Slik bruker du enheten i våte og støvete omgivelser

Note

For at enheten skal være best mulig beskyttet mot vann, må alle dekslene, inkludert dekslene til mikro-USB-porten, SIM-sporet og minnekortsporene, være ordentlig lukket.

Smarttelefonen er vanntett og støvbestandig i henhold til IP-klassifiseringene (Ingress Protection) IP55 og IP58. Du finner mer informasjon i tabellen nedenfor. Gå til Internal IP test results og klikk på det aktuelle enhetsnavnet for å vise spesifikke IP-testresultater for enheten.

Disse spesifikke IP-klassifiseringene betyr at enheten er støvbestandig og tåler rennende vann med lavt trykk samt nedsenkning i ferskvann (ikke saltvann) ned til en dybde på inntil 1,5 meter i 30 minutter.

Du kan bruke enheten:

• i støvete omgivelser, for eksempel på en vindfull strand
    • med våte hender
    • under enkelte ekstreme værforhold, for eksempel i snø eller regn
    • i ferskvann (ikke saltvann), for eksempel i en innsjø eller elv, ned til en dybde på inntil 1,5 meter
    • i et klorholdig svømmebasseng

Selv om enheten er vanntett og støvbestandig, bør du unngå å utsette den unødig for omgivelser med mye støv, sand eller gjørme, eller for fuktige omgivelser med svært høye eller lave temperaturer. Det er ikke garantert at mikro-USB-porten, SIM-kortsporet, minnekortsporet og hodetelefonkontakten er vanntette i alle miljøer eller under alle forhold.

Enheten må aldri senkes ned i saltvann, og mikro-USB-porten eller hodetelefonkontakten må aldri komme i kontakt med saltvann. Hvis du for eksempel er på stranden, må du huske å holde enheten unna sjøvann. Du må dessuten aldri utsette enheten for noen flytende kjemikalier. Hvis du vasker opp for hånd med vaskemiddel, må du for eksempel sørge for at enheten ikke kommer i kontakt med oppvaskmiddelet. Hvis enheten har kommet i kontakt med vann som ikke er ferskvann, må du skylle den med ferskvann.

Vanlig slitasje kan sammen med skade på enheten redusere evnen til å motstå støv og fuktighet. Etter at du har brukt enheten i vann, må du tørke av områdene rundt alle dekslene, inkludert dekslene til mikro-USB-porten, SIM-sporet og minnekortsporet.

Hvis høyttaleren eller mikrofonen blir våt, kan det ha en midlertidig innvirkning på funksjonaliteten. Tørketiden kan være opptil tre timer, avhengig av omgivelsene. I dette tidsrommet kan du imidlertid fortsatt bruke funksjoner som ikke krever høyttaler eller mikrofon. Alt kompatibelt tilbehør, inkludert batterier, ladere, håndfrienheter og mikro-USB-kabler er ikke vanntett eller støvbestandig.

Garantien dekker ikke skader eller feil som forårsakes av misbruk eller feil bruk av enheten (inkludert bruk i omgivelser som ikke dekkes av den aktuelle IP-klassifiseringen). Be kundestøtten om hjelp hvis du har flere spørsmål om bruken av produktene. Du finner informasjon om garantien under Viktig informasjon, som du finner i konfigurasjonsveiledningen for enheten.