Skjermlås

Når skjermen er låst, må du låse den opp med en sveipebevegelse eller ditt personlige mønster, PIN-kode, passord eller fingeravtrykk. I starten er den ubeskyttede sveipebevegelsen angitt, men det anbefales å bruk en sikrere skjermlås for å beskytte enheten din.

Nedenfor kan du lese en beskrivelse av sikkerhetsnivået for hver type skjermlås, fra svakest til sterkest:
    • Sveip: ingen beskyttelse, men til gjengjeld har du rask tilgang til startskjermen.
    • Mønster: tegn et enkelt mønster med fingeren for å låse opp enheten.
    • PIN-kode: angi en PIN-kode på minst fire siffer for å låse opp enheten.
    • Passord: angi et alfanumerisk passord for å låse opp enheten.
    • Fingeravtrykk: plasser den registrerte fingeren på sensoren for å låse opp enheten.

Fingeravtrykk må være registrert i Fingeravtrykksbehandling før bruk. Se Notifications angående konfigurering av varslene på låseskjermen.

Med Smart Lock-funksjonen kan du konfigurere enheten til å låses opp automatisk i enkelte situasjoner som når du er koblet til en Bluetooth-enhet eller når du bærer enheten. Gå til http://www.support.google.com/, og søk etter «smart lock» for å få mer informasjon.

Slik oppretter du eller endrer en skjermlås

Det er svært viktig at du husker skjermlåsen når du bruker et mønster, en PIN-kode eller et passord. Det er ikke sikkert at du kan gjenopprette viktige data som for eksempel kontakter og meldinger uten denne informasjonen. Se feilsøkingstips .

1. Finn og trykk på Innstillinger > Låseskjerm og sikkerhet > Skjermlås.
    2. Hvis du blir bedt om det, bekrefter du den gjeldende skjermlåsen.
    3. Velg et alternativ og følg instruksjonene på skjermen.
    4. Når en sikker skjermlås brukes, kan du angi at strømknappen skal låse skjermen, angi aktiveringstiden for skjermlåsen og opprette en skjermlåsmelding ved å trykke på Settings icon.

Hvis du bruker en Microsoft Exchange ActiveSync (EAS)-konto, kan EAS-sikkerhetsinnstillingene begrense låseskjermtypen til bare en PIN-kode eller et passord. Kontakt nettverksansvarlig for å sjekke hvilke nettverkssikkerhetsregler som er implementert.