Innstillinger for videokameraet

Slik justerer du innstillingene for videokameraet

1. Aktiver kameraet.
    2. Ta hurtig på Icn sony camera superior auto, og velg deretter Icn sony camera mode manual.
    3. Hvis videokameraet ikke er valgt, tar du hurtig på Icn sony camera switch video.
    4. Ta hurtig på Icn sony key menu for å vise alle innstillingene.
    5. Velg innstillingen du vil justere, og foreta deretter endringene du ønsker.

Oversikt over videokamerainnstillinger

Videooppløsning

Juster videooppløsningen for forskjellige formater.

Full HD
    1920×1080(16:9)
    Full HD-format (full høydefinisjon) med et sideforhold på 16:9.
    HD
    1280×720(16:9)
    HD-format (høydefinisjon) med et sideforhold på 16:9.
    VGA
    640×480(4:3)
    VGA-format i 4:3-sideforhold.
    MMS
    Spill inn videoer som kan sendes i MMS-meldinger. Opptakstiden for dette videoformatet er begrenset, slik at videofilene kan få plass i en MMS-melding.

Note

Disse innstillingene er bare tilgjengelig i opptaksmodusen Manuelt.

Selvutløser

Med selvutløseren kan du spille inn en video uten å holde enheten. Bruk den til å spille inn videoer av grupper der alle kan være med på videoklippet. Du kan også bruke selvutløseren for å unngå at kameraet rister når du spiller inn videoer.

På (10 sek)
    Setter en 10-sekunders forsinkelse fra du tar hurtig på kameraskjermen til videoinnspillingen starter.
    På (2 sek)
    Setter en 2-sekunders forsinkelse fra du tar hurtig på kameraskjermen til videoinnspillingen starter.
    På (0,5 sek)
    Setter et halvt sekunds forsinkelse fra du tar hurtig på kameraskjermen til videoinnspillingen starter.
    Av
    Videoen spilles inn når du tar hurtig på kameraskjermen.

Smile Shutter™(video)

Bruk Smile Shutter™-funksjonen for å angi hva slags smil kameraet skal reagere på, før du spiller inn en video.

Fokusert modus

Fokusinnstillingen avgjør hvilken del av videoen som skal være skarp. Når kontinuerlig autofokus er på, justerer kameraet fokuset slik at området i den hvite fokusrammen holdes skarpt.

Enkel autofokus
    Kameraet fokuserer automatisk på det valgte motivet. Kontinuerlig autofokus er slått på.
    Ansiktsregistrering
    Kameraet gjenkjenner automatisk opptil fem personansikter, som markeres med rammer på skjermen. Kameraet fokuserer automatisk på det nærmeste ansiktet. Du kan også velge hvilket ansikt du vil fokusere på, ved å ta hurtig på det på skjermen. Når du tar hurtig på kameraskjermen, viser en gul ramme hvilket ansikt som er valgt og i fokus. Ansiktsregistrering kan ikke brukes i alle motivmodiene. Kontinuerlig autofokus er slått på.
    Motivsporing
    Når du velger et objekt ved å berøre det i søkeren, sporer kameraet objektet for deg.

Note

Denne innstillingen er bare tilgjengelig i Manuelt opptaksmodus.

HDR-video

Bruk HDR (High-Dynamic Range)-innstillingen for å spille inn en video mot kraftig motlys eller under forhold hvor kontrasten er skarp. Video-HDR kompenserer for tap av detaljer og genererer et bilde som ser bra ut både i mørke og lyse områder.

Note

Denne innstillingen er bare tilgjengelig i Manuelt opptaksmodus.

Lysmåling

Denne funksjonen angir automatisk en tilpasset eksponering ved å måle lyset i bildet du skal ta.

Senter
    Justerer eksponeringen til midten av bildet.
    Gjennomsnittlig
    Beregner eksponeringen basert på lysmengden i hele bildet.
    Punkt
    Justerer eksponeringen i en svært liten del av bildet du skal ta.

Note

Denne innstillingen er bare tilgjengelig i Manuelt opptaksmodus.

Videostabilisator

Det kan være vanskelig å holde enheten stødig når du spiller inn videoer. Stabilisatoren er med på å kompensere for små håndbevegelser.

Mikrofon

Velg om lyden rundt skal tas med når du spiller inn videoer.

Forhåndsvisning

Du kan velge å forhåndsvise videoer rett etter at du har tatt dem opp.

Forhåndsvisningen av videoen vises etter at du har tatt den opp.
    Rediger
    Videoen åpnes for redigering etter at du har tatt den opp.
    Av
    Videoen lagres etter at du har tatt den opp, uten forhåndsvisning.

Blitslys

Bruk blitslyset til å spille inn videoer under dårlige lysforhold eller når det er bakgrunnsbelysning. Videoblitsikonet Icn sony camera photo light er bare tilgjengelig på videokameraskjermen. Vær oppmerksom på at kvaliteten på videoene enkelte ganger kan bli bedre uten lys, selv om det er dårlige lysforhold.

Icn sony camera photo light
    Icn sony camera quick settings photo light off Av

Velge et motiv

Bruk funksjonen for motivvalg til å gjøre kameraet raskt klart for vanlige situasjoner med forhåndsprogrammerte videomotiver. Kameraet har angitt en del innstillinger som passer til valgt motiv, slik at du får et best mulig videoklipp.

Icn sony cam cap mode scene selection Av
    Funksjonen for motivvalg er deaktivert, og du kan ta opp videoer manuelt.
    Icn sony camera scene softsnap Mykt snapshot
    Bruk til å ta opp video mot myke bakgrunner.
    Icn sony camera scene landscape Landskap
    Bruk til landskapsvideoer. Kameraet fokuserer på objekter som er langt borte.
    Icn sony camera scene night scene Natt
    Lysfølsomheten økes når dette valget slås på. Bruk under dårlige lysforhold. Videoer av motiver i rask bevegelse kan bli uskarpe. Hold telefonen i ro eller bruk et stødig underlag. Videokvaliteten blir bedre når du slår av nattmodusen ved gode lysforhold.
    Icn sony camera scene beach snow Strand
    Bruk til videoer av kyst- eller strandmotiver.
    Icn sony cam scene snow Snø
    Bruk under forhold med mye lys for å unngå overeksponerte videoklipp.
    Icn sony camera scene sport Sport
    Bruk til videoklipp av gjenstander i rask bevegelse. Kort eksponeringstid minimerer uskarpe bevegelser.
    Icn sony camera scene party Fest
    Bruk til videoklipp innendørs i dårlig opplyste omgivelser. Dette motivet fanger opp bakgrunnsbelysning eller levende lys innendørs. Videoer av motiver i rask bevegelse kan bli uskarpe. Hold telefonen i ro eller bruk et stødig underlag.

Note

Denne innstillingen er bare tilgjengelig i opptaksmodusen Manuelt.