Hvorfor trenger jeg en Google-konto?

Enheten fra Sony kjører på Android-plattformen som er utviklet av Google. Det finnes en rekke Google-apper og -tjenester på enheten når du kjøper den, f.eks. Gmail™, Google Maps™, YouTube™ og Play Store™. Du trenger en Google-konto for å få mest mulig ut av disse tjenestene. For eksempel gjør en Google-konto det mulig for deg å gjøre følgende:

• Last ned og installer apper fra Google Play.
    • Synkroniser e-post, kontakter og kalender ved bruk av Gmail.
    • Chat med venner med Google Duo™-appen.
    • Synkroniser nettleserhistorikk og bokmerker ved bruk av nettleseren Google Chrome™.
    • Identifiser deg selv som den autoriserte brukeren etter en programvarereparasjon ved bruk av Xperia Companion.
    • Finn, lås eller slett innhold på en enhet som er blitt borte eller stjålet ved å bruke Finn min enhet-tjenestene.

Hvis du vil ha mer informasjon om Android og Google, kan du gå til http://support.google.com.

Merknad

Det er avgjørende at du husker brukernavnet og passordet til Google-kontoen din, fordi du under noen omstendigheter trenger dem for å identifisere deg selv av sikkerhetsgrunner. Enheten låses hvis du ikke kan oppgi brukernavnet og passordet for Google-kontoen din i slike situasjoner. I tillegg på du passe på å angi detaljene til den rette kontoen hvis du har flere Google-kontoer.

Slik konfigurerer du en Google-konto på enheten

1. Finn og trykk på Innstillinger > Kontoer > Legg til konto > Google.
    2. Følg instruksjonene på skjermen for å opprette en Google-konto, eller logg på hvis du allerede har en konto.

Hint

Du kan også opprette en Google-konto ved å bruke oppsettsveiledningen første gang du starter enheten, eller gå på Internett senere og opprette en konto på https://myaccount.google.com/.

Slik fjerner du en Google-konto

1. Finn og trykk på Innstillinger > Kontoer.
    2. Velg Google-kontoen du vil fjerne.
    3. Trykk på Fjern konto.
    4. Trykk på Fjern konto en gang til for å bekrefte.

Merknad

Hvis du fjerner Google-kontoen din, vil alle sikkerhetsfunksjoner som er koblet til Google-kontoen, ikke lenger være tilgjengelige.