Forbedre lydkvaliteten

Arrow left Oversikt over Xperia XZ2 Premium

Lyden på enheten kan forbedres ved å aktivere de enkelte lydinnstillingene som for eksempel equalizer og surroundlyd manuelt. Dynamisk normalisering kan aktiveres for å minimere volumforskjellene mellom sanger eller videoer.

Forbedrede lydeffekter fungerer bare for analoge hodetelefoner koblet til enheten med USB Type-C til 3,5 mm lydkontakt-vertsadapteren. De er ikke tilgjengelige for digitale eller USB-hodetelefoner.

Slik oppgraderer du kvaliteten for komprimerte musikkfiler

1. Finn og trykk på Innstillinger > Lyd > Lydinnstillinger.
    2. Aktiver DSEE HX-funksjonen ved å trykke på glidebryteren.

Denne innstillingen er bare tilgjengelig for hodetelefoner med ledning som støtter høyoppløselig lyd.

Slik forbedrer du lyden automatisk

1. Finn og trykk på Innstillinger > Lyd > Lydinnstillinger.
    2. Aktiver ClearAudio+-funksjonen ved å trykke på glidebryteren.

Slik justerer du lydinnstillingene manuelt med equalizeren

1. Finn og trykk på Innstillinger > Lyd > Lydinnstillinger.
    2. Hvis ClearAudio+-funksjonen eller DSEE HX-funksjonen er aktivert, trykker du på glidebryteren for å deaktivere den.
    3. Trykk på Lydeffekter > Equalizer.
    4. Dra i frekvensbåndknappene for å justere lyden manuelt. Hvis du vil velge et forhåndsinnstilt arrangement, trykk på Music equalizer icon for å velge et arrangement, deretter på OK for å bekrefte.

Den manuelle justeringen av lydinnstillingene har ingen innvirkning på talekommunikasjonsapper. Lydkvaliteten til stemmesamtaler endres for eksempel ikke.

Slik slår du på surroundlyd

1. Finn og trykk på Innstillinger > Lyd > Lydinnstillinger > Lydeffekter > Surroundlyd (VPT).
    2. Knips til venstre eller høyre for å velge en innstilling, og trykk deretter på Back icon for å bekrefte.

Slik minimerer du volumforskjeller med dynamisk normalisering

1. Finn og trykk på Innstillinger > Lyd > Lydinnstillinger.
    2. Hvis DSEE HX-funksjonen er aktivert, deaktiverer du den ved å trykke på glidebryteren.
    3. Aktiver Dynamisk normalisering-funksjonen ved å trykke på glidebryteren.