Dele og administrere bilder og videoer

Arrow left Oversikt over Xperia XZ2 Premium

Du kan dele bilder og videoer som er lagret på enheten. Du kan også behandle flere bilder om gangen eller koble bilder til kontakter. Hvis du vil frigjøre plass og unngå datatap, er det viktig at du regelmessig overfører bilder og videoer til en datamaskin eller ekstern lagringsenhet. Se Behandle filer med en datamaskin.

Det kan hende du ikke kan kopiere, sende eller overføre opphavsrettsbeskyttede elementer. Det er mulig at noen elementer ikke kan sendes hvis filstørrelsen er for stor.

Slik deler du et bilde eller en video

1. Finn og trykk på bildet eller videoen du vil dele i Albumer.
    2. Trykk på skjermen for å vise verktøylinjene, og trykk deretter på Share icon.
    3. Trykk på appen du vil bruke for å dele bildet, og følg de aktuelle trinnene for å sende det.

Slik bruker du et bilde som kontaktbilde

1. Trykk på skjermen for å vise verktøylinjene mens du viser et bilde, og trykk deretter på Menu icon > Bruk som > Kontaktbilde.
    2. Velg en kontakt, og rediger deretter bildet etter ønske.
    3. Trykk på LAGRE.

Slik bruker du et bilde som bakgrunn

1. Trykk på skjermen for å vise verktøylinjene mens du viser et bilde, og trykk deretter på Menu icon > Bruk som > Bakgrunn.
    2. Velg et alternativ, og rediger deretter bildet etter ønske.
    3. Trykk på LAGRE.

Slik roterer du et bilde

1. Når du viser et bilde, trykk på skjermen for å vise verktøylinjen, og trykk deretter på Menu icon.
    2. Trykk på Roter og velg et alternativ. Bildet lagres i det nye formatet.

Slik sletter du et bilde eller en video

1. Når du viser et bilde, trykk på skjermen for å vise verktøylinjen, og trykk deretter på Delete icon.
    2. Trykk på Slett.

Slik arbeider du med bilde- eller videogrupper i Album

1. Når du viser miniatyrer av bilder og videoer i Album, berører du og holder et element til det er uthevet.
    2. Trykk på andre elementer du ønsker å jobbe med, for å velge dem. Hvis du ønsker å velge alle elementene, trykker du på Menu icon og deretter på Velg alle.
    3. Bruk verktøyene i verktøylinjen for å jobbe med de valgte elementene.