Oppløsning og minne

Antall bilder eller videoer du kan lagre avhenger av oppløsningen eller MP (megapiksel)-verdien som brukes og videolengden.

Bilder og videoer i høy oppløsning tar opp mer minne, så husk at en lavere oppløsning kan passe for daglig bruk.

Sjekk minnestatusen av og til. Når minnet er fullt kan du overføre bilder og videoer til en annen lagringsenhet for å frigjøre minne. Se Vedlikehold ved hjelp av en datamaskin.

Velg om du vil lagre bilder og videoer på enhetens interne lagring eller på et SD-kort ved bruk av Datalagring -alternativet i menyen for kamerainnstillinger.

Slik endrer du oppløsningen

1. Trykk på Settings icon mens du bruker kameraet.
    2. Trykk på Stillbildestørrelse eller Filmstørrelse.
    3. Velg oppløsningen og lukk innstillingsmenyen. Innstillingen er lagret for den valgte opptaksmodusen.

Du kan angi oppløsningen separat for hver opptaksmodus.

Fotooppløsninger

Hovedkamera:

19MP

5056×3792 (4:3). 19 megapiksler oppløsning med 4:3-sideforhold. Egnet for bilder du vil vise på skjermer som ikke er i bredformat, eller for utskrift med høy oppløsning.

17MP

5504×3096 (16:9). 17 megapiksler oppløsning med 16:9-sideforhold. Egnet for bilder du vil vise på skjermer i bredformat.

17MP

4736×3552 (4:3). 17 megapiksler oppløsning med 4:3-sideforhold. Egnet for bilder du vil vise på andre skjermer enn bredskjerm.

13MP

4864×2736 (16:9). 13 megapiksler oppløsning med 16:9-sideforhold. Egnet for bilder du vil vise på skjermer i bredformat.

12MP

4608×2592 (16:9). 12 megapiksler oppløsning med 16:9-sideforhold. Egnet for bilder du vil vise på skjermer i bredformat.

12MP

4000×3000 (4:3). 12 megapiksler oppløsning med 4:3-sideforhold. Egnet for bilder du vil vise på skjermer som ikke er i bredformat, eller for utskrift med høy oppløsning.

12MP

3528×3528 (1:1). 12 megapiksler oppløsning med 1:1-sideforhold. Egnet for bilder du vil vise på skjermer som ikke er i bredformat, eller for utskrift med høy oppløsning.

9MP

3000×3000 (1:1). 9 megapiksler oppløsning med 1:1-sideforhold. Egnet for bilder du vil vise på skjermer som ikke er i bredformat, eller for utskrift med høy oppløsning.

Frontkamera:

13MP

4160×3120 (4:3). 13 megapiksler oppløsning med 4:3-sideforhold. Egnet for bilder du vil vise på skjermer som ikke er i bredformat, eller for utskrift med høy oppløsning.

9MP

3120×3120 (1:1). 9 megapiksler oppløsning med 1:1-sideforhold. Egnet for bilder du vil vise på skjermer som ikke er i bredformat, eller for utskrift med høy oppløsning.

10MP

4192×2358 (16:9). 10 megapiksler oppløsning med 16:9-sideforhold. Egnet for bilder du vil vise på skjermer i bredformat.

Videooppløsning

HD referer til High Definition (høydefinisjon) mens BPS referer til bilder per sekund. En høyere BPS-hastighet betyr jevnere video, men med større filstørrelse. Sideforholdet er forholdet mellom bredden og høyden, der høyden er det første nummeret.

Hovedkamera:

4K

3840×2160 (16:9). 4K-format med et sideforhold på 16:9. Med 4K kan du spille inn videoer med fire ganger så høy oppløsning som Full HD.

Full HD

1920×1080 (16:9). Full HD-format med 30 BPS og et sideforhold på 16:9.

Full HD (60 bps)

1920×1080 (16:9). Full HD-format med 60 BPS og et sideforhold på 16:9.

HD

1280×720 (16:9). HD-format med et sideforhold på 16:9.

VGA

640×480 (4:3). VGA-format med et sideforhold på 4:3.

Frontkamera:

Full HD

1920×1080 (16:9). Full HD-format med et sideforhold på 16:9.

HD

1280×720 (16:9). HD-format med et sideforhold på 16:9.

VGA

640×480 (4:3). VGA-format med et sideforhold på 4:3.