Oppdatere enheten

Arrow left Oversikt over Xperia XZ2 Premium

Du bør oppdatere programvaren på enheten for å få de nyeste funksjonene, forbedringene og feilopprettingene, slik at alt fungerer best mulig. Når en programvareoppdatering er tilgjengelig, vises System update icon på statuslinjen. Du kan også søke etter nye oppdateringer manuelt.

Den enkleste måten å installere en programvareoppdatering på, er å gjøre det trådløst direkte fra enheten. Enkelte oppdateringer er imidlertid ikke tilgjengelige for trådløs nedlasting. Deretter må du bruke Xperia Companion-programvaren på en PC eller på en Mac-datamaskin for å oppdatere enheten.

Før du oppdaterer enheten, må du vurdere følgende:

• Kontroller at det finnes nok lagringskapasitet før du prøver å oppdatere.
    • Hvis du bruker en enhet med flere brukere, må du logge på som eier, dvs. den primære brukeren, for å oppdatere enheten.
    • System- og appoppdateringer kan føre til at funksjonene på enheten vises på en annen måte enn slik det er beskrevet i denne brukerhåndboken. Det kan hende at Android-versjonen ikke blir berørt av en oppdatering.

Hvis du vil ha mer informasjon om programvareoppdateringer, kan du gå til Software update.

Slik ser du etter ny programvare

1. Sørg for å være logget inn som eier hvis du bruker en enhet med flere brukere.
    2. Finn og trykk på Innstillinger > System > Avansert > Programvareoppdatering.

Slik oppdaterer du enheten trådløst

Bruk programmet Programvareoppdatering for å oppdatere enhetens programvare trådløst. Tilgjengeligheten av oppdateringer via et mobilnett avhenger av operatøren. Vi anbefaler at du bruker et ‎Wi-Fi -nettverk, ikke et mobilnett, når du laster ned ny programvare, slik at du slipper utgiftene for datatrafikk.

Slik installerer du en systemoppdatering

1. Hvis du deler en enhet med flere brukere, må du være logget på som eieren.
    2. Finn og trykk på Innstillinger > System > Avansert > Programvareoppdatering.
    3. Hvis en systemoppdatering er tilgjengelig, trykker du på OPPDATER.
    4. Gjenopprett enheten når du blir bedt om det.

Slik konfigurerer du automatisk nedlasting av systemoppdateringer

1. Finn og trykk på Innstillinger > System > Avansert > Programvareoppdatering.
    2. Trykk på Menu icon, og trykk deretter på Innstillinger > Oppdater system automatisk.
    3. Velg ønsket alternativ.

Slik aktiverer eller deaktiverer du automatiske oppdateringer av apper

1. Finn og trykk på Innstillinger > System > Avansert > Programvareoppdatering.
    2. Trykk på Menu icon, og trykk deretter på Innstillinger > Oppdater apper automatisk.
    3. Velg ønsket alternativ.

Oppdatering av enheten med Xperia™ Companion

Slik oppdaterer du enheten ved bruk av en datamaskin

1. Bruk en USB Type-C-kabel til å koble enheten til datamaskinen.
    2. Kontroller at skjermen på enheten ikke er låst og at USB-tilkoblingsmodusen på enheten er satt til Filoverføring.
    3. Åpne Xperia Companion hvis det ikke startes automatisk.
    4. Kontroller at datamaskinen har tilgang til Internett.
    5. Datamaskin: Det vises et popup-vindu hvis det registreres ny programvareoppdatering. Følg instruksjonene på skjermen for å kjøre de aktuelle programvareoppdateringene.

Hvis du ikke har Xperia Companion-programvaren installert på den aktuelle datamaskinen, må du koble enheten til datamaskinen og følge instruksjonene på skjermen. Kontroller at du bruker USB Type-C-kabelen som fulgte med enheten, og at den er koblet til enheten og datamaskinen på riktig måte.