Slik starter du og tilbakestiller du enheten

Du kan tvinge enheten til å starte på nytt eller slå seg av i situasjoner der den slutter å svare eller ikke starter på nytt på vanlig måte. Ingen innstillinger eller personlige data blir slettet.

Du kan tilbakestille enheten til dens opprinnelige fabrikkinnstilling. Denne handlingen kan av og til være nødvendig hvis enheten slutter å fungere på riktig måte. Men vær oppmerksom på at hvis du ønsker å beholde viktige data, må du først sikkerhetskopiere disse dataene til et minnekort eller et annet flyttbart minne. Se Slik sikkerhetskopierer du og gjenoppretter innhold for å finne ytterligere informasjon.

Hvis enheten ikke slår på eller du vil tilbakestille programvaren på enheten, kan du bruke Xperia™ Campanion for å reparere enheten. Se Dataverktøy for å finne ytterligere informasjon om å bruke Xperia™ Companion.

Note

Enheten klarer kanskje ikke å starte på nytt hvis batterinivået er lavt. Koble enheten til en lader, og prøv å starte på nytt.

Note

Hvis du bruker en enhet med flere brukere, må du kanskje logge på som eier, dvs. primær bruker, for å tilbakestille enheten til fabrikkinnstillingene.

Slik tvinger du enheten til å starte på nytt

1. Trykk og hold nede på/av-tasten Icn sony key and power k90.
    2. I menyen som åpnes, tar du hurtig på Start på nytt. Enheten startes på nytt automatisk.

Slik tvinger du enheten til å slå av

Ill sony 13ai force shutdown
    1. Fjern dekslet over mikro--SIM-kortholderen.
    2. Trykk og hold nede AV-knappen ved hjelp av en pennespiss eller tilsvarende objekt.
    3. Slipp AV-knappen etter at enheten avgir en serie med raske vibrasjoner. Enheten slår av automatisk.

Note

Ikke bruk skarpe gjenstander som kan skade AV-knappen.

Slik tilbakestiller du til fabrikkinnstillingene

Note

For å unngå permanent skade på enheten bør du ikke starte den på nytt mens tilbakestilling pågår.

1. Før du starter, må du sørge for å sikkerhetskopiere alle viktige data som er lagret på enhetens interne minne, til et minnekort eller et annet flyttbart minne.
    2. Ta hurtig på  appskjermikonet i Startskjerm på Sony-smarttelefoner.
    3. Finn og ta hurtig på Innstillinger > Sikkerhetskopier/tilbakestilling > Fabrikkinnstillinger.
    4. Merk av avmerkingsboksen Slett intern lagring for å slette informasjon som bilder og musikk fra det interne lageret.
    5. Ta hurtig på Tilbakestill telefonen.
    6. Om nødvendig tegner du opplåsingsmønsteret for skjermen eller angir skjermens opplåsingspassord eller opplåsings-PIN-kode for å fortsette.
    7. Bekreft ved å ta hurtig på Fjern alt.

Note

Enheten går ikke tilbake til tidligere programvareversjon av Android™ når du utfører tilbakestilling til fabrikkinnstillinger.

Note

Hvis du har glemt skjermens opplåsingspassord, PIN-kode eller mønster, kan du bruke enhetens reparasjonsfunksjon i Xperia™ Companion for å fjerne dette sikkerhetslaget. Du må oppgi detaljer om pålogging på Google-kontoen for å utføre denne operasjonen. Hvis du kjører reparasjonsfunksjonen, installerer du programvare på enheten på nytt, og du kan komme til å miste personlige data i prosessen.

Slik reparerer du enhetsprogramvaren ved bruk av Xperia™ Companion

Note

Kontroller at du kjenner din Google™-informasjon før du utfører en programvarereparasjon. Avhengig av sikkerhetsinnstillingene, er det mulig at du må taste den inn for å kunne starte enheten etter en programvarereparasjon.

1. Kontroller at Xperia Companion er installert på PC-en eller Mac®.
    2. Åpne Xperia™ Companion-programvaren på datamaskinen, og trykk på Reparasjon av programvare på hovedskjermen.
    3. Følg instruksjonene som vises på skjermen for å installere programvaren på nytt, og fullfør reparasjonen.