account arrowhead-down arrowhead-up mobile-menu search sm-bold-x x-skinny-rounded x-skinny arrowhead-right social-facebook social-googleplus social-instagram social-linkedin social-pinterest social-qzone social-renren social-tencent social-twitter social-vkontakt social-weibo social-youku social-youtube
    Hjelp oss å forbedre nettstedet vårt
    Svar på et par raske spørsmål for å evaluere besøket ditt.

    Flere brukerkontoer

    Arrow left Oversikt over Xperia XZ2 Premium

    Enheten støtter flere brukerkontoer, slik at forskjellige brukere kan logge på hver for seg og bruke enheten. Flere brukerkontoer fungerer godt i situasjoner der du deler enheten med andre eller låner enheten til andre i en begrenset periode. Brukeren som konfigurerer enheten første gang, blir eieren av enheten. Bare eieren kan administrere kontoene til andre brukere. Det finnes to typer kontoer i tillegg til eierkontoen:

    • Fast bruker: Denne kontoen er egnet for noen som bruker enheten din jevnlig.
    • Gjestebruker: Aktiverer gjestekontoalternativet for noen som bare ønsker å bruke enheten midlertidig.

    Enkelte funksjoner er bare tilgjengelige for eieren. For eksempel kan bare eieren tillate nedlastinger fra andre kilder enn Google Play™.

    Du kan legge til Fast bruker-konto for å gi ulike brukere tilgang til ulike startskjermer, bakgrunner og generelle innstillinger. Disse får også separat tilgang til apper og minnelagring for filer som for eksempel musikk og bilder. Du kan legge til opptil sju Fast bruker-kontoer på enheten.

    Slik legger du til en vanlig brukerkonto

    1. Sørg for å logge på som eier, dvs. som brukeren som konfigurerte enheten første gang.
    2. Finn og trykk på Innstillinger > System > Avansert > Flere brukere > Legg til bruker.
    3. Trykk på OK. Den nye kontoen er opprettet.
    4. Trykk på Konfigurer nå. Skjermen låses, og et ikon som representerer brukeren som nylig er lagt til, vises øverst til høyre.
    5. Lås opp skjermen ved å sveipe oppover.
    6. Følg instruksjonene på skjermen for konfigurere kontoen til brukeren.

    Du kan også legge til en vanlig brukerkonto fra statuslinjen i et hvilket som helst skjermbilde. Dra statuslinjen helt ned, og trykk på brukerikonet. Trykk deretter på Legg til bruker .

    Slik sletter du en vanlig brukerkonto fra enheten

    1. Sørg for å logge på som eier.
    2. Finn og trykk på Innstillinger > System > Avansert > Flere brukere.
    3. Trykk på Settings icon ved siden av navnet til brukeren som skal slettes, og trykk deretter på Slett brukeren > SLETT.

    Hvis noen ønsker å bruke enheten midlertidig, kan du aktivere en gjestekonto for denne brukeren. I gjestemodus starter enheten opp som et nyinstallert system og bare med appene som er forhåndsinstallert. Når gjesten er ferdig å bruke enheten, kan du slette økten slik at neste gjest kan starte med et nystallert system. Gjestebrukerkontoen er forhåndsinstallert og kan ikke slettes.

    Slik aktiverer du gjestebrukerkontoen

    1. Sørg for å logge på som eier, dvs. som brukeren som konfigurerte enheten første gang.
    2. Finn og trykk på Innstillinger > System > Avansert > Flere brukere.
    3. Trykk på Monotone switch between users icon.

    Når du har byttet til gjestekontoen, kan du bytte mellom brukerkontoer fra statuslinjen på alle skjermbilder. Dra statuslinjen nedover med to fingre, og trykk på Switch between users icon.

    Slik sletter du gjesteøktdata

    1. Kontroller at du er logget på gjestekontoen.
    2. Finn og trykk på Innstillinger > System > Avansert > Flere brukere.
    3. Finn og trykk på Fjern gjesten.
    4. Trykk på Fjern.

    Du kan også fjerne gjesteøkten fra statuslinjen på en hvilken som helst skjerm så lenge du er logget på gjestekontoen. Dra statuslinjen nedover med to fingre, og trykk på Switch between users icon, deretter trykker du på Fjern gjesten .

    Slik bytter du mellom flere brukerkontoer

    1. Dra statuslinjen nedover med to fingre, og trykk deretter på Switch between users icon for å se en liste med brukere.
    2. Trykk på ikonet som representerer brukerkontoen du vil bytte til. Låseskjermen for den brukerkontoen vises.

    Når du bytter til gjestekontoen, trykker du på Start på nytt hvis du vil slette den forrige økten, eller trykker på Ja, fortsett for å fortsette den forrige økten.

    Enheter med flere brukere har tre ulike typer innstillinger:
    • Innstillinger som kan endres av alle brukerne, og som gjelder for alle brukerne. Dette gjelder for eksempel ‎Wi-Fi , flymodus, NFC og Bluetooth®.
    • Innstillinger som bare påvirker individuelle brukerkontoer. Eksempler: automatisk datasynkronisering, skjermlås, ulike kontoer som er lagt til, og bakgrunner.
    • Innstillinger som bare er synlige for eieren, og som gjelder for alle brukerne. Eksempel: VPN-innstillinger.

    Var denne informasjonen nyttig?
    Ja Nei
    Tilbakemeldingen din er verdifull for oss!
    Hvorfor fant du denne informasjonen nyttig?
    Send inn
    Takk. Vi setter pris på tilbakemeldingen din!