Bli kjent med kameraet ditt

Arrow left Oversikt over Xperia XZ2 Premium
    Kameraoversikt
    1 Frontkameralinse
    2 Bytt mellom front- og hovedkamera
    3 Kamerainnstillinger
    4 Lagre posisjonen
    5 Bruk volumtastene til å zoome inn eller ut
    6 Bytt mellom å ta bilder og videoer
    7 Bruk kameratasten til å aktivere kameraet, ta bilder eller spille inn videoer
    8 Trykk på miniatyrbildet for å vise, dele eller redigere bilder og videoer
    9 Bruk utløserknappen for å ta bilder eller spille inn videoer
    10 Gå tilbake eller avslutt kameraet
    11 Velg en opptaksmodus
    12 Snarvei til opptaksmodusen som ble valgt sist
    13 Selvutløser
    14 Blitsinnstillinger
    15 Velg et sideforhold
    16 Farger og lysstyrke

Grunnleggende tips for kameraet

• Sørg for at linsen er ren. Et fingeravtrykk eller bare litt smuss kan redusere bildekvaliteten.
    • Bruk selvutløseren når du trenger ekstra tid på å forberede deg, eller for å unngå uskarpe bilder.
    • Sjekk enhetens minnestatus ofte. Bilder og videoer i høy oppløsning krever mer minne.
    • Les mer om Ta flotte bilder med Xperia™-kameraet eller fotografering med Xperia™-kameraet.

Slik starter du kameraet

• Trykk kameratasten helt ned, sveip Normal cam mode icon fra låseskjermen eller trykk på Camera icon fra appskjermen.

Utløserknapp

Utløserknappen brukes forskjellig avhengig av opptaksmodusen og aktiverte funksjoner.

Oversikt over utløserknappen

shutter-photo icon

Ta et bilde

Start recording icon

Spill inn / fortsett å spille inn en video

Pause video icon

Stans en video midlertidig

Stop recording icon

Stopp innspillingen av en video

Self timer activated icon

Selvutløser er aktivert

Touch capture activated icon

Berørings-opptak er aktivert

Touch capture and self timer activated icon

Berørings-opptak og Selvutløser er aktivert

Slik endrer du sideforholdet

1. Trykk på Aspect ratio 16:9 icon mens du bruker kameraet.
    2. Velg en innstilling.

Slik justerer du kamerainnstillinger

1. Trykk på Settings icon mens du bruker kameraet.
    2. Velg en innstilling eller dra i listen for å vise de tilgjengelige innstillingene.
    Camera settings

Hvilke innstillinger som er tilgjengelige er avhengig av den valgte opptaksmodusen.

Slik viser, deler eller redigerer du bilder og videoer

1. Trykk på miniatyrbildet for å åpne et bilde eller en video mens du bruker kameraet.
    2. Sveip mot venstre eller høyre for å vise bildene og videoene dine.
    3. Trykk på skjermen for å redigere et bilde eller en video.

Bildene og videoene dine er lagret i Album-appen. Se Viewing photos and videos for å få flere alternativer.

Dobbeltkameramodus

Bruk dobbeltkameraet for å ta vakre bilder med lite støy, selv om natten eller i rom med lite lys med ultrahøy følsomhet.

Hold en avstand på minst 1 meter fra motivet når du tar bilder med dobbeltkamera på. Hvis du kommer for nært motivet, kan det føre til at synspunktet eller farger forskyves. For nærbilder eller videoer må du bruke enkeltkameramodus.

Slik tar du et bilde i dobbeltkameramodus

1. Trykk på Settings icon > Bytt dobbelt-kamera > Auto mens du bruker kameraet. Aktiver Manuelt -modus, og trykk på Dual camera turn on.
    2. Trykk på utløserknappen for å ta et bilde.

Slik spiller du inn en video i dobbeltkameramodus

1. Sveip på skjermen for å velge Record video icon mens du bruker kameraet.
    2. Trykk på Dual camera turn off > Auto.
    3. Trykk på Start recording icon for å spille inn en video.

Opptaksmoduser

Du kan velge opptaksmodus, for eksempel Manuelt , ved å trykke på Modus .

Hvilke innstillinger som er tilgjengelige, avhenger av den valgte opptaksmodusen.

Oversikt over opptaksmoduser

AR effect icon

AR-effekt

Ta bilder med virtuelle motiv og tegn

Camera bokeh icon

Bokeh

Ta bilder med en uskarp bildeeffekt

Creative effect icon

Kreativ effekt

Ta bilder med effekter og fargefiltre

Sweep panorama icon

Panorama

Ta vidvinkelbilder og panoramabilder

Sound-photo icon

Sound Photo

Spille inn bakgrunnslyd og ta et bilde samtidig

Camera manual icon

Manuelt

Ta bilder med manuelt justerte kamerainnstillinger

Camera monochrome icon

Svart-hvitt

Ta bilder i svart-hvitt.

Slow motion video icon

Sakte film

Legge til en sakte film-effekt etter å ha spilt inn en video

Bytte mellom å ta bilder og videoer

• Sveip på skjermen for å velge en bilde- eller videomodus mens du bruker kameraet.

Slik velger du en opptaksmodus

• Trykk på Modus og velg en opptaksmodus mens du bruker kameraet.

Slik bytter du mellom hovedkameraet og frontkameraet

• Trykk på Switch camera icon for å bytte mellom hoved- og frontkameraet mens du bruker kameraet.

Slik bruker du zoomen

• Knip sammen eller fra hverandre på kameraskjermen eller bruk volumtasten til å zoome mens du bruker kameraet.

Hvis du zoomer inn mer enn to ganger, kan det påvirke bildekvaliteten. I stedet bør du ta bildet uten zoom og deretter beskjære det.

Slik tar du et bilde

• Trykk på kameratasten eller utløserknappen for å ta et bilde når du bruker kameraet.

Slik spiller du inn en video

1. Sveip på skjermen for å velge Record video icon mens du bruker kameraet.
    2. Trykk på kameratasten eller utløserknappen for å starte eller stoppe innspillingen.

Maksimum innspillingstid er seks timer.

Slik starter du kameraet og tar et bilde samtidig

1. Trykk på Settings icon mens du bruker kameraet.
    2. Dra i listen for å vise flere innstillinger.
    3. Trykk på Start med kameratast > Start og ta bilde.
    4. Lukk innstillingsmenyen og avslutt kameraet. Innstillingen er lagret for alle opptaksmoduser.
    5. Trykk på og hold inne kameratasten for å starte kameraet og ta et bilde samtidig.

Slik tar du et bilde ved å trykke på skjermen

1. Trykk på Settings icon mens du bruker kameraet.
    2. Dra i listen for å vise flere innstillinger.
    3. Trykk på Berøringsopptak > eller Bare frontkamera.
    4. Lukk innstillingsmenyen. Innstillingen er lagret for alle opptaksmoduser.
    5. Trykk hvor som helst på skjermen for å ta et bilde.

Denne funksjonen kan også brukes for videoer.

Slik tar du et bilde mens du tar opp en video

• Trykk på Camera onscreen icon mens du spiller inn en video. Bildet blir tatt i det øyeblikket du slipper utløserknappen.

Selvutløser

Bruk Selvutløser for å få mer tid til å forberede deg på et bilde. Det hjelper også å holde enheten stødig og unngå uskarpe bilder.

Slik bruker du selvutløseren med hovedkameraet

1. Trykk på Self timer icon og velg en forsinkelse mens du bruker kameraet.
    2. Lukk innstillingsmenyen. Innstillingen for Selvutløser lagres.
    3. Trykk på kameratasten eller utløserknappen for å ta et bilde. En serie med pipetoner markerer nedtellingen til bildet tas.