Skjermlås

Du kan låse skjermen på flere måter. Nedenfor kan du lese en beskrivelse av sikkerhetsnivået for hver type skjermlås, fra svakest til sterkest:
    • Sveip – ingen beskyttelse, men til gjengjeld har du veldig rask tilgang til startskjermen
    • Mønster – tegn et mønster med fingeren for å låse opp enheten
    • PIN-kode – angi en PIN-kode på minst fire siffer for å låse opp enheten
    • Passord – angi et alfanumerisk passord for å låse opp enheten

Note

Det er svært viktig at du husker skjermopplåsingsmønsteret, PIN-koden eller passordet. Der ikke sikkert at du kan gjenopprette viktige data som for eksempel kontakter og meldinger uten denne informasjonen.

Note

Hvis du har satt opp en Microsoft® Exchange ActiveSync® (EAS)-konto på Xperia™-enheten, er det mulig at EAS-sikkerhetsinnstillingen begrenser typen låseskjerm til kun PIN-kode eller passord. Dette skjer når nettverksadministratoren spesifiserer en bestemt type låseskjerm til alle EAS-kontoene av sikkerhetsårsaker innen virksomheten. Kontakt nettverksadministratoren i selskapet eller organisasjonen for å sjekke sikkerhetspolicyene som er implementert for sikkerhet på mobilenheter.

Slik bytter du skjermlåstype

1. På startskjermen tar du hurtig på Icn sony home apptray normal .
    2. Finn og ta hurtig på Innstillinger > Sikkerhet > Skjermlås.
    3. Følg instruksjonene på enheten og velg en annen type skjermlås.

Slik oppretter du en skjermlås med mønster

1. På startskjermen tar du hurtig på Icn sony home apptray normal .
    2. Finn og ta hurtig på Innstillinger > Sikkerhet > Skjermlås > Mønster.
    3. Følg instruksjonene på enheten.

Note

Hvis låsemønsteret blir avvist fem ganger på rad når du prøver å låse opp enheten, må du vente i minst 30 sekunder før du kan prøve på nytt.

Slik endrer du skjermopplåsingsmønsteret

1. Startskjerm tar du hurtig på Icn sony home apptray normal .
    2. Finn og ta hurtig på Innstillinger > Sikkerhet > Skjermlås.
    3. Tegn skjermopplåsingsmønsteret.
    4. Ta hurtig på Mønster og følg deretter instruksjonene på enheten.

Slik oppretter du en PIN-kode for skjermlås

1. Startskjerm tar du hurtig på Icn sony home apptray normal .
    2. Finn og ta hurtig på Innstillinger > Sikkerhet > Skjermlås > Personlig kode.
    3. Angi en numerisk PIN-kode og ta deretter hurtig på Fortsett.
    4. Angi PIN-koden på nytt for å bekrefte den, og ta deretter hurtig på OK.
    5. Følg instruksjonene på enheten.

Slik oppretter du et passord for låsing av skjerm

1. Startskjerm tar du hurtig på Icn sony home apptray normal.
    2. Finn og ta hurtig på Innstillinger > Sikkerhet > Skjermlås > Passord.
    3. Angi et passord, og ta deretter hurtig på Fortsett.
    4. Angi passordet på nytt for å bekrefte det, og ta deretter hurtig på OK.
    5. Følg instruksjonene på enheten.

Slik aktiverer du sveipopplåsingsfunksjonen

1. Startskjerm tar du hurtig på Icn sony home apptray normal.
    2. Finn og ta hurtig på Innstillinger > Sikkerhet > Skjermlås.
    3. Tegn opplåsingsmønsteret for skjermen eller angi PIN-koden eller passordet hvis noen av disse skjermlåstypene er aktivert.
    4. Ta hurtig på Sveipe.