Slik oppdaterer du enheten

Du bør oppdatere programvaren på enheten for å få de nyeste funksjonene, forbedringene og feilopprettingene, slik at alt fungerer best mulig. Når en programvareoppdatering er tilgjengelig, vises Icn sony stat notify system update på statuslinjen. Du kan også lete etter nye oppdateringer manuelt.

Den enkleste måten å installere en programvareoppdatering på, er å gjøre det trådløst direkte fra enheten. Enkelte oppdateringer er imidlertid ikke tilgjengelige for trådløs nedlasting. Du må bruke Xperia™ Companion-programvaren på en PC eller på en Apple® Mac®-datamaskin for å oppdatere enheten.

Hvis du vil ha mer informasjon om programvareoppdateringer, kan du gå til Programvareoppdatering.

Note

Hvis du bruker en enhet med flere brukere, må du logge inn som eier, dvs. den primære brukeren, for å oppdatere enheten.

Note

Oppdateringer kan hindres hvis det ikke finnes nok lagringskapasitet. Kontroller at det finnes nok lagringskapasitet før du forsøker på en oppdatering.

Slik ser du etter ny programvare

1. Sørg for å være logget inn som eier hvis du bruker en enhet med flere brukere.
    2. Ta hurtig på Icn sony home apptray normalfra Startskjerm.
    3. Finn og ta hurtig på Innstillinger > Om telefonen > Programvareoppdatering.

Note

Hvis det ikke finnes ny tilgjengelig programvare, er det mulig at du ikke har nok ledig plass på enheten. Hvis Xperia™-enheten har mindre enn 500 MB ledig internert minne, vil du ikke motta informasjon om ny programvare. Følgende varsel vises i varselspanelet for å varsle deg om mangel på lagringsplass: Storage space running out. Some system functions may not work. (Du holder på å gå tom for lagringsplass. Det er mulig at noen systemfunksjoner ikke fungerer.) Hvis du mottar dette varselet, må du ordne med ledig plass på det interne minnet før du kan motta varsler om ny programvare som gjøres tilgjengelig.

Slik nedlaster og installerer du en systemoppdatering

1. Sørg for å være logget inn som eier hvis du bruker en enhet med flere brukere.
    2. Ta hurtig på Icn sony home apptray normal fra Startskjerm.
    3. Finn og ta hurtig på Innstillinger > Om telefonen > Programvareoppdatering.
    4. Ta hurtig på Last ned for å laste den ned på enheten hvis en systemoppdatering er tilgjengelig.
    5. Ta hurtig på Installer, og følg instruksjonene for å fullføre installasjonen når nedlastingen er ferdig.

Slik laster du ned og installerer en systemoppdatering fra varselpanelet

1. Hvis du bruker en enhet med flere brukere, må du kontrollere at du er logget på som eier.
    2. Dra statuslinjen nedover for å åpne varselpanelet.
    3. Bla nedover, velg ønsket systemoppdatering, og ta deretter hurtig på Last ned.
    4. Når nedlastingen er fullført, åpner du varselspanelet på nytt hvis det er lukket. Deretter tar du hurtig på Installer og følger instruksjonene på skjermen for å fullføre installasjonen.

Slik oppdaterer du enheten ved bruke av en datamaskin

Du kan laste ned og installere programvareoppdateringer på enheten ved bruk av en datamaskin med en Internett-forbindelse. Du må ha en USB-kabel og en PC eller en Apple® Mac®-datamaskin som kjører Xperia™ Companion-programvaren.

Tip

Hvis du ikke har Xperia™ Companion-programvaren installert på den aktuelle datamaskinen, skal enheten kobles til datamaskinen med en USB-kabel, og følg instruksjonene på skjermen.

Slik oppdaterer du enheten ved bruk av en datamaskin

1. Kontroller at Xperia™ Companion-programvaren er installert på PC-en eller på Apple® Mac®-datamaskinen.
    2. Bruk en USB-kabel for å koble enheten til en datamaskin.
    3. Åpne Xperia™ Companion, hvis den ikke starter automatisk.
    4. Datamaskin: Hvis det oppdages en ny oppdatering til programvaren, vises det et popup-vindu. Følg instruksjonene på skjermen for å kjøre de aktuelle programvareoppdateringene.

Note

Når enheten kobles til datamaskinen med en USB-kabel, blir du bedt om å installere Xperia™ Companion-programvaren eller avbryte hvis du ikke har valgt Ikke vis igjen tidligere.