Flere kamerainnstillinger

Geotagging

Du kan lagre hvor bildene og videoene dine ble tatt, dette kalles geotagging. Funksjonen for å geotagge bildene og videoene dine krever et trådløst nettverk og at GPS-funksjonen er aktivert.

Slik slår du på geotagging

1. Trykk på Settings icon mens du bruker kameraet.
    2. Dra i listen for å vise flere innstillinger.
    3. Trykk på Lagre sted-glidebryteren for å aktivere. Innstillingen er lagret.

Statusikoner for geotagging

Acquired GPS icon

Den geografiske posisjonen er lagret.

GPS on icon

Den geografiske posisjonen ble ikke funnet.

Rutenett

Med Rutenettlinjer kan du bruke «tredelsregelen» og plassere viktige motiver langs rutenettet og der linjene krysser. Bilder og videoer kan gjøres mer interessant ved at motivet ikke alltid plasseres midt i rammen.

Slik aktiverer eller deaktiverer du rutenettet

1. Trykk på Settings icon mens du bruker kameraet.
    2. Dra i listen for å vise flere innstillinger.
    3. Trykk på Rutenettlinjer-glidebryteren for å aktivere eller deaktivere. Innstillingen er lagret.

Innstillinger for bildeforhåndsvisning

Du kan velge å forhåndsvise bilder med én gang du tar dem.

Slik aktiverer eller deaktiverer du forhåndsvisning

1. Trykk på Settings icon mens du bruker kameraet.
    2. Dra i listen for å vise flere innstillinger.
    3. Trykk på Forhåndsvis bilde automatisk og velg et alternativ. Innstillingen er lagret.

Innstillinger for forhåndsvisning

Etter at du har tatt et bilde, vises en forhåndsvisning av det nederst i høyre hjørne i tre sekunder før det lagres.

Bare frontkamera

Etter at du har tatt et bilde med frontkameraet, vises en forhåndsvisning av det nederst i høyre hjørne i tre sekunder før det lagres.

Av

Ingen forhåndsvisning vises. Bildet lagres direkte.

Korrigering av skjevhet

Du kan aktivere denne forbedrede anti-skjevhetsfunksjonen hvis du legger merke til skjevheter i bilder. Skjevheter kan variere avhengig av bildemotivet.

Slik slår du på Korrigering av skjevhet

1. Trykk på Settings icon mens du bruker kameraet.
    2. Dra i listen for å vise flere innstillinger.
    3. Trykk på Linsekorrigering (bilde) og velg Korrigering av skjevhet. Innstillingen er lagret.

Ulike måter å bruke volumtasten på

Du kan endre hvordan du bruker volumtasten.

Slik endrer du hvordan volumtasten brukes

1. Trykk på Settings icon mens du bruker kameraet.
    2. Dra i listen for å vise flere innstillinger.
    3. Trykk på Bruk volumtast som og velg et alternativ. Innstillingen er lagret.

Innstillinger for volumtast

Zoom

Bruk volumtasten til å zoome inn eller ut.

Volum

Volumtasten er deaktivert for kameraet

Lukker

Bruk volumtasten som en utløserknapp for bilder og videoer

Lyd

Når Lyd er aktivert, lager kameraet en lyd når du tar et bilde eller starter eller stopper en videoinnspilling. I tillegg angis nedtellinger med selvutløseren med en serie med pipelyder.

Slik aktiverer eller deaktiverer du lyd

1. Trykk på Settings icon mens du bruker kameraet.
    2. Dra i listen for å vise flere innstillinger.
    3. Trykk på Lyd-glidebryteren for å aktivere eller deaktivere. Innstillingen er lagret.