Slik sikkerhetskopierer du og gjenoppretter innhold

Generelt skal bilder, videoer og annet personlig innhold ikke bare lagres på enhetens interne minne. Hvis noe skjer med maskinvaren eller hvis enheten går tapt eller stjeles, blir data som er lagret på det interne minne, borte for alltid. Det anbefales at Xperia™ Companion-programvare brukes til sikkerhetkopiering som lagrer dataene trygt på en datamaskin, dvs. en ekstern enhet. Denne metoden anbefales spesielt hvis du oppdaterer enhetens programvare til en nyere Android-versjon.

Bruk appen Backup & Restore for å foreta en rask sikkerhetskopiering på Internett av grunnleggende innstillinger og data med Google™-kontoen. Denne appen kan også brukes to å sikkerhetkopiere data lokalt, f.eks.til SD-kortet på enheten eller til en ekstern USB-lagringsenhet.

Note

Det er veldig viktig at du husker passordet som du brukte da du laget en sikkerhetskopi av dataene. Hvis du glemmer passordet, er det ikke sikkert at du kan gjenopprette viktige data som for eksempel kontakter og meldinger.

Slik sikkerhetskopierer du data til en datamaskin

Bruk Xperia™ Companion-programvaren til å sikkerhetskopiere data fra enheten til en PC eller en Apple® Mac®-datamaskin. Disse sikkerhetskopieringsappene brukes til å sikkerhetskopiere følgende typer data:
    • Kontakter og anropslister
    • Meldinger
    • Kalender
    • Innstillinger
    • Mediefiler som musikk og videoer
    • Fotoer og bilder

Slik sikkerhetskopierer du dataene med en datamaskin

1. Kontroller at Xperia™ Companion-programvaren er installert på PC-en eller Apple® Mac®-datamaskinen.
    2. Koble enheten til datamaskinen med en USB-kabel.
    3. Datamaskin: Åpne Xperia™ Companion-programvaren. Om kort tid vil datamaskinen finne enheten.
    4. Velg Backup (Sikkerhetskopi) på hovedskjermen.
    5. Følg instruksjonene på skjermen for å sikkerhetskopiere data fra din enhet.

Slik gjenoppretter du data med en datamaskin

1. Kontroller at Xperia™ Companion-programvaren er installert på PC-en eller på Apple® Mac®-datamaskinen.
    2. Koble enheten til datamaskinen med en USB-kabel.
    3. Datamaskin: Åpne Xperia™ Companion-programvaren.
    4. Klikk på Gjenopprett.
    5. Velg en sikkerhetskopiert fil fra de lagrede sikkerhetskopiene, og ta deretter hurtig på Gjenopprett, og følg deretter instruksjonene på skjermen for å gjenopprette data fra din enhet.

Slik sikkerhetskopierer du data med appen for sikkerhetskopiering og gjenoppretting

Med appen for sikkerhetskopiering og gjenoppretting kan du sikkerhetskopiere data manuelt eller slå på den automatiske funksjonen for sikkerhetskopiering for å lagre data jevnlig.

Appen for sikkerhetskopiering og gjenoppretting anbefales for å sikkerhetskopiere data før du tilbakestiller enheten til fabrikkinnstillingene. Med denne appen kan du sikkerhetskopiere følgende typer data til et SD-kort eller en ekstern USB-lagringsenhet som du har koblet til enheten med USB-vertsadapteren:

• Bokmerker
    • Systeminnstillinger
    • Kontakter
    • Samtaler
    • Kalenderdata
    • Mediefiler

Note

Avhengig av hvilken versjon av appen for sikkerhetskopiering og gjenoppretting som er installert på enheten, kan du kanskje ikke sikkerhetskopiere og gjenopprette data mellom ulike Android-versjoner, for eksempel hvis du oppdaterer fra Android versjon 4.4 til versjon 5.0. Hvis du imidlertid kjører versjon 1,1 (eller nyere) av appen for sikkerhetskopiering og gjenoppretting, kan du gjenopprette data mellom slike oppdateringer. Du kan sjekke versjonen av appen for sikkerhetskopiering og gjenoppretting under Innstillinger > Programmer > Alle > Sik.kopier og gjenopprett.

Slik gjenoppretter du sikkerhetskopiert innhold ved bruk av Sikkerhetskopierings- og gjenopprettingsprogrammet

1. Hvis du skal sikkerhetskopiere innhold til en USB-lagringsenhet, må du passe på at lagringsenheten er tilkoblet enheten med riktig kabel. Hvis du skal sikkerhetskopiere til et SD-kort, må du passe på at SD-kortet er satt skikkelig inn i enheten.
    2. Startskjerm tar du hurtig på Icn sony home apptray normal.
    3. Finn og ta hurtig på Sikkerhetskopiering og gjenoppretting.
    4. Ta hurtig på Sikkerhetskopier, og velg deretter målstedet du vil sikkerhetskopiere til, og hvilke datatyper du vil sikkerhetskopiere.
    5. Ta hurtig på Sikkerhetskopier nå.
    6. Angi et passord for sikkerhetskopien, og ta deretter hurtig på OK.

Slik gjenoppretter du innhold med Sikkerhetskopierings- og gjenopprettingsprogrammet

1. Hvis du skal gjenopprette innhold fra en USB-lagringsenhet, må du passe på at lagringsenheten er tilkoblet enheten med riktig kabel. Hvis du skal gjenopprette fra et SD-kort, må du passe på at SD-kortet er satt skikkelig inn i enheten.
    2. Startskjerm tar du hurtig på Icn sony home apptray normal.
    3. Finn og ta hurtig på Sikkerhetskopiering og gjenoppretting.
    4. Ta hurtig på Gjenopprett.
    5. Velg oppføringen du vil gjenopprette fra, og ta deretter hurtig på Gjenopprett nå.
    6. Angi et passord for sikkerhetskopien, og ta deretter hurtig på OK.

Note

Husk at endringer du gjør i personlige data og innstillinger etter at du oppretter en sikkerhetskopi, vil bli slettet under tilbakestilling.