Lyden under anrop er dårlig

Hvis du opplever at lydkvaliteten er dårlig under anrop, kan du prøve disse handlingene, den ene etter den andre. Bekreft etter å ha forsøkt hver handling om problemet ble løst før du prøver den neste.

• Kontroller nettsignalstyrken på statuslinjen for å forsikre deg om at enheten er koblet til et mobilnett. Hvis signalet er svakt eller mangler helt, kan du flytte deg til et åpent sted uten fysiske hindringer eller gå bort til et vindu.

• Hvis Xperia-enheten bruker et deksel eller etui, fjerner du det for å se om lydkvaliteten forbedres.

• Kontroller at hånden din ikke dekker mikrofonen på telefonen, og at det ikke er noe vann eller støv som blokkerer mikrofonen eller området rundt mikrofonen.

• Slå av enheten og slå den deretter på igjen. Ved å gjøre dette slår du av alle apper som kjører, og frigjør minne, noe som enkelte ganger kan løse problemet automatisk.

• Ring en annen telefon for å bekrefte at det ikke er et problem med ørehøyttaleren på telefonen du ringte da problemet oppstod. Hvis det er mulig, ringer du med et annet SIM-kort for å bekrefte at det ikke er et problem med at SIM-kortet er defekt eller gammelt.

Prøv følgende tiltak hvis de foreslåtte løsningene ikke fungerer:

• Utfør en rask test for å bekrefte at mikrofonen og ørehøyttaleren virker som de skal.

Slik utfører du en test

1. Finn og trykk på Innstillinger > Brukerstøtte .
      2. Velg Tester -fanen, og velg en test fra listen.
      3. Følg instruksjonene for å utføre testen, og trykk deretter på JA eller NEI avhengig av om du bestod testen.

• Bruk Sikkermodus til å kontrollere om problemet forårsakes av nedlastede apper. I Sikkermodus starter enheten bare med programvaren og appene som allerede var installert da du kjøpte den. Hvis enhetens ytelse forbedres i Sikkermodus , er det sannsynlig at én eller flere av appene du har lastet ned etter at du kjøpte den, påvirker enheten negativt. Du kan avslutte Sikkermodus og starte enheten på nytt for å avinstallere appen eller appene du mistenker forårsaker problemet. Hvis det er et nyere problem og du ikke er sikker på hvilken app som forårsaker problemet, kan du begynne med å avinstallere den siste nedlastede appen.

Slik aktiverer du Sikkermodus

1. Trykk lenge på strømknappen mens enheten er påslått.
      2. Berør og hold nede Slå av og trykk deretter på OK i dialogboksen som vises.
      3. Vent litt mens enheten starter på nytt i Sikkermodus .

Start enheten på nytt for å avslutte Sikkermodus .

Slik avinstallerer du en app fra appskjermen

Bare nedlastede apper kan avinstalleres helt.

1. Berør og hold appikonet til enheten vibrerer.
      2. Trykk på (Avinstaller app-ikon) > OK i menyen som åpnes.

• Oppdater enheten for å sikre at du får optimal ytelse og de nyeste forbedringene. Les mer om hvordan du oppdaterer og finner den nyeste programvareversjonen.

• Utfør en tilbakestilling til fabrikkinnstillinger. Dette er av og til den beste løsningen hvis enheten slutter å virke som den skal, men vær oppmerksom på at dette sletter alt personlig innhold som er lagret til internminnet på enheten. Sørg for å sikkerhetskopiere dataene du ønsker å beholde.

Slik sikkerhetskopierer du data ved hjelp av en datamaskin

1. Lås opp skjermen på enheten, og koble enheten til datamaskinen med en USB-kabel.
      2. På datamaskinen velger du hvilke filer du vil sikkerhetskopiere, og kopierer og limer inn eller drar og slipper filene til en plassering på datamaskinen.

Slik sikkerhetskopierer du og synkroniserer apper, telefoninnstillinger og anropshistorikk

1. Finn og trykk på Innstillinger > System > Avansert > Sikkerhetskopier .
      2. Trykk på bryteren for å aktivere funksjonen. Appdata, enhetsinnstillinger og anropshistorikk sikkerhetskopieres automatisk.

Du kan også aktivere sikkerhetskopiering fra innstillingsmenyen i Google Disk. Du kan synkronisere appdata, enhetsinnstillinger og anropshistorikk automatisk ved å logge deg på Google-kontoen du brukte til å synkronisere data på den gamle enheten. Når du slår på den nye enheten for første gang, logger du deg på Google-kontoen under konfigurasjonsveiviseren.

Slik tilbakestiller du til fabrikkinnstillingene

For å unngå permanent skade på enheten må du ikke avbryte en tilbakestilling til fabrikkinnstillinger.

1. Du må sørge for å sikkerhetskopiere alle viktige data som er lagret på enhetens interne minne, til et minnekort eller et annet ikke-internt minne. Hvis du har krypterte filer lagret på et SD-kort, bør du også fjerne krypteringen for å sikre at du fremdeles får tilgang til filene etter tilbakestillingen.
      2. Finn og trykk på Innstillinger > System > Avansert > Alternativer for tilbakestilling .
      3. Trykk på Slett alle data (tilbakestilling til fabrikkstandard) > Tilbakestill telefonen .
      4. Om nødvendig tegner du opplåsingsmønsteret for skjermen eller angir skjermens opplåsingspassord eller PIN-kode for å fortsette.
      5. Trykk på Slett alt for å bekrefte.

Enheten går ikke tilbake til en tidligere programvareversjon av Android når du tilbakestiller til fabrikkinnstillingene.