Volum, vibrering og lyd

Arrow left Oversikt over Xperia XZ2 Premium

Volumet og vibrering kan endres enten ved å bruke volumtastene eller ved å endre en innstilling. Lyder og lydsignaler kan bare endres fra en innstilling.

Appinnstillinger kan overstyre innstillingene for det valgte volumet, vibrering og lydsignaler.

Volum og vibrering

Du kan endre volum for anrop, medier, alarmer og ringing. Du kan også angi at enheten skal vibrere Ringer vibrate icon. Ringevolumet og varselvolumet Sound on icon påvirker varsler, anropsvolumet call volume icon påvirker anrop og medievolumet Media volume icon påvirker musikk, videoer, spill og andre medier. Hvis du for eksempel endrer volumet mens du ser på en video, endres medievolumet. Alarmvolumet angis med Alarm notification icon.

Slik endrer du volumet

1. Trykk volumtasten opp eller ned. Dette endrer medievolumet.
    2. Hvis du vil endre volum for oppringing, varsler eller alarmer, trykker du på Settings icon. Bruk hver glidebryter til å justere volumet.

Trykk på et volumikon for raskt å slå volumet på eller av.

Aktivere vibreringsmodus

1. Trykk volumtasten opp eller ned.
    2. Trykk på ikonet som vises over glidebryteren, én eller flere ganger til du ser Ringer vibrate icon.

Slik aktiverer du lyd med vibrering for innkommende anrop

1. Finn og trykk på Innstillinger > Lyd.
    2. Trykk på Vibrer også når det ringer-glidebryteren for å aktivere funksjonen.

Lyder og lydsignaler

Slik angir du ringetonen

1. Finn og trykk på Innstillinger > Lyd > Telefonringelyd.
    2. Velg et SIM-kort hvis du bruker dobbel SIM.
    3. Velg et alternativ fra listen, eller trykk på Legg til ringelyd og velg en musikkfil som er lagret på enheten.
    4. Trykk på OK for å bekrefte.

Hvis du vil angi en bestemt ringetone for en kontakt, kan du se Adding and editing contacts. Hvis du bruker dobbel SIM, kan du angi ulike ringetoner for hvert SIM-kort.

Slik stiller du inn varsellyden

1. Finn og trykk på Innstillinger > Lyd > Varsellyd.
    2. Velg en lyd fra listen, eller velg Ingen for å slå av alle varsellyder og stille inn varsler til kun vibrering.
    3. Trykk på Legg til ringelyd for å velge en musikkfil som er lagret på enheten din.
    4. Trykk på OK for å bekrefte.

Du kan endre appinnstillingen for å tillate en lyd fra en bestemt app, selv når varsellyden er angitt til Ingen . Se Notifications.

Slik aktiverer eller deaktiverer du andre lyder og lydsignaler

1. Finn og trykk på Innstillinger > Lyd > Avansert.
    2. Trykk på glidebryterne for å aktivere eller deaktivere de ulike lydene og lydsignalene.

Dynamisk vibrering

Dynamisk vibrering -funksjonen forbedrer medieopplevelsen din ved å utføre synkronisert vibrering når du ser på videoer eller lytter til musikk på enheten din. Hvis du vil lære mer om denne funksjonen, kan du gå til Innstillinger > Lyd > Dynamisk vibrering .

Dynamisk vibrering slås automatisk av i følgende tilfeller:

• Medievolumet er slått av.
    • Bakgrunnsbelysningen er slått av.
    • Enheten lades trådløst.
    • STAMINA-modus er aktivert

Dynamisk vibrering fungerer ikke for alle medieapper.

Dynamisk vibrering nivåer

Av

Ingen vibrering

Mild

Mindre vibrering

Normal

Godt balansert vibrering

Kraftig

Mer vibrering

Slik justerer du Dynamisk vibrering -innstillingen i en medieapp

1. Åpne medieappen, for eksempel YouTube eller Album-appen.
    2. Start avspillingen av medieinnholdet.
    3. Trykk på volumtasten for å åpne volumpanelet.
    4. Dra glidebryteren for Dynamisk vibrering for å stille inn foretrukket nivå for denne appen.
    5. Dynamisk vibrering -innstillingen er lagret for neste gang du bruker denne appen.

Det er ingen vibrering hvis medievolumet er slått av.

Slik aktiverer eller deaktiverer du Dynamisk vibrering

• Finn og trykk på Innstillinger > Lyd > Dynamisk vibrering.