Låse opp enheten automatisk

Smart Lock-funksjonen gjør det enklere å låse opp enheten ved at du kan angi at den skal låses opp automatisk i bestemte situasjoner. Du kan for eksempel holde enheten opplåst når den er koblet til en Bluetooth®-enhet eller når du bærer den med deg.

For å klargjøre enheten for automatisk opplåsing må du først utføre de følgende trinnene i angitt rekkefølge:

• Kontroller at du har en aktiv Internett-tilkobing, helst en ‎Wi-Fi®-tilkobling for å begrense datatrafikkostnader.
    • Kontroller at alle apper er oppdatert ved hjelp av Play Store™-appen for å sikre at Google Play™-tjenestene er oppdatert. En oppdatert Google Play™-tjenesteapp sikrer at du kan bruke de nyeste Smart Lock-funksjonene.
    • Aktiver Smart Lock.
    • Angi når du ønsker at enheten skal låses opp automatisk.

Note

Smart Lock-funksjonen er utviklet av Google™, og den nøyaktige funksjonaliteten kan endres over tid på grunn av oppdateringer fra Google™.

Note

Smart Lock-funksjonen er kanskje ikke tilgjengelig overalt.

Slik aktiverer du Smart Lock

1. Kontroller at du har konfigurert et mønster, en PIN-kode eller et passord for skjermlåsen.
    2. Startskjerm tar du hurtig på Icn sony home apptray normal.
    3. Finn og ta hurtig på Innstillinger > Sikkerhet > Tillitsagenter.
    4. Dra glidebryteren ved siden av Smart Lock (Google) mot høyre.
    5. Ta hurtig på tilbakepilen ved siden av Tillitsagenter.
    6. Finn og ta hurtig på Smart Lock.
    7. Angi mønsteret, PIN-koden eller passordet. Du må angi denne skjermlåsen hver gang du ønsker å endre Smart Lock-innstillingene.
    8. Velg en Smart Lock-type.

Angi når enheten skal holdes opplåst automatisk

Du kan bruke de følgende innstillingene til å angi at Smart Lock skal holde enheten ulåst:

• Klarerte enheter – Hold enheten ulåst når en klarert Bluetooth®-enhet er tilkoblet.
    • Klarerte steder – Hold enheten ulåst når du er i en klarert posisjon.
    • På kroppen-registrering – Hold enheten ulåst når du bærer den på deg.

Du må låse opp enheten manualt hvis du ikke bruker den på fire timer, og når du starter den på nytt.

Koble til klarerte Bluetooth®-enheter

Du kan angi en tilkoblet Bluetooth®-enhet som en "klarert" enhet, og holde Xperia™-enheten ulåst mens du er koblet til den. Hvis du har Bluetooth®-enheter som du kobler til regelmessig, for eksempel en bilhøyttaler eller et hjemmeunderholdningssystem, en Bluetooth®-klokke eller en treningsregistrator, kan du legge dem til som klarerte enheter og omgå den ekstra sikkerheten til låsskjermen for å spare tid. Denne funksjonen er praktisk hvis du oppholder deg på et relativt sikkert sted når du bruker disse enhetene. I noen tilfeller må du likevel låse opp enheten manuelt før du kan koble til en klarert enhet.

Note

Vi anbefaler ikke at du legger til enheter som er kontinuerlig koblet til enheten din som klarerte enheter, for eksempel Bluetooth®-tastaturer eller -etuier.

Tip

Så snart du slår av en klarert Bluetooth®-enhet eller den er utenfor rekkevidde, låses skjermen og du trenger PIN-koden, mønsteret eller passordet for å låse den opp.

Slik legger du til en klarert Bluetooth®-enhet

1. Kontroller at enheten er koblet og tilkoblet Bluetooth®-enheten du vil legge til som en klarert enhet.
    2. På Smart Lock-menyen tar du hurtig på Klarerte enheter.
    3. Ta hurtig på Legg til klarert enhet > Bluetooth.
    4. Ta hurtig på et enhetsnavn for å velge det fra en liste over tilkoblede enheter. Bare koblede enheter vises i denne listen.
    5. Avhengig av sikkerheten for tilkoblingen må du kanskje låse opp enheten manuelt før den klarerte enheten kan holde den opplåst.

Slik fjerner du en klarert Bluetooth®-enhet

1. Startskjerm tar du hurtig på Icn sony home apptray normal.
    2. Finn og ta hurtig på Innstillinger > Sikkerhet > Smart Lock > Klarerte enheter.
    3. Ta hurtig på enheten du vil fjerne.
    4. Ta hurtig på Fjern klarert enhet.

Kontrollere at du er sikker når du bruker klarerte enheter

Ulike Bluetooth®-enheter støtter ulike Bluetooth®-standarder og sikkerhetsfunksjoner. Det er en mulighet for at noen kan holde Xperia™-enheten din ulåst ved å imitere Bluetooth®-tilkoblingen din selv om den klarerte enheten ikke er i nærheten lenger. Enheten din er ikke alltid i stand til å avgjøre om tilkoblingen din er sikret mot noen som prøver å imitere den.

Når enheten ikke kan avgjøre om du bruker en sikker tilkobling, vil du få et varsel på Xperia™-enheten, og du må kanskje låse den opp manuelt før en klarert enhet kan holde den ulåst.

Tilkoblingsrekkevidden for Bluetooth® kan variere avhengig av faktorer som enhetsmodell, den tilkoblede Bluetooth®-enheten og omgivelsene. Avhengig av disse faktorene kan Bluetooth®-tilkoblingere fungere på avstander opptil 100 meter. Hvis noen tar Xperia™-enheten din mens den er i nærheten av en klarert enhet, kan de få tilgang til til Xperia™-enheten din hvis den klarerte enheten har låst den opp.

Koble til klarerte steder

Når funksjonen for klarerte steder er konfigurert, blir låsskjermsikkerheten på Xperia™-enheten deaktivert når du er på en angitt klarert posisjon. For at denne funksjonen skal fungere, må du ha en Internett-tilkobling (helst over Wi-Fi®) og tillate at enheten bruker din aktuelle posisjon.

Når du skal konfigurere klarerte steder, må du først kontrollere at modus for posisjon med høy nøyaktighet eller modus for battersparingsposisjon er aktivert på enheten før du legger til hjemmeposisjoner eller egendefinerte posisjoner.

Note

De nøyaktige målene for en klarert posisjon er et estimat, og kan strekke seg utover de fysiske veggene i hjemmet eller et annet område du har lagt til som en klarert posisjon. Denne funksjonen kan holde enheten ulåst innenfor en radius på opptil 80 meter. Vær også oppmerksom på at posisjonssignaler kan replikeres eller manipuleres. Noen med tilgang til spesialutstyr kan låse opp enheten.

Slik legger du til hjemmeposisjonen din

1. Kontroller at posisjonsmodus er aktivert og at du bruker enten Høy nøyaktighet- eller Batterisparing-innstillingen.
    2. Startskjerm tar du hurtig på Icn sony home apptray normal.
    3. Finn og ta hurtig på Innstillinger > Sikkerhet > Smart Lock >Klarerte steder > Hjem.
    4. Ta hurtig på Slå på denne posisjonen.

Slik redigerer du hjemmeposisjonen din

1. Kontroller at posisjonsmodus er aktivert og at du bruker enten Høy nøyaktighet- eller Batterisparing-innstillingen.
    2. Startskjerm tar du hurtig på Icn sony home apptray normal.
    3. Finn og ta hurtig på Innstillinger > Sikkerhet > Smart Lock > Klarerte steder.
    4. Velg hjemmeposisjonen din.
    5. Ta hurtig på Rediger.
    6. I søkefeltet angir du posisjonen du ønsker å bruke som hjemmeposisjon.

Tip

Hvisdet er flere bygninger med samme adresse der du har hjemmet ditt, kan det klarerte stedet som du ønsker å legge til, være forskjellig fra den faktiske adressen. For å sikre bedre posisjonsnøyaktighet kan du legge til den faktiske posisjonen for hjemmet ditt innenfor bygningskomplekset, som et egendefinert sted.

Slik fjerner du hjemmeposisjonen din

1. Kontroller at posisjonsmodus er aktivert og at du bruker enten Høy nøyaktighet- eller Batterisparing-innstillingen.
    2. Startskjerm tar du hurtig på Icn sony home apptray normal.
    3. Finn og ta hurtig på Innstillinger > Sikkerhet > Smart Lock >Klarerte steder > Hjem.
    4. Ta hurtig på Slå av denne posisjonen.

Bruke egendefinerte posisjoner

Du kan legge til en hvilken som helst posisjon som et klarert, egendefinert sted der enheten kan være opplåst.

Slik legger du til et egendefinert sted

1. Kontroller at posisjonsmodus er aktivert og at du bruker enten Høy nøyaktighet- eller Batterisparing-innstillingen.
    2. Startskjerm tar du hurtig på Icn sony home apptray normal.
    3. Finn og ta hurtig på Innstillinger > Sikkerhet > Smart Lock > Klarerte steder.
    4. Ta hurtig på Legg til klarert sted.
    5. Hvis du vil bruke den gjeldende posisjonen som et klarert, egendefinert sted, tar du hurtig på Velg denne posisjonen.
    6. Eller, hvis du vil legge til et sted til, ta hurtig på forstørrelsesglassikonet og skriv inn adressen. Enheten søker etter den angitte posisjonen. Hvis du vil bruke den foreslåtte adressen, tar du hurtig på adressen.
    7. Hvis du vil finjustere posisjonen, tar du hurtig på tilbakepilen ved siden av adressen og drar deretter posisjonsnålen til den ønskede posisjonen og tar hurtig på Velg denne posisjonen.

Slik redigerer du et egendefinert sted

1. Kontroller at posisjonsmodus er aktivert og at du bruker enten Høy nøyaktighet- eller Batterisparing-innstillingen.
    2. Startskjerm tar du hurtig på Icn sony home apptray normal.
    3. Finn og ta hurtig på Innstillinger > Sikkerhet > Smart Lock > Klarerte steder.
    4. Velg stedet du vil redigere.
    5. Ta hurtig på Rediger adresse.
    6. Hvis du vil legge til et sted til, tar du hurtig på forstørrelsesglassikonet og skriver inn adressen. Enheten søker etter den angitte posisjonen. Hvis du vil bruke den foreslåtte adressen, tar du hurtig på adressen.
    7. Hvis du vil finjustere posisjonen, tar du hurtig på tilbakepilen ved siden av adressen og drar deretter posisjonsnålen til den ønskede posisjonen og tar hurtig på Velg denne posisjonen.

Slik fjerner du et egendefinert sted

1. Kontroller at posisjonsmodus er aktivert og at du bruker enten Høy nøyaktighet- eller Batterisparing-innstillingen.
    2. Startskjerm tar du hurtig på Icn sony home apptray normal.
    3. Finn og ta hurtig på Innstillinger > Sikkerhet > Smart Lock > Klarerte steder.
    4. Velg stedet du vil fjerne.
    5. Ta hurtig på Slett.

Beholde enheten ulåst når du bærer den

Når du bruker funksjonen for på kroppen-registrering, kan du beholde enheten ulåst mens du har den på deg, for eksempel hvis du bærer den i hånden, lommen eller vesken. Akselerometeret i enheten holder enheten ulåst når den registrerer at du bærer den. Enheten låses når akselerometeret registrerer at du har lagt fra deg enheten.

Note

Funksjonen for på kroppen-registrering kan ikke skille mellom ulike brukere. Hvis du gir enheten til en annen mens den er ulåst ved hjelp av på kroppen-registrering, kan enheten forbli ulåst for den andre brukeren. Vær oppmerksom på at på kroppen-registrering som sikkerhetsfunksjon er mindre sikker enn et mønster, en PIN-kode eller et passord.

Slik aktiverer du på kroppen-registrering

1. Startskjerm tar du hurtig på Icn sony home apptray normal.
    2. Finn og ta hurtig på Innstillinger > Sikkerhet > Smart Lock > På kroppen-registrering.
    3. Dra glidebryteren ved siden av Av mot høyre, og ta deretter hurtig på OK.

Bruke på kroppen-registrering

Når du bruker funksjonen for på kroppen-registrering, må du være oppmerksom på de følgende virkemåtene:

• Når enheten registrerer at du har den på kroppen, forblir den opplåst etter at du har låst den opp.
    • Hver gang du legger fra deg enheten og den registrerer at du ikke har den på deg lenger, låses enheten automtisk.
    • Når du har lagt fra deg enheten, hvis du for eksempel legger den på et bord, kan det ta opptil ett minutt før enheten låses.
    • Hvis du går inn i en bil, buss eller et tog eller et annet landbasert kjøretøy, kan det ta mellom fem og ti minutter for enheten låses.
    • Vær oppmerksom på at når du går ombord i et fly eller en båt (eller andre transportmidler som ikke er landbasert), låses enheten kanskje ikke automatisk, så pass på at du låser den manuelt hvis det er nødvendig.
    • Når du tar opp enheten igjen eller går ut av kjøretøyet, holder det at du låser den opp én gang. Enheten forblir opplåst så lenge du har den på deg.

Slik slår du av på kroppen-registrering

1. Startskjerm tar du hurtig på Icn sony home apptray normal.
    2. Finn og ta hurtig på Innstillinger > Sikkerhet > Smart Lock > På kroppen-registrering.
    3. Dra glidebryteren ved siden av On mot høyre.