7MP
    5248×3936(4:3)
    20,7 megapiksler oppløsning med 4:3-sideforhold. Egnet for bilder du vil vise på skjermer som ikke er i bredformat, eller for utskrift i høy oppløsning.
    15.5MP
    5248×2952(16:9)
    15,5 megapiksler oppløsning med 16:9-sideforhold. Egnet for bilder du vil vise på skjermer i bredformat.
    8MP
    3264×2448(4:3)
    8 megapiksler oppløsning med 4:3-sideforhold. Egnet for bilder du vil vise på skjermer som ikke er i bredformat, eller for utskrift i høy oppløsning.
    8MP
    3840×2160(16:9)
    8 megapiksler oppløsning med 16:9-sideforhold. Egnet for bilder du vil vise på skjermer i bredformat.
    3MP
    2048×1536(4:3)
    3 megapiksler oppløsning med 4:3-sideforhold. Egnet for bilder du vil vise på skjermer som ikke er i bredformat, eller for utskrift i høy oppløsning.
    2MP
    1920×1080(16:9)
    2 megapiksler oppløsning med 16:9-sideforhold. Egnet for bilder du vil vise på skjermer i bredformat.

Note

Denne innstillingen er bare tilgjengelig i opptaksmodusen Manuelt.

Selvutløser

Med selvutløseren kan du ta et bilde uten å holde enheten. Bruk denne funksjonen til å ta selvportrett, eller til gruppebilder der alle kan være med på bildet. Du kan også bruke selvutløseren for å unngå at kameraet rister når du tar bilder.

På (10 sek)
    Setter en 10-sekunders forsinkelse fra du tar hurtig på kameraskjermen til bildet blir tatt.
    På (2 sek)
    Setter en 2-sekunders forsinkelse fra du tar hurtig på kameraskjermen til bildet blir tatt.
    0,5 sek
    Setter et halvt sekunds forsinkelse fra du tar hurtig på kameraskjermen til bildet blir tatt.
    Av
    Bildet tas når du tar hurtig på kameraskjermen.

Smile Shutter™

Bruk Smile Shutter™-funksjonen for å angi hva slags smil kameraet skal reagere på, før du tar bildet.

Fokusmodus

Fokusfunksjonen avgjør hvilken del av bildet som skal være skarp. Når kontinuerlig autofokus er på, justerer kameraet fokuset slik at området i fokusrammen holdes skarpt.

Enkel autofokus
    Kameraet fokuserer automatisk på det valgte motivet. Kontinuerlig autofokus er slått på. Berør og hold kameraskjermen helt til fokusrammen endrer farge, noe som indikerer at fokuset er stilt inn. Bildet tas når du slipper opp fingeren.
    Multiautofokus
    Fokuset stilles inn automatisk på flere områder av bildet. Berør og hold kameraskjermen helt til fokusrammen endrer farge, noe som indikerer at fokuset er stilt inn. Bildet tas når du slipper opp fingeren. Kontinuerlig autofokus er slått av.
    Ansiktsregistrering
    Kameraet gjenkjenner automatisk opptil fem personansikter, som markeres med rammer på skjermen. Kameraet fokuserer automatisk på det nærmeste ansiktet. Du kan også velge hvilket ansikt du vil fokusere på, ved å ta hurtig på det på skjermen. Når du tar hurtig på kameraskjermen, viser en farget ramme hvilket ansikt som er valgt og i fokus. Ansiktsregistrering kan ikke brukes for alle motivtypene. Kontinuerlig autofokus er slått på.
    Berøringsfokus
    Berør et bestemt område på kameraskjermen for å stille inn fokusområdet. Kontinuerlig autofokus er slått av. Berør og hold kameraskjermen helt til fokusrammen endrer farge, noe som indikerer at fokuset er stilt inn. Bildet tas når du slipper opp fingeren.
    Motivsporing
    Når du velger et objekt ved å berøre det i søkeren, sporer kameraet objektet for deg.

Note

Denne innstillingen er bare tilgjengelig i opptaksmodusen Manuelt.

HDR

Bruk HDR (High-Dynamic Range)-innstillingen for å ta et bilde mot kraftig motlys eller under forhold hvor kontrasten er skarp. HDR kompenserer for tap av detaljer og genererer et bilde som ser bra ut både i mørke og lyse områder.

Note

Denne innstillingen er bare tilgjengelig i Manuelt opptaksmodus.

ISO

Du kan unngå uskarpe bilder forårsaket av dårlige lysforhold eller motiver i bevegelse ved å øke ISO-følsomheten. Hvis du ønsker å ta et lyst bilde under mørke forhold, kan du angi ISO-følsomheten til en høyere verdi.

Auto
    Angir ISO-følsomhet automatisk.
    50
    Angir ISO-følsomheten til 50.
    100
    Angir ISO-følsomheten til 100.
    200
    Angir ISO-følsomheten til 200.
    400
    Angir ISO-følsomheten til 400.
    800
    Angir ISO-følsomheten til 800.
    1600
    Angir ISO-følsomheten til 1600.
    3200
    Angir ISO-følsomheten til 3200.

Note

Denne innstillingen er bare tilgjengelig i opptaksmodusen Manuelt.

Lysmåling

Denne funksjonen angir automatisk en tilpasset eksponering ved å måle lyset i bildet du skal ta.

Senter
    Måler midten av bildet og bestemmer eksponeringen basert på lysstyrken til motivet der.
    Punkt
    Justerer eksponeringen i en svært liten del av bildet du skal ta.
    Ansikt
    Måler lysmengden i ansiket og justerer eksponeringen slik at ansiktet blir verken for mørkt eller lyst.
    Multi
    Deler bildet inn i flere felt, og måler hvert flet for å bestemme godt balansert eksponering.

Note

Denne innstillingen er bare tilgjengelig i Manuelt opptaksmodus.

Bildestabilisator

Det kan være vanskelig å holde enheten i ro når du tar bilder. Stabilisatoren er med på å kompensere for små håndbevegelser.

Note

Denne innstillingen er bare tilgjengelig i Manuelt opptaksmodus.

Forhåndsvisning

Du kan velge å forhåndsvise bilder rett etter at du har tatt dem.

Ubegrenset
    Forhåndsvisningen vises like etter at du har tatt bildet eller tatt opp videoen.
    5 sekunder
    Forhåndsvisningen vises i fem sekunder etter at du har tatt bildet eller tatt opp videoen.
    3 sekunder
    Forhåndsvisningen vises i tre sekunder etter at du har tatt bildet eller tatt opp videoen.
    Rediger
    Redigeringsfunksjonen åpnes når du har tatt bildet eller tatt opp videoen.
    Av
    Bildet eller videoen lagres umiddelbart uten forhåndsvisning.

Ansiktsgjenkjenning

Du kan registrere ansikter i kameraappen slik at kameraet automatisk fokuserer på disse ansiktene når de vises i søkeren.

Blits

Bruk blitsen til å ta bilder under dårlige lysforhold eller når det er bakgrunnsbelysning. Du får tilgang til følgende alternativer når du tar hurtig på blitsikonet Icn sony camera quick settings flash auto på kameraskjermen:

Icn sony camera quick settings flash auto Auto
    Kameraet fastslår automatisk om lysforholdene gjør det nødvendig å bruke blits.
    Icn sony camera quick settings flash fill Utfyllingsblits
    Bruk denne innstillingen når bakgrunnen er lysere enn motivet. Denne innstillingen fjerner uønskede, mørke partier.
    Icn sony camera quick settings flash red eye reduction Reduksjon av røde øyne
    Reduserer røde øyne når du tar bilder.
    Icn sony camera quick settings flash off Av
    Blitsen er slått av. Noen ganger kan bildekvaliteten bli bedre uten blits selv om lysforholdene er dårlige. Du må være stø på hånden for å kunne ta et bra bilde uten å bruke blits. Bruk selvutløseren for å unngå uskarpe bilder.
    Icn sony camera photo light Lykt
    Blitsen slås på når du tar bilder.

Velge et motiv

Bruk funksjonen for motivvalg til raskt å konfigurere kameraet for vanlige situasjoner ved hjelp av forhåndsprogrammerte motiver. Kameraet har angitt en del innstillinger som passer til valgt motiv, slik at bildet blir best mulig.

Icn sony cam cap mode scene selection Av
    Funksjonen for motivvalg er deaktivert og du kan ta bilder manuelt.
    Icn sony cam scene softskin Myke hudtoner
    Ta bilder av ansikter med en skjønnhetsforsterkende effekt.
    Icn sony camera scene softsnap Mykt snapshot
    Bruk til å ta bilder mot en myk bakgrunn.
    Icn sony cam scene antimotion Bevegelsesstabilisering
    Bruk til å minimere kamerabevegelser når du tar bilder med litt mørke motiver.
    Icn sony camera scene landscape Landskap
    Bruk når du tar landskapsbilder. Kameraet fokuserer på objekter som er langt borte.
    Icn sony camera scene backlight correction hdr Motlyskorreksjon HDR
    Bruk til å forbedre detaljene i opptak med høy kontrast. Den integrerte motlyskorrigeringen analyserer bildet og korrigerer det automatisk for å få et bilde med perfekt lys.
    Icn sony camera scene night portrait Nattportrett
    Bruk til å ta portrettbilder om natten eller i dårlig lys. På grunn av den lange eksponeringstiden må du holde kameraet rolig eller sette det på et stødig underlag.
    Icn sony camera scene night scene Nattscene
    Bruk til å ta bilder om natten eller i dårlig lys. På grunn av den lange eksponeringstiden må du holde kameraet rolig eller sette det på et stødig underlag.
    Icn sony cam scene handheld twilight Håndholdt skumring
    Bruk til å ta håndholdte bilder i lite lys med redusert støy og uklarhet.
    Icn sony cam scene highsensitivity Høy følsomhet
    Bruk til å ta bilder uten blits under forhold med lite lys. Reduserer uklarhet.
    Icn sony cam gourmet Gourmet
    Bruk til å ta bilder av matpresentasjoner i sterke farger.
    Icn sony cam scene pet Kjæledyr
    Bruk til å ta bilder av kjæledyret ditt. Reduserer uklarhet og røde øyne.
    Icn sony camera scene beach snow Strand
    Bruk til å ta bilder av kyst- eller strandmotiver.
    Icn sony cam scene snow Snø
    Bruk dette under forhold med mye lys for å unngå overeksponerte bilder.
    Icn sony camera scene party Fest
    Bruk til bilder innendørs i dårlig opplyste omgivelser. Dette motivet fanger opp bakgrunnsbelysning eller levende lys innendørs. På grunn av den lange eksponeringstiden må du holde kameraet rolig eller sette det på et stødig underlag.
    Icn sony camera scene sport Sport
    Bruk til å ta bilder av motiver i rask bevegelse. Kort eksponeringstid minimerer uskarpe bevegelser.
    Icn sony camera scene document Dokument
    Bruk til å ta bilder av tekst eller tegninger. Gjør kontrasten i bildet sterkere og skarpere.
    Icn sony cam scene fireworks Fyrverkeri
    Bruk til å ta bilder av fyrverkeri i all sin prakt.

Note

Denne innstillingen er bare tilgjengelig i opptaksmodusen Manuelt.