Slik starter du og tilbakestiller du enheten

Du kan tvinge enheten til å starte på nytt eller slå seg av i situasjoner der den slutter å svare eller ikke starter på nytt på vanlig måte. Ingen innstillinger eller personlige data blir slettet.

Du kan tilbakestille enheten til dens opprinnelige fabrikkinnstilling. Denne handlingen kan av og til være nødvendig hvis enheten slutter å fungere på riktig måte. Men vær oppmerksom på at hvis du ønsker å beholde viktige data, må du først sikkerhetskopiere disse dataene til et minnekort eller et annet flyttbart minne. Se Slik sikkerhetskopierer du og gjenoppretter innhold for å finne ytterligere informasjon.

Hvis enheten ikke slår på eller du vil tilbakestille programvaren på enheten, kan du bruke Xperia™ Campanion for å reparere enheten. Se Dataverktøy for å finne ytterligere informasjon om å bruke Xperia™ Companion.

Note

Enheten klarer kanskje ikke å starte på nytt hvis batterinivået er lavt. Koble enheten til en lader, og prøv å starte på nytt.

Note

Hvis du bruker en enhet med flere brukere, må du kanskje logge på som eier, dvs. primær bruker, for å tilbakestille enheten til fabrikkinnstillingene.

Slik tvinger du enheten til å starte på nytt

1. Trykk og hold nede på/av-tasten Icn sony key and power k90.
    2. I menyen som åpnes, tar du hurtig på Start på nytt. Enheten startes på nytt automatisk.

Slik fremtvinger du avslutning

1. Trykk på og hold både tasten for økning av volumet og på/av-tasten Icn sony key and power k90 i 10 sekunder.
    2. Slipp tastene når enheten vibrerer. Enheten slår seg av automatisk.

Slik tilbakestiller du til fabrikkinnstillingene

Note

For å unngå permanent skade på enheten bør du ikke starte den på nytt mens tilbakestilling pågår.

1. Før du starter, må du sørge for å sikkerhetskopiere alle viktige data som er lagret på enhetens interne minne, til et minnekort eller et annet flyttbart minne.
    2. Ta hurtig på  appskjermikonet i Startskjerm på Sony-smarttelefoner.
    3. Finn og ta hurtig på Innstillinger > Sikkerhetskopier/tilbakestilling > Fabrikkinnstillinger.
    4. Merk av avmerkingsboksen Slett intern lagring for å slette informasjon som bilder og musikk fra det interne lageret.
    5. Ta hurtig på Tilbakestill telefonen.
    6. Om nødvendig tegner du opplåsingsmønsteret for skjermen eller angir skjermens opplåsingspassord eller opplåsings-PIN-kode for å fortsette.
    7. Bekreft ved å ta hurtig på Fjern alt.

Note

Enheten går ikke tilbake til tidligere programvareversjon av Android™ når du utfører tilbakestilling til fabrikkinnstillinger.

Note

Hvis du har glemt skjermens opplåsingspassord, PIN-kode eller mønster, kan du bruke enhetens reparasjonsfunksjon i Xperia™ Companion for å fjerne dette sikkerhetslaget. Du må oppgi detaljer om pålogging på Google-kontoen for å utføre denne operasjonen. Hvis du kjører reparasjonsfunksjonen, installerer du programvare på enheten på nytt, og du kan komme til å miste personlige data i prosessen.

Slik reparerer du enhetsprogramvaren ved bruk av Xperia™ Companion

Note

Før du utfører en programvarereparasjon er det viktig at du vet Google™-brukernavnet og -passordet ditt. Avhengig av sikkerhetsinnstillingene dine kan du bli nødt til å oppgi dem for å kunne starte opp enheten etter en programvarereparasjon.

1. Kontroller at Xperia™ Companion for Windows eller Mac OS er installert på din PC eller Mac®.
    2. Koble enheten til datamaskinen med en USB-kabel.
    3. Åpne Xperia™ Companion-programvaren på datamaskinen hvis den ikke ble startet automatisk, og velg Reparasjon av programvare på skjermen.
    4. Følg instruksjonene på skjermen for å installere programvaren på nytt og fullføre reparasjonen.