NFC (Near Field Communication)

Bruk NFC (Near Field Communication) for å dele data med andre enheter, som f.eks. videoer, bilder, nettsideadresser, musikkfiler eller kontakter. Du kan også bruke NFC til å skanne tagger som gir deg mer informasjon om et produkt eller en tjeneste, og tagger som aktiverer visse funksjoner på enheten din.

NFC er en trådløs teknologi med en maksimal rekkevidde på en centimeter. Enhetene som deler data, må derfor holdes tett inntil hverandre. Før du kan bruke NFC, må du først slå på NFC-funksjonen, og enhetens skjerm må være aktivert og ulåst.

NFC-registreringsområdet er plassert bak på enheten. Hold enheten mot en annen enhet eller NFC-leser slik at NFC-registreringsområdene berører hverandre.

NFC-registreringsområde

Det er ikke sikkert at NFC er tilgjengelig i alle land eller regioner. Ved bruk av bestemte apper kan enkelte NFC-funksjoner aktiveres selv når enheter er avslått. Vær oppmerksom på at ikke alle enheter støtter denne funksjonen.

Slik aktiverer eller deaktiverer du NFC-funksjonen

1. Finn og trykk på Innstillinger > Enhetstilkobling > Tilkoblingsinnstillinger.
    2. Trykk på NFC-glidebryteren.

Slik deler du en kontakt med en annen enhet ved hjelp av NFC

1. Sørg for at NFC-funksjonen er slått på på begge enhetene, og at begge skjermene er aktive og ulåste.
    2. Finn og trykk på Contacts icon for å vise kontakter.
    3. Trykk på kontakten du vil dele.
    4. Hold enheten din og mottakerenheten i nærheten av hverandre, slik at NFC-registreringsområdene på enhetene berører hverandre. Når enhetene kobles til, vises et miniatyrbilde av kontakten.
    5. Trykk på miniatyrbildet for å starte overføringen.
    6. Når overføringen er ferdig, lagres kontaktinformasjonen på den mottakende enheten og vises på skjermen.

Slik deler du en musikkfil med en annen enhet ved hjelp av NFC

1. Sørg for at NFC-funksjonen er slått på på din enhet og mottakerenheten, og at begge skjermene er aktive og ulåste.
    2. Finn og trykk på Music icon for å åpne Musikk-appen.
    3. Velg en musikkategori, og bla til sporet som skal deles.
    4. Trykk på sporet for å spille det av. Deretter kan du trykke på Pause music icon for å stanse sporet midlertidig. Overføringen virker, selv om sporet spilles av eller er stanset.
    5. Kontroller at sporet vises i fullskjerm.
    6. Hold enheten din og mottakerenheten i nærheten av hverandre, slik at NFC-registreringsområdene på enhetene berører hverandre. Når enhetene kobles til, vises et miniatyrbilde av sporet.
    7. Trykk på miniatyrbildet for å starte overføringen.
    8. Når overføringen er ferdig, lagres musikkfilen på mottakerenheten.
    9. Du viser musikkfilen ved å dra ned statuslinjen for å åpne varselpanelet og deretter trykke på Overføring fullført.

Slik deler du et bilde eller en video med en annen enhet ved hjelp av NFC

1. Sørg for at NFC-funksjonen er slått på på begge enhetene, og at begge skjermene er aktive og ulåste.
    2. Finn og trykk på Album for å vise bilder og videoer på enheten.
    3. Trykk på bildet eller videoen du vil dele.
    4. Hold enheten din og mottakerenheten i nærheten av hverandre, slik at NFC-registreringsområdene på enhetene berører hverandre. Når enhetene kobles til, vises et miniatyrbilde av bildet eller videoen.
    5. Trykk på miniatyrbildet for å starte overføringen.
    6. Når overføringen er ferdig, lagres bildet eller videoen på den mottakende enheten.
    7. Du kan vise bildet eller videoen ved å dra ned statuslinjen for å åpne varselpanelet og deretter trykke på Overføring fullført.

Slik deler du en nettsideadresse med en annen enhet ved hjelp av NFC

1. Sørg for at NFC-funksjonen er slått på på begge enhetene, og at begge skjermene er aktive og ulåste.
    2. Du kan åpne nettleseren ved å finne og trykke på Google Chrome icon .
    3. Last inn nettsiden som skal deles.
    4. Hold enheten din og mottakerenheten i nærheten av hverandre, slik at NFC-registreringsområdene på enhetene berører hverandre. Når enhetene kobles til, vises et miniatyrbilde av nettsiden.
    5. Trykk på miniatyrbildet for å starte overføringen.
    6. Når overføringen er ferdig, vises websiden på skjermen til den mottakende enheten.

Skanne NFC-tagger

Enheten kan skanne forskjellige typer NFC-tagger for å motta ytterligere informasjon, som f.eks. en nettadresse. For eksempel kan den skanne integrerte tagger i en plakat, plakattavle eller ved siden av et produkt i en detaljbutikk kan skannes.

Skanne en NFC-kategori

1. Sørg for at NFC-funksjonen er slått på på enheten og at skjermen er aktiv og ulåst.
    2. Plasser enheten over taggen, slik at NFC-registreringsområdet berører den. Enheten skanner taggen og viser innholdet som er samlet. Trykk på innholdet i taggen for å åpne det.

Slik kobler du til en NFC-kompatibel enhet

Du kan koble enheten din til andre NFC-kompatible enheter fra Sony, for eksempel en høyttaler eller hodetelefoner. Se i brukerhåndboken for mer informasjon om oppretting av slike tilkoblinger.

Det er mulig at du må ha ‎Wi-Fi eller Bluetooth aktivert på begge enhetene for at sammenkoblingen skal fungere.