Generelle kamerainnstillinger

Oversikt over innstillinger for opptaksmodus

Icn sony camera superior auto Fremragende auto
    Optimer innstillingene slik at de passer til alle motiver.
    Icn sony camera mode manual Manuelt
    Juster kamerainnstillingene manuelt.
    Icn sony cam soundphoto Sound Photo
    Ta bilder med bakgrunnslyd.
    Icn sony camera ar effect AR-effekt
    Ta bilder eller ta opp video med virtuelle motiver og aktører.
    Icn sony camera picture effect Kreativ effekt
    Bruk effekter på bilder eller videoer.
    Icn sony camera info eye Info-eye™
    Finn mer informasjon om det du ser i søkeren på kameraet.
    Icn sony camera time shift Timeshift burst
    Finn det beste bildet i en bildeserie.
    Icn sony sweep panorama Sweep Panorama
    Ta vidvinkel- og panoramabilder.

Tip

Hvis du vil lære mer om hvordan du tar bedre bilder, kan du gå til les artikkelen.

Superior auto

Superior auto-modus oppdager tilstander der du tar bilder, og justerer innstillingene for å sikre at du tar best mulig bilde.

Tip

Den høyeste oppløsningen som Superior auto-modus støtter, er 8 MP. Hvis du ønsker å ta bilder med en høyere oppløsning, kan du bruke Manuelt-modus.

Manuell modus

Bruk Manuell modus hvis du vil justere kamerainnstillingene manuelt for å ta bilder og video.

AR-effekt

AR-effekter kan brukes på dine bilder eller videoer for å gjøre dem mer morsomme. Denne innstillingen brukes til å integrere 3D-motiver i dine bilder eller videoer når du tar dem. Helt enkelt velg motivet du vil ha, og juster plasseringen i søkeren.

Kreativ effekt

Du kan bruke ulike effekter på bildene eller videoene. Du kan for eksempel legge på en nostalgieffekt for å få bildene til å se eldre ut, eller en skisseeffekt for å få et morsommere bilde.

Sweep Panorama

Du kan ta vidvinkel- og panoramabilder i horisontal eller vertikal retning med en enkel trykk-og-sveip-bevegelse.

Slik tar du et panoramabilde

1. Aktiver kameraet.
    2. Ta hurtig på Icn sony camera superior auto, og velg deretter Icn sony sweep panorama.
    3. Ta hurtig på Icn sony camera pano direction for å velge fotograferingsretning.
    4. Trykk på kameratasten, og flytt kameraet sakte og støtt i bevegelsesretningen som vises på skjermen.

Info-eye™

Info-eye™-appen hjelper deg å søke etter informasjon om ting rundt deg ved å bruke kamerasøkeren. Du kan f.eks. ta et bilde av et landemerke og motta informasjon om den rett på skjermen. Eller du kan ta et bilde av en bok eller skanne en QR Code og få omgående bakgrunnsinformasjon.

Note

Info-eye™ gjengkjenner bare valgte landemerker eller objekter.

Skanne en strekkode eller QR-kode med Info-eye™

1. Aktiver kameraet.
    2. Trykk på Icn sony camera superior auto, og velg deretter Icn sony camera info eye.
    3. Pek kameraet mot strekkoden eller QR-koden, slik at koden vises i søkeren. Ta deretter et bilde av den.
    4. Vent litt til bildet er analysert. Trykk på og hold inne Produktdetaljer og dra deretter oppover for å vise produktinformasjon.

Timeshift burst

Kameraet tar 61 bilder i serie i løpet av to sekunder – ett sekund før og etter at du trykker kameratasten. Slik kan du gå tilbake å finne det perfekte bildet.

Slik bruker du Timeshift burst

1. Aktiver kameraet.
    2. Ta hurtig på Icn sony camera superior auto, og velg deretter Icn sony camera time shift.
    3. Trykk kameratasten helt ned og slipp, for å ta bildet. Bildene som ble tatt, vises i miniatyrvisningen.
    4. Bla gjennom miniatyrene, og velg bildet som skal lagres, og ta deretter hurtig på Icn sony camera timeshift save.

Slik laster du ned kamera-apper

Kamera-apper som er gratis eller som kjøpes, kan lastes ned fra Google Play™ eller andre kilder. Før du starter nedlasting må du kontrollere at du har en fungerende Internett-tilkobling, fortrinnsvis Wi-Fi®, for å begrense datatrafikkostnader.

Slik laster du ned kamera-apper

1. Åpne kamera-appen.
    2. Ta hurtig på Icn sony camera superior auto, og ta deretter hurtig på NEDLASTBARE.
    3. Velg appen som skal lastes ned, og følg instruksjonene for å fullføre installasjonen.

Hurtiglasting

Bruk innstillingene for hurtiglasting til å starte kameraet når skjermen er låst.

Bare start
    Når denne innstillingen er aktivert, kan du starte kameraet når skjermen er låst, ved å trykke på og holde nede kameratasten.
    Start og ta bilde
    Når denne innstillingen er aktivert, kan du starte kameraet og ta et bilde automatisk når skjermen er låst, ved å holde nede kameratasten.
    Start og spill inn video
    Når denne innstillingen er aktivert, kan du starte kameraet og ta opp en video når skjermen er låst, ved å holde nede kameratasten.
    Av

Geotagging

Kategoriser bilder med detaljer om hvor du tok dem.

Berøringsopptak

Identifiser et fokusområde, og berør deretter kameraskjermen med fingeren. Bildet blir tatt i det øyeblikket du slipper opp fingeren.

Lyd

Velg å slå på eller av lukkerlyden.

Datalagring

Du kan velge å lagre data enten på et fjernbart SD-kort eller på enhetens intern lagring.

Intern lagring
    Bilder og videoer lagres på enhetens minne.
    SD-kort
    Bilder og videoer lagres på SD-kortet.

Berøringsblokkering

Aktiver for å deaktivere berøring for å unngå utilsiktede berøringer.

Hvitbalanse

Denne innstillingen, bare tilgjengelig i Manuelt opptaksmodus, justerer fargebalansen i samsvar med lysforholdene. Den gjør det også mulig å justere eksponeringen manuelt i området -2.0 EV til +2.0 EV. Du kan for eksempel øke bildelysstyrken eller redusere den generelle eksponeringen ved å ta hurtig på henholdsvis pluss- eller minuskontrollene når ikonet for hvitbalanseinnstilling Icn sony cam white balance main vises.

Icn sony camera advanced settings white balance auto Auto
    Justerer fargebalansen automatisk i henhold til lysforholdene.
    Icn sony camera advanced settings white balance incandescent Glødelampe
    Justerer lysbalansen for varme lysforhold, for eksempel under lyspærer.
    Icn sony camera advanced settings white balance fluorescent Fluorescerende
    Justerer fargebalansen for lysstoffbelysning.
    Icn sony camera advanced settings white balance daylight Dagslys
    Justerer fargebalansen for sollys.
    Icn sony camera advanced settings white balance cloudy Overskyet
    Justerer fargebalansen ved skyet værforhold.