Varsler

Arrow left Oversikt over Xperia XZ2 Premium
    Varsler informerer deg om hendelser som for eksempel nye meldinger og kalendervarsler, samt aktiviteter som pågår, for eksempel filnedlastinger. Varsler vises på følgende steder:
    • Statuslinjen
    • Varselpanelet
    • Låseskjermen
    • Appikonet

Slik åpner eller lukker du varselpanelet

Åpne eller lukke varselpanelet

1. Dra statuslinjen nedover for å åpne varselpanelet, eller bare dobbelttrykk på den.
    2. Du lukker varselpanelet ved å dra eller knipse panelet oppover.

Når du har åpnet varselpanelet, kan du åpne hurtiginnstillingspanelet ved å dra statuslinjen nedover igjen.

Slik håndterer du et varsel i varselspanelet

• Trykk på varselet.

Du kan svare på chat- eller e-postmeldinger direkte i varselpanelet.

Slik avviser du et varsel fra varselpanelet

• Sveip varselet til venstre eller høyre.

Ikke alle varsler kan avvises.

Hvis du vil utsette et varsel, trekker du varselet sakte til siden og trykker på Snooze icon. Varsler kan utsettes i 15 eller 30 minutter, eller 1 eller 2 timer.

Slik utvider du et varsel på varselpanelet

• Trykk på More options icon for å utvide og vise mer informasjon om varselet uten å åpne appen.

Ikke alle varsler kan utvides.

Slik sletter du alle varsler fra varselpanelet

• Trykk på Fjern alt.

Hvis det finnes en lang liste med varsler, ruller du ned for å finne Fjern alt -knappen.

Slik håndterer du et varsel fra låseskjermen

• Ta to ganger på varselet.

Slik avviser du et varsel fra låseskjermen

• Sveip varselet til venstre eller høyre.

Slik utvider du et varsel på låseskjermen

• Dra varslet nedover på skjermen.

Ikke alle varsler kan utvides.

Alternativer for varselvisning på låseskjermen

Ikke vis varsler i det hele tatt
    Du får ingen varsler på låseskjermen.
    Vis alt innhold i varsler
    Få alle varsler på låseskjermen. Når denne innstillingen er slått på, må du være klar over at alt innhold (inkludert innholdet i innkommende e-post og chattemeldinger) blir synlig på låseskjermen med mindre du angir de aktuelle appene som Skjul sensitivt innhold i Apper og varsler -innstillingsmenyen.
    Skjul sensitivt innhold
    Du må ha PIN-kode, passord eller mønster angitt som skjermlås for at denne innstillingen skal være tilgjengelig. Nytt varsel vises på låseskjermen når det kommer sensitive varsler. Du får for eksempel varsler om innkommende e-post eller chattesamtaler, men innholdet vises ikke på låseskjermen.

Slik velger du varsler som skal vises på låseskjermen

1. Finn og trykk på Innstillinger > Apper og varsler > Konfigurer varsler.
    2. Trykk på Vis varsler.
    3. Velg et alternativ.

Du kan beholde varsler på låseskjermen til du sveiper for å avvise dem. Trykk på Behold varsler -glidebryteren under Konfigurer varsler for å aktivere denne funksjonen.

Angi varselnivået for en app

Tillat varselpunkt Vis varselprikker.
    Tillat forstyrrelser Tillat alle varsler fra den valgte appen.
    Vis varsler Vis eller skjul alt varselinnhold på låseskjermen.
    Bare prioriterte forstyrrelser Motta varsler fra denne appen selv når Ikke forstyrr er satt til .

Du kan konfigurere varselkanaler for å kategorisere varselnivåer. Trykk lenge på et varsel for å endre varselkategoriene.

Slik angir du varselnivået for en app

1. Finn og trykk på Innstillinger > Apper og varsler.
    2. Velg ønsket app, og trykk deretter på Varsler.
    3. Trykk på glidebryterne for å justere varselinnstillinger etter ønske.

Varsellampe

Varsellampen informerer deg om batteristatus og enkelte andre hendelser. Et blinkende hvitt lys angir for eksempel en ny melding eller et tapt anrop. Varselslampen er aktivert som standard, men kan deaktiveres manuelt.

Varsel-LED

Når varselslampen er deaktivert, lyser den bare ved batteristatusvarsel, for eksempel når batterinivået er under 15 prosent.

Slik aktiverer eller deaktiverer du varsellampen

1. Finn og trykk på Innstillinger > Apper og varsler > Konfigurer varsler.
    2. Trykk på glidebryteren ved siden av Bruk LED for å vise innkommende varsler for å aktivere eller deaktivere funksjonen.