Slik navigerer du i apper

Arrow left Oversikt over Xperia XZ2 Premium

Du kan navigere mellom apper ved å bruke navigasjonstastene og vinduet med nylig brukte apper, der du enkelt kan bytte mellom alle nylig brukte apper. Navigeringstastene er tilbaketasten, hjemtasten og tasten for nylig brukte apper. Hvis appene har støtte for funksjonen for flere vinduer, kan du også åpne to apper på skjermen samtidig ved å bruke modusen for delt skjerm. Enkelte apper lukkes når du trykker på hjemtasten Home icon for å avslutte, mens andre apper stanses midlertidig eller fortsetter å kjøre i bakgrunnen. Hvis en app stanses midlertidig eller kjører i bakgrunnen, kan du fortsette der du slapp neste gang du åpner appen.

Oversikt over navigering i apper

Vindu for nylig brukte apper og skjerm for små apper

1 Fjern alt – lukk alle nylig brukte apper
    2 Vindu med nylig brukte apper – åpne en nylig brukt app
    3 Tast for nylig brukte apper – åpne vinduet med nylig brukte apper og favorittlinjen
    4 Hjemtast – avslutt en app og gå tilbake til startskjermen
    5 Tilbaketast – gå tilbake til forrige skjerm i appen eller lukk appen

Slik åpner du vinduet for nylig brukte programmer

• Trykk på Recent apps icon .

Slik veksler du raskt mellom nylig brukte programmer

• Trykk raskt to ganger på Recent apps icon.

Slik lukker du alle nylig brukte apper

• Trykk på Recent apps icon, og trykk deretter på Fjern alt.

Slik åpner du en meny i en app

• Trykk på Menu icon eller Options icon mens du bruker en app.

Ikke alle apper har en meny.

Modus for delt skjerm

Med modusen for delt skjerm kan du vise to apper samtidig. Du kan for eksempel vise e-postinnboksen din og en nettleser samtidig.

Split screen

1 App 1
    2 Ramme for delt skjerm – dra for å endre størrelse på vinduene
    3 App 2
    4 Tast for delt skjerm – velg en nylig brukt app
    5 Hjemtast – gå tilbake til startskjermen
    6 Tilbaketast – gå tilbake til forrige skjerm i appen eller lukk appen

Det er ikke alle apper som støtter modus for delt skjerm.

Slik bruker du modus for delt skjerm

1. Sørg for at de to appene du vil bruke i modus for delt skjerm, er åpne og kjører i bakgrunnen.
    2. Åpne appen som du vil bruke i modus for delt skjerm, og deretter trykker du lenge på Recent apps icon. Appen vil bli tilordnet til første del av den delte skjermen.
    3. Velg den ønskede appen fra miniatyrlisten.
    4. Hvis du vil endre størrelsen på de delte vinduene, drar du kanten i midten av skjermen.
    5. Hvis du vil avslutte modus for delt skjerm, kan du trykke lenge på Split screen icon mens delt skjerm-vinduene vises.

Énhåndsmodus

Aktiver énhåndsmodus for å redusere skjermstørrelsen så det er enklere å skrive med én hånd. Du kan justere skjermstørrelsen etter ønske.

Slik aktiverer eller deaktiverer du énhåndsmodus

1. Finn og trykk på Innstillinger > Skjerm > Avansert > Énhåndsmodus.
    2. Trykk på glidebryteren under Énhåndsmodus for å aktivere eller deaktivere funksjonen.
    3. Hvis du vil krympe skjermen, sveiper du på tvers av navigeringslinjen.
    4. Hvis du vil avslutte Énhåndsmodus , sveiper du på tvers av skjermen eller trykker på et tomt område av skjermen.

Slik justerer du posisjonen til skjermen

1. Hvis du vil flytte skjermen mot venstre eller høyre side, trykker du på henholdsvis Left arrow icon eller Right arrow icon.
    2. Hvis du vil flytte skjermen oppover eller nedover, trekker du i de horisontale stripene i kantene av skjermen.
    3. Hvis du vil endre størrelsen på skjermen, drar du i Resize screen icon ved kanten av skjermen.