Jeg får ikke slått på enheten

Hvis Xperia-enheten din ikke reagerer når du prøver å slå den på, kan du prøve følgende fremgangsmåte i rekkefølgen trinnene står oppført. Bekreft etter hvert trinn om problemet ble løst før du eventuelt går videre til neste trinn.

• La enheten få nok tid til å starte. Trykk på og hold nede strømknappen til enheten vibrerer, og slipp knappen. Det kan ta opptil ti sekunder før enheten vibrerer.

• Kontroller at Xperia-enheten er ladet. Hvis batteriet er helt tomt, kan det ta opptil 30 minutter før enheten reagerer på ladingen. Skjermen er svart i løpet av denne tiden. Det vises ikke noe ladeikon på skjermen. Vær også oppmerksom på at det kan ta opptil fire timer å lade et batteri som er helt utladet.

• Hvis du har problemer med å lade Xperia-enheten din, starter du med å kontrollere at du bruker en original Sony-lader og en USB Type-C-kabel beregnet på lading av enheten din. Forsøk å lade enheten med en annen USB-kabel koblet til USB-porten på en datamaskin. Hvis enheten starter å lade, kan det være et tegn på at det er feil på laderen.

• Hvis det er et minnekort i enheten, tar du det ut og starter enheten på nytt. Hvis problemet blir løst av at du fjernet minnekortet, kan det være feil på SD-kortet. I så tilfelle må du skaffe et nytt SD-kort for Xperia-enheten din.

• Du kan tvinge enheten til å starte på nytt eller slå seg av i situasjoner der den slutter å reagere eller ikke starter på nytt på vanlig måte. Ingen innstillinger eller personlige data blir slettet under en tvunget omstart.

Slik tvinger du enheten til å starte på nytt eller slå seg av

1. Trykk lenge på strømknappen og volum opp-tasten samtidig til enheten vibrerer.
      2. Avhengig av om du ønsker å tvinge enheten til å starte på nytt eller slå seg av, gjør som følger.
        • Hvis du vil tvinge enheten til å starte på nytt: Slipp knappene nå. Enheten startes på nytt.
        • Hvis du vil tvinge enheten til å slå seg av: Fortsett å holde knappene inne. Etter et par sekunder til, vibrerer enheten tre ganger og slår seg av.

Slik slår du på enheten

1. Trykk lenge på strømknappen til enheten vibrerer.
      2. Skriv inn PIN-koden for SIM-kortet når du blir bedt om det, og trykk deretter på (Ferdig-ikon) .
      3. Vent litt mens enheten starter opp.

• Hvis fremgangsmåten for tvungen omstart ikke fungerer, prøver du fremgangsmåten for 2-minutters omstart.

Slik tvinger du en 2-minutters omstart

1. Trykk på og hold nede både volum opp-tasten og strømknappen i to minutter. Ignorer alle vibrasjoner.
      2. Slipp tastene. Enheten slås av automatisk.
      3. Lad enheten til et ladeikon vises på skjermen.
      4. Slå på Xperia-enheten.

• Det anbefales at du sikkerhetskopierer og synkroniserer viktige data med en Google-konto.

• Bruk Xperia Companion-dataprogrammet til å utføre en programvarereparasjon for å tilbakestille enheten din. Vær oppmerksom på at alle data slettes fra den interne lagringen på enheten når du utfører en programvarereparasjon. Innhold som du har lagret på et eksternt SD-kort, for eksempel bilder, videoer og musikk, slettes ikke.

Slik sikkerhetskopierer du data ved hjelp av en datamaskin

1. Lås opp skjermen på enheten, og koble enheten til datamaskinen med en USB-kabel.
      2. På datamaskinen velger du hvilke filer du vil sikkerhetskopiere, og kopierer og limer inn eller drar og slipper filene til en plassering på datamaskinen.

Slik sikkerhetskopierer du og synkroniserer apper, telefoninnstillinger og anropshistorikk

1. Finn og trykk på Innstillinger > System > Avansert > Sikkerhetskopier .
      2. Trykk på bryteren for å aktivere funksjonen. Appdata, enhetsinnstillinger og anropshistorikk sikkerhetskopieres automatisk.

Du kan også aktivere sikkerhetskopiering fra innstillingsmenyen i Google Disk. Du kan synkronisere appdata, enhetsinnstillinger og anropshistorikk automatisk ved å logge deg på Google-kontoen du brukte til å synkronisere data på den gamle enheten. Når du slår på den nye enheten for første gang, logger du deg på Google-kontoen under konfigurasjonsveiviseren.

Slik reparerer du enhetsprogramvaren ved bruk av Xperia Companion

Før du utfører en programvarereparasjon er det viktig at du vet brukernavnet og passordet til Google-kontoen din. Avhengig av sikkerhetsinnstillingene dine kan du bli nødt til å skrive dem inn for å kunne starte enheten på nytt etter en programvarereparasjon.

1. Kontroller at Xperia Companion er installert på din PC eller Mac.
      2. Åpne Xperia Companion-programvaren på datamaskinen og klikk på Reparasjon av programvare på hovedskjermen.
      3. Følg instruksjonene på skjermen for å installere programvaren på nytt og fullføre reparasjonen.