Navigering i apper

Du kan navigere mellom apper ved å bruke navigasjonsknappene og vinduet med nylig brukte apper, der du enkelt kan bytte mellom alle nylig brukte apper. Navigasjonsknappene er tilbake-knappen, Hjem-knappen og knappen for nylig brukte programmer. Hvis appene har støtte for funksjonen for flere vinduer, kan du også åpne to apper på skjermen samtidig ved å bruke modusen for delt skjerm. Enkelte apper lukkes når du trykker på (Hjem-knapp) for å avslutte, mens andre stanses midlertidig eller fortsetter å kjøre i bakgrunnen. Hvis en app stanses midlertidig eller kjører i bakgrunnen, kan du fortsette der du slapp neste gang du åpner appen.

Oversikt over navigering i apper

Recently used applications window and previews of recently used applications

1 Fjern alt – lukk alle nylig brukte apper
2 Vindu med nylig brukte apper – åpne en nylig brukt app
3 Nylig brukte apper-knapp – åpne vinduet med nylig brukte apper
4 Hjem-knappen – avslutter et program og går tilbake til startskjermen
5 Tilbake-knappen – går tilbake til forrige skjerm i appen eller lukker appen

Slik åpner du vinduet for nylig brukte apper

• Trykk på (Ikon for Nylig brukte apper).

Slik veksler du raskt mellom nylig brukte programmer

• Trykk raskt to ganger på (Ikon for Nylig brukte apper).

Slik lukker du alle nylig brukte apper

• Trykk på (Ikon for Nylig brukte apper) og trykk deretter på Fjern alt.

Slik åpner du en meny i en app

• Trykk på (Meny-ikon) eller (Alternativer-ikon) mens du bruker en app.

Merknad

Ikke alle apper har en meny.

Modus for delt skjerm

Med modusen for delt skjerm kan du vise to apper samtidig. Du kan for eksempel vise e-postinnboksen din og en nettleser samtidig.

Oversikt over delt skjerm

Image of split screen

1 App 1
2 Ramme for delt skjerm – dra for å endre størrelse på vinduene
3 App 2
4 Knapp for delt skjerm – velger en nylig brukt app
5 Hjem-knapp – går tilbake til startskjermen
6 Tilbake-knappen – går tilbake til forrige skjerm i appen eller lukker appen

Merknad

Det er ikke alle apper som støtter modus for delt skjerm.

Slik bruker du modus for delt skjerm

1. Sørg for at de to appene du vil bruke i modus for delt skjerm, er åpne og kjører i bakgrunnen.
  2. Åpne appen som du vil bruke i modus for delt skjerm, og deretter berør og hold nede (Ikon for Nylig brukte apper). Appen vil bli tilordnet første del av den delte skjermen.
  3. Velg den andre ønskede appen fra miniatyrlisten.
  4. Hvis du vil endre størrelsen på vinduene i den delte skjermen, drar du i kanten i midten av skjermen.
  5. Hvis du vil avslutte modus for delt skjerm, kan du berøre og holde nede (Delt skjerm-knapp) mens delt skjerm-vinduene vises.

Énhåndsmodus

Aktiver Énhåndsmodus for å redusere skjermstørrelsen slik at det er enklere å skrive med én hånd. Du kan justere skjermstørrelsen etter ønske.

Slik aktiverer eller deaktiverer du Énhåndsmodus

1. Finn og trykk på Innstillinger > Skjerm > Avansert > Énhåndsmodus.
  2. Trykk på Énhåndsmodus-bryteren for å aktivere eller deaktivere funksjonen.
  3. Hvis du vil krympe skjermen, sveiper du på tvers av navigeringslinjen.
  4. Hvis du vil avslutte Énhåndsmodus, sveiper du på tvers av skjermen eller trykker på et tomt område av skjermen.

Slik justerer du posisjonen til skjermen

1. Hvis du vil flytte skjermen mot venstre eller høyre side, trykker du på henholdsvis (Venstre pil-ikon) eller (Høyre pil-ikon).
  2. Hvis du vil flytte skjermen oppover eller nedover, trekker du i de horisontale stripene i kantene av skjermen.
  3. Hvis du vil endre størrelsen på skjermen, drar du Resize screen icon (Endre skjermstørrelse-ikon) i kanten av skjermen.

Hint

Trykk på et tomt område på skjermen for å gå tilbake til fullskjermmodus.