Slik håndterer du batteriet og strømmen

Enheten har innbygd batteri. Du kan kontrollere batteribruken og se hvilke apper som bruker mest strøm. Apper kan fjernes eller begrenses, og aktiver flere strømbesparende moduser for å få mer ut av batteriet. Du kan også vise anslått tid før batteriet er tomt og justere batteriinnstilingene for å forbedre ytelsen som fører til at batteriet varer lenger.

Slik behandler du batteriforbruket

1. Startskjerm tar du hurtig på Icn sony home apptray normal.
    2. Finn og ta hurtig på Innstillinger > Strømstyring > Strømforbruk for app. En oversikt viser apper med stor trafikkmengde eller som ikke er brukt på lang tid.
    3. Les gjennom informasjonen og gjør det som kreves, f.eks. avinstallere en app eller begrense bruken.

Slik viser du hvilke apper som bruker mest batteristrøm

1. Startskjerm tar du hurtig på Icn sony home apptray normal.
    2. Finn og ta hurtig på Innstillinger > Strømstyring > Batteribruk.

Slik viser du anslått batteritid

1. Startskjerm tar du hurtig på Icn sony home apptray normal.
    2. Finn og ta hurtig på Innstillinger > Strømstyring.

Strømsparingsmoduser

Det finnes flere strømsparingsmoduser du kan bruke hvis du vil få batteriet til å vare lenger:

STAMINA-modus
    Deaktiver ‎Wi-Fi®‎ og mobildata når skjermen er slått av, og begrens maskinvareytelsen. Icn sony stamina on vises på statuslinjen når denne modusen trer i kraft.
    Ultra STAMINA-modus
    Begrens enhetens funksjonalitet til kjerneoppgaver som det å ringe og sende SMS-er. Icn sony ultra stamina on vises på statuslinjen når denne modusen er aktivert.
    Lavt batterinivå-modus
    Endre enhetens virkemåte, for eksempel for å justere skjermens lysstyrke og innstillingen for tidsavbrudd for skjermen, når batterinivået faller under en viss prosent. Icn sony lbm on vises på statuslinjen når denne modusen trer i kraft.
    Sett bakgrunnsdata i kø
    Optimer utgående trafikk når skjermen er av, ved å sende data med forhåndsdefinerte intervaller.

Note

Hvis du bruker en enhet med flere brukere, må du kanskje logge på som eier, dvs. primær bruker, for å aktivere eller deaktivere en strømsparingsmodus.

Slik aktiverer du en strømsparingsmodus

1. Startskjerm tar du hurtig på Icn sony home apptray normal.
    2. Finn og ta hurtig på Innstillinger > Strømstyring .
    3. For å aktivere den foretrukne modusen velger du modusnavnet og tar hurtig på på/av-bryteren for å aktivere den valgte modusen (hvis nødvendig).ary. I enkelte tilfeller kan du ta hurtig på Aktiver og bekrefte aktivering.

Oversikt over funksjoner i STAMINA-modus

STAMINA-modus har flere funksjoner som gjør at du kan optimere batteriytelsen:

Utvidet standby-modus
    Hindrer at apper bruker datatrafikk ved å deaktivere ‎Wi-Fi®‎ og mobildata når skjermen er slått av. Du kan angi at noen apper og tjenester ikke skal stanses midlertidig når denne funksjonen er aktiv.
    STAMINA-klokke
    Hold nettverkstilkoblinger stanset midlertidig i situasjoner der du ofte trykker på på/av-tasten for å se hva klokken er.
    Utvidet bruk
    Begrens maskinvareytelsen når du bruker enheten.

Note

Hvis du bruker en enhet med flere brukere, må du kanskje logge på som eier, dvs. primærbruker, for å aktivere eller deaktivere en funksjon i STAMINA-modus.

Slik aktiverer du STAMINA-modusfunksjonene

1. Startskjerm tar du hurtig på Icn sony home apptray normal.
    2. Finn og ta hurtig på Innstillinger > Strømstyring , og ta deretter hurtig på STAMINA-modus.
    3. Aktiver STAMINA-modusen hvis den er deaktivert.
    4. Dra glidebryterne ved siden av funksjonene som skal aktiveres, og ta deretter hurtig på Aktiverhvis du blir bedt om det.

Velge hvilke apper som skal kjøres i STAMINA-modus

1. Startskjerm tar du hurtig på Icn sony home apptray normal.
    2. Finn og ta hurtig på Innstillinger > Strømstyring , og ta deretter hurtig på STAMINA-modus.
    3. Aktiver STAMINA-modusen hvis den er deaktivert.
    4. Kontroller at Utvidet standby-modus-funksjonen er slått på, og ta deretter hurtig på Apper som er aktive i standby-modus > Legg til apper.
    5. Bla til venstre eller høyre for å vise alle appene og tjenestene. Deretter merker du de aktuelle avkrysningsbokene til appene som skal kjøres.
    6. Når du er ferdig, tar du hurtig på Utført.