Nybakt!

Introduksjon av Android™ 9 Pie

Android 9 Pie handler bare om deg. Du vil at smarttelefonen din skal være tilpasset behovene dine, for å gjøre hverdagen enklere og la deg fokusere på det som betyr noe. Den nye Android-programvaren benytter maskinlæring og kunstig intelligens for å gjøre akkurat det. Den forstår vanene dine, og justerer smarttelefoninnstillingene deretter, slik at telefonen kan ta hånd om de små tingene for deg. Android 9 Pie inneholder mange dryss av forbedringer som gjør enheten din mer intuitiv enn noensinne.

Les mer for å finne ut mer om favorittpaien din!

Tilpasser seg behovene dine
    Tilpasser seg behovene dine

Tilpasser seg behovene dine

Maskinlæring er en hovedingrediens i den nye Android 9 Pie. Ta for eksempel adaptivt batteri. Det er en funksjon som bruker maskinlæring for å identifisere appene som du ikke bruker så ofte, for å sørge for at de ikke tapper batteriet mens de kjører i bakgrunnen. Sammen med Xperia™-funksjonen STAMINA-modus, vil batteriet ditt vare enda lenger enn før.

En annen smart maskinlæringsfunksjon er adaptiv lysstyrke. Adaptiv lysstyrke registrerer de manuelle justeringene du gjør av lysstyrken ved ulike lysforhold, og bruker dem for å automatisk justere lysstyrken for deg. Nøkkelfunksjoner, tilpasset behovene dine!

Toppen av kaka

I tillegg finnes det også mange små finjusteringer av funksjonene og innstillingene du bruker oftest. Når du trykker på volumtasten aktiveres en volumbryter for medier på skjermen, og en knapp for ringetonen, som gjør det enkelt å justere volumet når du lytter til musikk eller ser på en video.

Og når du tar en skjermkopi kan du framheve detaljer med én gang ved å bruke Rediger-menyen som vises. Deretter kan du dele bildet med vennene dine.

En annen liten nyttig finjustering er for skjermrotering. Hvis du ikke føler for å endre skjermretning fra Innstillinger-menyen, trenger du bare å rotere enheten. Det vises da en knapp som lar deg endre retningen for skjermen, så enkelt. Justeringer som disse og mange andre vil utgjøre den store forskjellen.

Toppen av kaka
    Toppen av kaka

Toppen av kaka

I tillegg finnes det også mange små finjusteringer av funksjonene og innstillingene du bruker oftest. Når du trykker på volumtasten aktiveres en volumbryter for medier på skjermen, og en knapp for ringetonen, som gjør det enkelt å justere volumet når du lytter til musikk eller ser på en video.

Og når du tar en skjermkopi kan du framheve detaljer med én gang ved å bruke Rediger-menyen som vises. Deretter kan du dele bildet med vennene dine.

En annen liten nyttig finjustering er for skjermrotering. Hvis du ikke føler for å endre skjermretning fra Innstillinger-menyen, trenger du bare å rotere enheten. Det vises da en knapp som lar deg endre retningen for skjermen, så enkelt. Justeringer som disse og mange andre vil utgjøre den store forskjellen.

Favorittkameraet ditt er nå enda bedre.
    Favorittkameraet ditt er nå enda bedre.

Favorittkameraet ditt er nå enda bedre.

Du kommer til å elske det forenklede utseende til kameraet. Det har blitt nøye redesignet slik at alle de livsviktige funksjonene er der når du vil ta vare på et minne. Det er bare å åpne kameraappen og sveipe til venstre eller høyre for å velge bilde eller video, og så ta bildet eller videoen. Det er alt!

Hvis du vil bruke Xperia-funksjoner som Super-sakte film, Bokeh eller Manuell modus, er det bare å trykke på MODUS-knappen. Kameraet husker funksjonen du nylig har brukt og viser et ikon på skjermen for hurtig og enkel tilgang. I tillegg er funksjoner som ofte brukes, som for eksempel Lysstyrke, Oppløsning og Kamerainnstillinger, nå enkle å få tilgang til på skjermen. Det nye utseendet serveres rykende varmt på alle Xperia-enheter som kjører Android 9 Pie.

Tilpass for sinnsro

Tilpass for sinnsro

For mange varsler kan distrahere deg fra de viktige tingene i livet. I Android 9 Pie er det enklere enn noensinne å behandle varsler. Hvis du får et varsel som du ikke trenger, er det bare å trykke lenge på det for å åpne varselinnstillingene for appen og slå av varsler. Du kan også velge hvilke varsler du vil beholde fra Innstillinger-menyen. I tillegg vil enheten bruke maskinlæring til å velge hvilke varsler du mottar. Hvis du stadig sveiper bort varslene fra en bestemt app, foreslår enheten å slå av varslene fra appen fullstendig.

En annen godbit er den oppdaterte Ikke forstyrr-funksjonen. Den har blitt mye enklere, og du bare slår den på eller av. Hvis du trykker lenge på Ikke forstyrr-ikonet i Hurtiginnstillinger, får du enkel tilgang til Innstillinger-menyen der du kan velge hva du vil tillatte/blokkere.

Vil du fortsette med konfigurasjonen? Ikke noe problem!

Vil du fortsette med konfigurasjonen? Ikke noe problem!

Når du begynner å konfigurere den nye Xperia-enheten din, kan du komme over ting du ikke kjenner til, eller bli bedt om å justere innstillinger du ikke er sikker på. Du vil gjøre ting raskere, så du hopper over det og lar det være til senere. Høres det kjent ut? Med den nye konfigurasjonsveiviseren er det veldig enkelt å gå tilbake og fortsette konfigurasjonen. Når det passer for deg, kan du gå til Innstillinger, eller enkelt sveipe ned og trykke på varselet for å fullføre konfigurasjonen. Enkel å bruke, på farten!

Vil du fortsette med konfigurasjonen? Ikke noe problem!
    Hva kan denne telefonen gjøre?

Hva kan denne telefonen gjøre?

Du har sannsynligvis forsøkt Google Assistants talekommandoer for å spille av favorittmusikken din eller kanskje søke på nettet for å finne et sted å spise middag, eller til og med et stykke pai. Nå vet Google Assistant alt om Xperia-enheten din også! Det er bare å si «OK Google» og spørre «Hva kan denne telefonen gjøre?», og du vil da få en liste over funksjoner som er eksklusive for Xperia. Hvis du vil spille inn fantastiske 4K HDR-videoer, trenger du bare å si «Spill inn 4K HDR-film». Kameraappen åpnes med 4K HDR-videoinnstillingene klare.

Denne funksjon er tilgjengelig på engelsk, fransk, tysk, japansk og spansk, per september 2018.

Hva kan denne telefonen gjøre?

Du har sannsynligvis forsøkt Google Assistants talekommandoer for å spille av favorittmusikken din eller kanskje søke på nettet for å finne et sted å spise middag, eller til og med et stykke pai. Nå vet Google Assistant alt om Xperia-enheten din også! Det er bare å si «OK Google» og spørre «Hva kan denne telefonen gjøre?», og du vil da få en liste over funksjoner som er eksklusive for Xperia. Hvis du vil spille inn fantastiske 4K HDR-videoer, trenger du bare å si «Spill inn 4K HDR-film». Kameraappen åpnes med 4K HDR-videoinnstillingene klare.

Denne funksjon er tilgjengelig på engelsk, fransk, tysk, japansk og spansk, per september 2018.

Tilgjengeligheten av programvareoppdateringer er avhengig av enheten, landet og/eller operatøren. Merk at uavhengig av Android-versjon kan enkelte egenskaper og funksjoner være forskjellige avhengig av enheten din.

Hvis du vil se den gjeldende programvareversjonen, oppdateringer og framtidige programvareutgivelser, kan du gå til programvaresiden på Sony Mobiles nettside for kundestøtte.

Google og Android er varemerker for Google LLC.