Lading av enheten

Arrow left Oversikt over Xperia XZ2 Premium

Du kan lade enheten din med enten en trådløs eller kablet lader fra en stikkontakt eller datamaskin. Du kan fortsatt bruke enheten mens den lades.

Hvis batteriet er helt tomt, kan det ta opptil 30 minutter før enheten reagerer på ladingen. I løpet av denne perioden kan det hende skjermen forblir mørk og ikke viser et ladeikon. Det kan ta opptil fire timer før et utladet batteri blir helt oppladet. Ladehastigheten kan påvirkes av omgivelsestemperaturen.

Enheten har et integrert, oppladbart batteri som bare kan skiftes av et autorisert Sony-reparasjonssenter. Du må aldri forsøke å åpne eller ta fra hverandre enheten selv. Hvis du gjør det, kan det forårsake skade og annullere garantien.

Kablet lading

Du må alltid bruke den originale Sony-laderen og en USB Type-C beregnet på din spesifikke Xperia-modell, da andre ladere og kabler kan øke ladetiden, ikke lade i det hele tatt eller til og med skade enheten.

Sørg for at alle USB-porter og koblinger er helt tørre før du setter inn USB Type-C -kabelen. Hvis fukt registreres, vises et varsel i varselpanelet.

Trådløs lading

Du kan kjøpe en Sony eller tredjeparts trådløs lader for å lade enheten din trådløst.

Hvis du bruker enheten mens den lades, kan ladehastigheten gå ned eller stoppes for å beskytte batteriet. Bruk av enkelte apper under lading kan deaktivere ladingen eller påvirke ladefunksjonen. For eksempel kan bruk av kameraet under trådløs lading føre til støy i bildet.

Det er viktig at du fjerner skjerm- eller telefondeksler når du bruker den trådløse ladefunksjonen.

Vær oppmerksom på følgende:

• Du må ikke plassere metalldeler mellom enheten og laderen, på grunn av risiko for varmeskade.

• Du må ikke legge kredittkort på laderen, da de kan bli avmagnetisert eller ødelagt.

Hvis enheten plasseres feil på den trådløse laderen, vil ladetiden øke betraktelig.

Slik lader du enheten med en USB-kabel

Lade enheten

1. Koble én ende av USB Type-C-kabelen til laderen (eller USB-porten på en datamaskin).
    2. Koble den andre enden av kabelen til USB Type-C-porten på enheten. Varsellampen lyser når ladingen er startet.
    3. Når enheten er fulladet, kobler du kabelen fra enheten ved å trekke den rett ut. Pass på at du ikke bøyer kontakten.

Det er viktig å bruke en USB Type-C-kabel (følger med), siden andre typer USB-kabler kan skade enheten din.

Hvis batteriet er helt utladet, kan det gå noen minutter før varsellampen lyser og ladeikonet vises

Slik lader du enheten med en trådløs lader

Trådløs lading

1. Plasser enheten på den trådløse laderen i henhold til bruksanvisningen for laderen. Den trådløse ladespolen på baksiden av enheten må være i kontakt med laderen for at lading skal fungere. Se Oversikt.
    2. Når ladingen er startet, lyser varsellampen og ladeikonet vises på skjermen.
    3. Ta enheten av den trådløse laderen når den er fulladet.

Varsellampe for batteristatus

Grønt Batteriet lades, batterikapasiteten er over 90%.
    Oransje Batteriet lades, batterikapasiteten er 15–90 %.
    Rødt Batteriet lades, batterikapasiteten er mindre enn 15 %.