Jeg kan ikke låse opp skjermen

Hvis du har glemt PIN-koden, passordet eller mønsteret for skjermlåsen, kan du tilbakestille Xperia-enheten din enten ved hjelp av Finn enheten min-appen fra Google eller Xperia Companion-dataprogrammet. Les om kravene og resultatene for hvert alternativ nedenfor, og velg metoden som passer deg best.

• Tilbakestill Xperia-enheten med Finn enheten min.

• Krav: Denne tilbakestillingsmetoden krever at enheten er slått på, at den har Internett-tilgang og at Finn enheten min er slått på for enheten din. Det må være registrert en Google-konto på enheten din, og du må kunne kontoens brukernavn og passord. Du trenger også tilgang til en datamaskin eller mobilenhet med en Internett-tilkobling.

• Resultater: Alle brukerdata i internminnet på enheten slettes, inkludert nedlastede apper, bilder og enhetsinnstillinger. Med mindre du fjerner SD-kortet før du tilbakestiller enheten, blir brukerdataene på kortet slettet i de fleste tilfeller.

Slik tilbakestiller du enheten din med Finn enheten min

Hvis du bruker Xperia-enheten din i et bedriftsmiljø, er det mulig at IT-avdelingen kan ha slått på tvunget kryptering av SD-kortet. I så tilfelle blir innholdet på SD-kortet slettet eller gjort uleselig når du utfører en tilbakestilling, selv om du tar ut kortet på forhånd.

1. Slå av Xperia-enheten og ta ut SD-kortet for å unngå at brukerdata slettes fra kortet.
        2. Slå på enheten og sjekk at du har en aktiv Wi-Fi - eller mobildatatilkobling.
        3. Gå til påloggingssiden for Finn enheten min på en datamaskin eller mobil nettleser.
        4. Logg på Google-kontoen som er registrert på enheten din.
        5. Følg instruksjonene på skjermen for å slette alt innhold på enheten. Husk at denne handlingen sletter alle brukerdata i internminnet på enheten din.
        6. Etter at du har fjernslettet innholdet, kan du konfigurere enheten på nytt igjen med Google-kontoen din og en ny skjermlås.

• Tilbakestill Xperia-enheten med Reparasjon av programvare -funksjonen i Xperia Companion-dataprogrammet.

• Krav: Denne metoden krever at du har tilgang til en datamaskin med en aktiv Internett-tilkobling. Du trenger en USB-kabel for å koble enheten til datamaskinen, og enheten må ha et minimalt ladenivå på 80 %.

• Resultater: Alle brukerdata i internminnet på enheten slettes, inkludert nedlastede apper, bilder og enhetsinnstillinger. Innhold på SD-kortet slettes ikke.

Slik reparerer du enhetsprogramvaren ved bruk av Xperia Companion

Før du utfører en programvarereparasjon er det viktig at du vet brukernavnet og passordet til Google-kontoen din. Avhengig av sikkerhetsinnstillingene dine kan du bli nødt til å skrive dem inn for å kunne starte enheten på nytt etter en programvarereparasjon.

1. Kontroller at Xperia Companion er installert på din PC eller Mac.
        2. Åpne Xperia Companion-programvaren på datamaskinen og klikk på Reparasjon av programvare på hovedskjermen.
        3. Følg instruksjonene på skjermen for å installere programvaren på nytt og fullføre reparasjonen.