Sikkerhetskopiere og gjenopprette innhold

Generelt bør bilder, videoer og annet personlig innhold ikke bare lagres på enhetens internminne. Hvis enheten går tapt, stjeles eller blir ødelagt, kan det bli umulig å gjenopprette data lagret på det interne minnet. Det anbefales å bruke Xperia Companion-programvaren til å lage sikkerhetskopier, som lagrer dataene trygt på en ekstern enhet. Denne metoden anbefales spesielt hvis du oppdaterer enhetens programvare til en nyere Android-versjon.

Xperia sikkerhetskopiering og gjenoppretting-appen anbefales for å sikkerhetskopiere data før du tilbakestiller enheten til fabrikkinnstillingene. Med denne appen kan du sikkerhetskopiere data til en Internett-konto, et SD-kort eller en ekstern USB-lagringsenhet som du har koblet til enheten med en USB-vertsadapter.

Med Google-appen for sikkerhetskopiering og gjenoppretting kan du sikkerhetskopiere data til en Google-server.

Sikkerhetskopiere data til en datamaskin

Bruk Xperia Companion-programvaren til å sikkerhetskopiere data fra enheten til en PC eller en Apple Mac®-datamaskin. Du kan sikkerhetskopiere følgende typer data:
    • Anropslister
    • Tekstmeldinger
    • Kalender
    • Innstillinger
    • Mediefiler som musikk og videoer
    • Fotoer og bilder

Slik sikkerhetskopierer du data ved hjelp av en datamaskin

1. Koble enheten til datamaskinen med en USB-kabel.
    2. Datamaskin: Åpne Xperia Companion-programvaren hvis den ikke ble startet automatisk. Etter en liten stund vil datamaskinen finne enheten din.
    3. Klikk på Sikkerhetskopi på hovedskjermen for Xperia Companion.
    4. Følg instruksjonene på skjermen for å sikkerhetskopiere data fra enheten din.

Slik gjenoppretter du data med en datamaskin

1. Lås opp skjermen på enheten, og koble enheten til datamaskinen med en USB Type-C-kabel.
    2. Åpne Xperia Companion-programvaren på datamaskinen hvis den ikke ble startet automatisk. Etter en liten stund vil datamaskinen finne enheten din. Sørg for at du velger TILLAT på enheten for å få tilgang til dataene på enheten.
    3. Klikk på Gjenopprett på hovedskjermen for Xperia Companion.
    4. Velg en sikkerhetskopiert fil fra de lagrede sikkerhetskopiene, klikk deretter på Neste og følg instruksjonene på skjermen for å gjenopprette data på enheten din.

Hvis du ikke har installert Xperia Companion, blir du bedt om å installere det når du kobler enheten til datamaskinen.

Sikkerhetskopiere data med Google-appen for sikkerhetskopiering og gjenoppretting

Med Google-appen for sikkerhetskopiering og gjenoppretting kan du sikkerhetskopiere data til en Google-server. Du kan også slå på den automatiske gjenopprettingsfunksjonen for å gjenopprette appdata og -innstillinger når du installerer en app på nytt.

Med denne appen kan du sikkerhetskopiere følgende typer data:

• apper
    • bokmerker
    • ‎Wi-Fi -nettverk
    • andre innstillinger

Slik sikkerhetskopierer du data til en Google-konto

1. Finn og trykk på Innstillinger > System > Sikkerhetskopiering.
    2. Under Sikkerhetskopier til Google Disk trykker du på Konto og velger kontoen du vil sikkerhetskopiere filene dine til.

Slik aktiverer eller deaktiverer du automatisk gjenoppretting når du installerer en app på nytt

1. Finn og trykk på Innstillinger > System > Sikkerhetskopiering.
    2. Trykk på Sikkerhetskopier til Google Disk-glidebryteren for å aktivere eller deaktivere automatisk gjenoppretting.