Sikkerhetskopiere og gjenopprette innhold

Generelt bør bilder, videoer og annet personlig innhold ikke bare lagres på enhetens internminne. Hvis enheten går tapt, stjeles eller blir ødelagt, kan det bli umulig å gjenopprette data lagret på det interne minnet. Det anbefales å bruke Xperia™ Companion-programvaren til å lage sikkerhetskopier, som lagrer dataene trygt på en ekstern enhet. Denne metoden anbefales spesielt hvis du oppdaterer enhetens programvare til en nyere Android-versjon.

Xperia™-appen for sikkerhetskopiering og gjenoppretting anbefales for å sikkerhetskopiere data før du tilbakestiller enheten til fabrikkinnstillingene. Med denne appen kan du sikkerhetskopiere data til en Internett-konto, et SD-kort eller en ekstern USB-lagringsenhet som du har koblet til enheten med en USB-vertsadapter.

Med Google-appen for sikkerhetskopiering og gjenoppretting kan du sikkerhetskopiere data til en Google-server.

Sikkerhetskopiere data til en datamaskin

Bruk Xperia™ Companion-programvaren til å sikkerhetskopiere data fra enheten til en PC eller en Apple® Mac®-datamaskin. Du kan sikkerhetskopiere følgende typer data:
    • Kontakter og anropslister
    • Tekstmeldinger
    • Kalender
    • Innstillinger og bokmerker
    • Mediefiler som musikk og videoer
    • Fotoer og bilder

Slik sikkerhetskopierer du data ved hjelp av en datamaskin

1. Lås opp skjermen på enheten, og koble enheten til datamaskinen med en USB-kabel.
    2. Åpne Xperia™ Companion-programvaren på datamaskinen hvis den ikke ble startet automatisk. Etter en liten stund vil datamaskinen finne enheten din. Sørg for å velge Overfør filer (MTP)-modus på enheten.
    3. Klikk på Sikkerhetskopi på hovedskjermen for Xperia™ Companion.
    4. Følg instruksjonene på skjermen for å sikkerhetskopiere data fra enheten.

Note

Hvis du ikke har installert Xperia™ Companion, blir du bedt om å installere det når du kobler enheten til datamaskinen.

Slik gjenoppretter du data med en datamaskin

1. Lås opp skjermen på enheten, og koble enheten til datamaskinen med en USB-kabel.
    2. Åpne Xperia™ Companion-programvaren på datamaskinen hvis den ikke ble startet automatisk. Etter en liten stund vil datamaskinen finne enheten din. Sørg for å velge Overfør filer (MTP)-modus på enheten.
    3. Klikk på Gjenopprett på hovedskjermen for Xperia™ Companion.
    4. Velg en sikkerhetskopiert fil fra de lagrede sikkerhetskopiene, klikk deretter på Neste og følg instruksjonene på skjermen for å gjenopprette data fra enheten din.

Note

Hvis du ikke har installert Xperia™ Companion, blir du bedt om å installere det når du kobler enheten til datamaskinen.

Sikkerhetskopiere data med Xperia™ Sikkerhetskopier og gjenopprett-appen

Med Xperia™ Sikkerhetskopier og gjenopprett-appen kan du utføre en sikkerhetskopiering på Internett eller en lokal sikkerhetskopiering av data. Du kan for eksempel sikkerhetskopiere data manuelt eller slå på den automatiske funksjonen for sikkerhetskopiering for å lagre data jevnlig.

Xperia™ Sikkerhetskopier og gjenopprett-appen anbefales for å sikkerhetskopiere data før du tilbakestiller enheten til fabrikkinnstillingene. Med denne appen kan du sikkerhetskopiere følgende typer data til en Internett-konto, et SD-kort eller en ekstern USB-lagringsenhet som du har koblet til enheten med en USB-vertsadapter:

• Bokmerker
    • Kontakter og anropsliste
    • Samtaler
    • Kalenderdata
    • E-postkontoer
    • ‎Wi-Fi‎-nettverk
    • Enhetsinnstillinger
    • Apper
    • Xperia™ Home-oppsett

Slik sikkerhetskopierer du innhold til en Internett-konto

1. På Startskjerm trykker du på Icn sony home apptray normal.
    2. Finn og trykk på Innstillinger > Sikkerhetskopier/tilbakestilling.
    3. Trykk på Autosikkerh.kopiering og deretter på strømknappen for å aktivere den automatiske sikkerhetskopieringsfunksjonen.
    4. Trykk på Mer > Manuell sikkerhetskopiering for å aktivere den manuelle sikkerhetskopieringsfunksjonen.
    5. Under Lagringssted for filer trykker du på Velg lagringssted > Nettkonto.
    6. Hvis du får beskjed om det, leser du de relevante betingelsene, og hvis du samtykker, trykker du på Godta og følger instruksjonene på skjermen for å logge deg på Google™-kontoen din.
    7. Velg datatypene som skal sikkerhetskopieres, og trykk på Sikkerhetskopier.

Slik konfigurerer du den automatiske sikkerhetskopieringsfunksjonen

1. Hvis du skal sikkerhetskopiere innhold til en USB-lagringsenhet, må du passe på at lagringsenheten er koblet til enheten med en USB-vertsadapter. Hvis du sikkerhetskopierer til et SD-kort, må du sørge for å at SD-kortet er satt inn riktig i enheten.
    2. På Startskjerm trykker du på Icn sony home apptray normal.
    3. Finn og trykk på Innstillinger > Sikkerhetskopier/tilbakestilling.
    4. Trykk på Autosikkerh.kopiering under Xperia™-sikkerhetskopier og gjenopprett.
    5. Trykk på strømknappen for å aktivere den automatiske sikkerhetskopieringsfunksjonen.
    6. Velg en hyppighet for sikkerhetskopieringen, hvor de sikkerhetskopierte filene skal lagres, tidspunktet for sikkerhetskopiering og datatypene som skal sikkerhetskopieres.
    7. Trykk på Icn sony key and back for å lagre innstillingene.

Slik sikkerhetskopierer du innhold manuelt

1. Hvis du skal sikkerhetskopiere innhold til en USB-lagringsenhet, må du passe på at lagringsenheten er koblet til enheten med en USB-vertsadapter. Hvis du skal sikkerhetskopiere til et SD-kort, må du passe på at SD-kortet er satt skikkelig inn i enheten. Hvis du sikkerhetskopierer innhold fra en Internett-konto, må du kontrollere at du har logget deg på Google™-kontoen din.
    2. På Startskjerm trykker du Icn sony home apptray normal.
    3. Finn og trykk Innstillinger > Sikkerhetskopier/tilbakestilling.
    4. Trykk Autosikkerh.kopiering under Xperia™-sikkerhetskopier og gjenopprett.
    5. Trykk Manuell sikkerhetskopiering og velg deretter målstedet du vil sikkerhetskopiere til, og hvilke datatyper du vil sikkerhetskopiere.
    6. Trykk Sikkerhetskopier.
    7. Trykk Fullfør når dataene er sikkerhetskopiert.

Slik redigerer du en sikkerhetskopifil

1. På Startskjerm trykker du Icn sony home apptray normal.
    2. Finn og trykk Innstillinger > Sikkerhetskopier/tilbakestilling.
    3. Trykk Autosikkerh.kopiering under Xperia™-sikkerhetskopier og gjenopprett.
    4. Trykk Rediger sikkerhetskopifil og velg deretter en sikkerhetskopikilde og datatypene du vil slette.
    5. Trykk Slett data.
    6. Trykk OK for å bekrefte.
    7. Trykk Fullfør når dataene er slettet.

Slik gjenoppretter du sikkerhetskopiert innhold

1. Hvis du skal gjenopprette innhold fra en USB-lagringsenhet, må du passe på at lagringsenheten er koblet til enheten med USB-vertsadapteren. Hvis du skal gjenopprette fra et SD-kort, må du passe på at SD-kortet er satt skikkelig inn i enheten. Hvis du gjenoppretter innhold fra en Internett-konto, må du kontrollere at du har logget deg på Google™-kontoen din.
    2. På Startskjerm tar du hurtig på Icn sony home apptray normal.
    3. Finn og ta hurtig på Innstillinger > Sikkerhetskopier/tilbakestilling.
    4. Under Xperia™-sikkerhetskopier og gjenopprett tar du hurtig på Gjenopprett data, og deretter velger du en gjenopprettingskilde og datatypene som skal gjenopprettes.
    5. Ta hurtig på Gjenopprett data.
    6. Ta hurtig på Fullfør når innholdet er gjenopprettet.

Note

Husk at endringer du gjør i personlige data og innstillinger etter at du oppretter en sikkerhetskopi, inkludert eventuelle apper du laster ned, vil bli slettet under tilbakestilling.

Sikkerhetskopiere data med Google-appen for sikkerhetskopiering og gjenoppretting

Med Google-appen for sikkerhetskopiering og gjenoppretting kan du sikkerhetskopiere data til en Google-server. Du kan også slå på den automatiske gjenopprettingsfunksjonen for å gjenopprette appdata og -innstillinger når du installerer en app på nytt.

Med denne appen kan du sikkerhetskopiere følgende typer data:

• Apper
    • Bokmerker
    • ‎Wi-Fi‎-nettverk
    • Andre innstillinger

Slik sikkerhetskopierer du data til en Internett-konto

1. Ta hurtig på Icn sony home apptray normal i Startskjerm.
    2. Finn og ta hurtig på Innstillinger > Sikkerhetskopier/tilbakestilling.
    3. Ta hurtig på Sikkerhetskopier dataene mine under Google™-sikkerhetskopier og gjenopprett, skyv glidebryteren til høyre.

Slik aktiverer du automatisk gjenoppretting når du installerer en app på nytt

1. På Startskjerm trykker du Icn sony home apptray normal.
    2. Finn og trykk Innstillinger > Sikkerhetskopier/tilbakestilling.
    3. Under Google™-sikkerhetskopier og gjenopprett drar du glidebryteren ved siden av Auto-gjenoppretting mot høyre.