Slik bruker du posisjonstjenester

Posisjonstjenester lar apper som Kart og kameraet bruke informasjon fra mobile nettverk, Wi-Fi®-nettverk samt Global Positioning System (GPS) for å finne ut omtrent hvor du befinner deg. Hvis du ikke har åpen luftlinje til en GPS-satellitt, kan enheten finne ut hvor du befinner deg ved hjelp av Wi-Fi®-funksjonen. Og hvis du ikke er innen rekkevidde til et Wi-Fi®-nettverk, kan enheten finne ut hvor du befinner deg ved hjelp av det mobile nettverket.

Du må aktivere posisjonstjenester for at enheten skal kunne finne ut hvor du er.

Note

Det kan påløpe datatilkoblingsavgifter når du kobler til Internett fra enheten.

Slik aktiverer eller deaktiverer du stedstjenester

1. Startskjerm tar du hurtig på Icn sony home apptray normal.
    2. Finn og ta hurtig på Innstillinger > Sted, og ta deretter hurtig på på/av-bryteren for å aktivere eller deaktivere stedstjenester.
    3. Hvis du valgte å aktivere stedstjenester i trinn 2, tar du hurtig på Godta for å bekrefte.

Slik forbedrer du GPS-presisjonen

Første gang du bruker enhetens GPS-funksjon, kan det ta 5–10 minutter før posisjonen blir registrert. For at søkeprosessen skal gå raskest mulig er det viktig at du har fri sikt mot himmelen. Stå stille og unngå å dekke til GPS-antennen (det uthevede området på bildet). GPS-signalene kan trenge gjennom skyer og plast, men ikke massive hindringer som for eksempel bygninger og fjell. Gå til et annet sted hvis posisjonen ikke er registrert i løpet av noen få minutter.

Ill sony 13hy gps