Slik deler og administrerer du bilder og videoer

Du kan dele bilder og videoer du har lagret på enheten. Du kan også administrere dem på ulike måter. Du kan for eksempel jobbe med bilder i batcher, dele bilder og koble dem til kontakter. Hvis du lagrer mange bilder på enheten, er det lurt å overføre dem til en datamaskin eller et eksternt lagringsmedium med jevne mellomrom for å unngå uforutsette tap av data. Det frigir også plass på enheten. Se Behandle filer ved hjelp av en datamaskin .

Note

Du kan kanskje ikke kopiere, sende eller overføre opphavsrettsbeskyttede elementer. I tillegg er det mulig at noen elementer ikke kan sendes hvis filstørrelsen er for stor.

Slik deler du et bilde eller en video

1. Finn og ta hurtig på bildet eller videoen du vil dele i Albumer.
    2. Ta hurtig på skjermen for å vise verktøylinjene, og ta deretter hurtig på Icn sony gallery share.
    3. Ta hurtig på appen du vil bruke for å dele bildet, og følg de aktuelle trinnene for å sende det.

Slik bruker du et bilde som kontaktbilde

1. Når du viser et bilde, ta hurtig på skjermen for å vise verktøylinjen, og ta deretter hurtig på Icn sony key menu > Bruk som > Kontaktbilde.
    2. Velg en kontakt og rediger bildet etter ønske.
    3. Ta hurtig på Ferdig.

Slik bruker du et bilde som bakgrunn

1. Når du viser et bilde, ta hurtig på skjermen for å vise verktøylinjen, og ta deretter hurtig på Icn sony key menu > Bruk som > Bakgrunn.
    2. Følg instruksjonene på skjermen.

Slik roterer du et bilde

1. Når du viser et bilde, ta hurtig på skjermen for å vise verktøylinjen, ta deretter hurtig på Icn sony key menu.
    2. Velg Roter. Bildet lagres i det nye formatet.

Slik sletter du et bilde eller en video

1. Når du viser et bilde, ta hurtig på skjermen for å vise verktøylinjen, ta deretter hurtig på Icn sony menu delete.
    2. Ta hurtig på Slett.

Slik arbeider du med bilde- eller videogrupper i Album

1. Når du viser miniatyrer av bilder og videoer i Album, berører du og holder et element til det er uthevet.
    2. Ta hurtig på andre elementer du ønsker å jobbe med, for å velge dem. Hvis du ønsker å velge alle elementene, tar du hurtig på Icn sony key menu og deretter på Velg alle.
    3. Bruk verktøyene i verktøylinjen for å jobbe med de valgte elementene.

Analysere bilder med ansikter i Album

Du kan analysere bilder på enheten som inneholder menneskers ansikter. Når du aktiverer bildeanalyseringfunksjonen, forblir den aktivert, og nye bilder blir analysert når de blir lagt til. Etter at du har kjørt analysen, kan du velge å gruppere alle bildene av samme person i en mappe.

Slik slår du på bildeanalyseringsfunksjonen

1. Startskjerm tar du hurtig på Icn sony home apptray normal.
    2. Finn og ta hurtig på Album.
    3. Dra den venstre kanten av albumstartskjermen til høyre og ta hurtig på Ansikter. Alle bildene på enheten blir analysert og gruppert i mappen med ansikter uten navn.

Slik angir du et navn for et ansikt

1. I ikonet Ansikter tar du hurtig på mappen Ansikter uten navn. Deretter blar du til mappen Andre ansikter og velger ansiktet du vil angi navn for.
    2. Ta hurtig på Legg til navn.
    3. Skriv inn et navn, og trykk deretter på Utført > Legg til som ny person.

Slik redigerer du et navn for et ansikt

1. Når du viser et ansikt i fullskjermvisning, tar du hurtig på skjermen for å vise verktøylinjene, og tar deretter hurtig på Icn sony key menu > Rediger navnetagger.
    2. Ta hurtig på OK.
    3. Ta hurtig på navnet til ansiktet du vil redigere.
    4. Rediger navnet, og ta deretter hurtig på Utført >Legg til som ny person.