Bevegelige motiver

Arrow left Oversikt over Xperia XZ2 Premium

Når du tar bilder og videoer av motiver i bevegelse er timingen viktig for gode resultater.

Forutsigende innspilling tar automatisk bilder i det øyeblikket et objekt kommer inn i kamerarammen, før du trykker på en knapp. Motivsporing kan automatisk spore et motiv i bevegelse.

Bruk Bildeserier med kameratast -funksjonen for å finne det beste bildet i en bildeserie.

Når du spiller inn videoer kan du bruke SteadyShot™ til å kompensere for kamerabevegelser og stabilisere rammen.

Ta bilder av objekter i bevegelser

• Ikke forsøk å følge motivet. Finn i stedet en posisjon der motivet må passere foran deg.
    • Vurder å endre eksponeringen til en raskere lukkerhastighet eller høyere ISO for å fryse bevegelser.

Slik forutsier du et bilde

1. Trykk på Settings icon mens du bruker hovedkameraet.
    2. Trykk på Forutsigende innspilling > Auto.
    3. Lukk innstillingsmenyen. Innstillingen er lagret.
    4. Trykk på kameratasten eller utløserknappen for å ta et bilde.
    5. Trykk på miniatyrbildet for å vise resultatet. To til fire bilder lagres avhengig av bevegelsene i motivet. Forutsigende innspilling kan også registrere uventede smil.
    6. Trykk på VELG DET BESTE for å lagre ett eller flere bilder.

Dette alternativet er bare tilgjengelig når du tar bilder med hovedkameraet.

Predictive capture

Slik sporer du et objekt

1. Trykk på Settings icon mens du bruker kameraet.
    2. Trykk på Motivsporing-glidebryteren for å aktivere.
    3. Lukk innstillingsmenyen. Innstillingen er lagret.
    4. Velg et objekt du vil spore ved å berøre det i søkeren.
    5. Trykk på kameratasten eller utløserknappen for å ta et bilde eller spille inn en video.

Slik tar du en bildeserie

1. Trykk på Settings icon mens du bruker kameraet.
    2. Dra i listen for å vise flere innstillinger.
    3. Trykk på Bildeserier med kameratast-glidebryteren for å aktivere.
    4. Lukk innstillingsmenyen. Innstillingen er lagret.
    5. Trykk lenge på kameratasten eller utløserknappen for å ta en bildeserie. Antall bilder som blir tatt vises i midten av søkeren.
    6. Slipp kameratasten eller utløserknappen for å avslutte bildeserien. Alle bildene lagres.
    7. Trykk på miniatyrbildet for å vise resultatet, og trykk deretter på Burst shot icon.
    8. Bla gjennom bildene som ble tatt og velg det bildet eller bildene du ønsker å lagre. Trykk deretter på Lagre.

Denne innstillingen er aktivert som standard for utløserknappen. Trykk lenge på utløserknappen for å ta en bildeserie.

Slik spiller du inn en stabilisert video

1. Sveip på skjermen for å velge Record video icon mens du bruker kameraet.
    2. Trykk på Settings icon.
    3. Dra i listen for å vise flere innstillinger.
    4. Trykk på SteadyShot™.
    5. Velg Intelligent aktiv for å kompensere for alle kamerabevegelser eller Standard for å bare kompensere for hurtige kamerabevegelser.
    6. Lukk innstillingsmenyen. Innstillingen er lagret.
    7. Trykk på kameratasten eller utløserknappen for å spille inn en video.