accountarrowhead-downarrowhead-upmobile-menusearchsm-bold-xx-skinny-roundedx-skinnyarrowhead-rightsocial-facebooksocial-googleplussocial-instagramsocial-linkedinsocial-pinterestsocial-qzonesocial-renrensocial-tencentsocial-twittersocial-vkontaktsocial-weibosocial-youkusocial-youtube
    Hjelp oss å forbedre nettstedet vårt
    Svar på et par raske spørsmål for å evaluere besøket ditt.

Vann- og støvbeskyttelse – alt du trenger å vite

Før du begynner å bruke Sony-enheten, bør du sjekke hvilke muligheter og begrensninger den har. Dersom du vil ta den med ut i naturen eller på en weekend-tur, er det noen grunnleggende retningslinjer du må følge for at enheten skal fungere på beste måte.

La oss først ta en nærmere titt på IP-sertifiseringer og hvordan de kan påvirke hva du kan og ikke kan gjøre.

Hva er en IP-sertifisering?

IP-klassifiseringen (Ingress Protection) er en internasjonal standard for å måle en enhets beskyttelse mot støv og ferskvann. Det første sifferet i den tosifrede IP-koden viser beskyttelsesnivået mot faste objekter, inkludert støv. Det andre sifferet viser i hvilken grad enheten er beskyttet mot ferskvann.

Beskyttelse mot faste objekter og støv

Beskyttelse mot faste objekter og støv

IP0X. Ingen spesiell beskyttelse

Beskyttelse mot faste objekter og støv

IP1X. Beskyttet mot faste legemer > 50 mm i diameter.

Beskyttelse mot faste objekter og støv

IP2X. Beskyttet mot faste legemer > 12,5 mm i diameter.

Beskyttelse mot faste objekter og støv

IP3X. Beskyttet mot faste legemer > 2,5 mm i diameter.

Beskyttelse mot faste objekter og støv

IP4X. Beskyttet mot faste legemer > 1 mm i diameter.

Beskyttelse mot faste objekter og støv

IP5X. Beskyttet mot støv – begrenset inntrengning (uskadelig mengde).

Beskyttelse mot faste objekter og støv

IP6X. Støvtett.

Beskyttelse mot ferskvann

Beskyttelse mot ferskvann

IPX0. Ingen spesiell beskyttelse

Beskyttelse mot ferskvann

IPX1. Beskyttet mot dryppende vann.

Beskyttelse mot ferskvann

IPX2. Beskyttet mot dryppende vann når enheten har en helningsvinkel opp til 15 grader fra normalposisjon.

Beskyttelse mot ferskvann

IPX3. Beskyttet mot vanndusj.

Beskyttelse mot ferskvann

IPX4. Beskyttet mot vannsprut.

Beskyttelse mot ferskvann

IPX5. Beskyttet mot vannstråle med lavt trykk i minst tre minutter.

Beskyttelse mot ferskvann

IPX6. Beskyttet mot vannstråle med høyt trykk i minst tre minutter.

Beskyttelse mot ferskvann

IPX7. Beskyttet mot virkningene av opphold i vann ned til 1 meters dybde i 30 minutter.

Beskyttelse mot ferskvann

IPX8. Beskyttet mot virkningene av vedvarende opphold i vann dypere enn 1 meter. De nøyaktige betingelsene blir angitt for hver enhet av produsenten.

Hva dette betyr for enheten min

Hva dette betyr for enheten min

Enheten har IP-klassifisering. Dette betyr at under strengt kontrollerte laboratorieforhold virker maskinvaren som den skal, selv etter at den har vært utsatt for spesifikke forhold.

Sony-enheter som testes for vannbestandige egenskaper, plasseres forsiktig i en beholder fylt med vann fra springen og senket til en dybde på 1,5 meter. Etter 30 minutter i beholderen tas enheten forsiktig ut og funksjonene blir testet.

La det regne

La det regne

Begynte det å regne mens du ventet på bussen? Ingen problem. Xperia-enheten tåler regndråper eller vannsprut, både utendørs og innendørs.

Likeså hvis du sitter ved middagsbordet og ved et uhell søler vann over hele enheten, behøver du ikke å bekymre deg. Bare la enheten tørke fullstendig.

Eller det kan hende at du liker å se på en video mens du tar oppvasken. (Det er forøvrig en flott idé - du har virkelig mestret kunsten å multitaske!) Du må bare passe på at du ikke mister enheten i vannet og tørke av eventuelle vanndråper når du er ferdig.

Andre måter å bruke enheten på

Andre måter å bruke enheten på

Du kan dra nytte av vann- og støvbeskyttelsen til Sony-enheten på andre måter. Du kan bruke enheten under disse forholdene:

• Med våte hender.
    • I støvete omgivelser, for eksempel en vindfull strand eller på en støvete sti. Pass på å vaske alt støvet av enheten med vann fra springen etterpå.
    • Ta bilder og ta opp filmer i våte omgivelser. Enheten må ikke brukes under vann. Hvis enheten ved et uhell blir våt av vann som ikke er ferskvann, må du vaske enheten med vann fra springen.

Men ikke glem dekslene …

I tillegg til å gjøre deg kjent med enheten, må du huske å lukke alle dekslene godt før du utsetter enheten for vann eller støv. Dette inkluderer dekslene for mikro-USB-porten, SIM-kortsporet og minnekortet. Noen av enhetene våre har en vannbestandig mikro-USB-port uten deksel. I tilfeller der en slik enhet har vært utsatt for vann, er det viktig at USB-porten er fullstendig tørr før du setter inn en USB-kabel. Fjern fuktighet fra USB-porten ved å riste enheten flere ganger med USB-porten vendt nedover. Deretter bruker du en mikrofiberklut til å tørke av enheten så den blir helt tørr. Gjenta denne prosedyren helt til det ikke finnes noe synlig fuktighet i USB-porten.

Du må også passe på at det ikke blir sittende fast hår eller andre små objekter mellom dekslene når de lukkes. Ellers kan det oppstå alvorlig skade på enheten.

Grunnleggende vedlikehold

Noen tips som hjelper deg med å få mest mulig ut av enheten:

• Når du har brukt smarttelefonen, nettbrettet eller tilbehøret i våte omgivelser, må du huske å tørke av alle deksler og andre områder der vann kan samle seg.
    • Ikke utsett enheten for sjøvann, saltvann, vann tilsatt klor eller væsker som for eksempel fruktdrikker, flytende vaskemiddel eller eddik.
    • Hvis enheten ved et uhell utsettes for vann som ikke er ferskvann, for eksempel vann fra et svømmebasseng som er tilsatt klor, må du alltid skylle enheten med ferskvann.
    • Hvis høyttaleren eller mikrofonen blir våt, kan det ha en midlertidig innvirkning på funksjonaliteten til enheten er fullstendig tørr.
    • Enhetens IP-klassifisering ble oppnådd under laboratorieforhold i standby-modus, så du bør ikke bruke enheten under vann, for eksempel for å ta bilder. Ikke bruk enheten til å ta bilder mens du utfører aktiviteter under vann, inkludert dykking og snorkling.
    • Tørketiden vil variere avhengig av omgivelsene, men prosessen kan ta opptil tre timer. I tørketiden kan du bruke alle funksjonene som ikke er avhengige av høyttaleren eller mikrofonen. Du kan ta bilder, sjekke e-posten eller sende tekstmeldinger uten problemer.
    • Ikke bruk en hårtørrer for å tørke våte deler.
    • Daglig slitasje kan sammen med skade på enheten redusere evnen til å opprettholde beskyttelsen mot støv og fuktighet.

Garanti, reparasjoner og kundeservice

Det er viktig å vite at garantien ikke dekker skader eller defekter som er forårsaket av misbruk eller feil bruk av enheten. Vær også oppmerksom på at kompatibelt tilbehør, inkludert batterier, ladere, håndfrienheter, tastaturer og mikro-USB-kabler ikke er vann- eller støvbestandige.

Hvis du har spørsmål om bruken av enheten som ikke er besvart her, kan du be kundestøtten vår om hjelp. Du finner relevant garantiinformasjon i dokumentet Viktig informasjon, som er tilgjengelig via konfigurasjonsveiledningen i enheten.