Slik beskytter du innholdet ditt

I de fleste tilfeller inneholder enheten din både sensitive data og personlige minner som bilder og videoer – ting du ikke vil miste. Men hva om du mister enheten din eller den blir stjålet? For å hjelpe deg har vi samlet noen nyttige tips om hva du kan gjøre for å beskytte innholdet ditt og sørge for at det ikke kommer på avveie.

Slik beskytter du innholdet ditt

To enkle ting for å komme i gang

Først bør du opprette en Google™-konto og logge på den fra enheten din. Dermed kan du sikkerhetskopiere innholdet ditt og til og med finne enheten din hvis du mister den. Hvis du er logget på en Google-konto, er det også umulig for andre å konfigurere enheten og bruke den hvis den blir stjålet. Det andre er at du bør konfigurere og bruke en skjermlås for å hindre at andre folk får tilgang til enheten din.

Ta en titt på videoen for å lære hvor du konfigurerer et skjermlåsmønster, en PIN-kode eller et passord.

Skriv ned Google-kontoopplysningene dine, IMEI-nummeret for enheten og skjermlås-PIN-koden eller -passordet, og oppbevar informasjonen på et trygt sted. Du vet aldri når du kan få bruk for den.

label

Sikkerhetskopier innholdet ditt

Det er viktig at du sikkerhetskopierer innholdet ditt regelmessig. Hvis enheten din blir skadet, mistet eller stjålet, kan du gjenopprette sikkerhetskopiert innhold på en splitter ny enhet, eller på en du har mistet og så funnet. Det er også viktig å ta regelmessige sikkerhetskopier hvis du ved et eller annet tidspunkt trenger å nullstille enheten eller utføre en programvarereparasjon.

Du kan sikkerhetskopiere appdata, anropslogg, enhetsinnstillinger, kalender, kontakter, bilder og videoer til nettskyservere og synkronisere dem med Google-kontoen din. Når du har store mengder bilde-, video- eller musikkfiler på enheten anbefales det at du sikkerhetskopierer filene til en datamaskin ved hjelp av en USB-kabel eller på et minnekort.

Hva om jeg mister enheten min eller den blir stjålet?

Hva om jeg mister enheten min eller den blir stjålet?

Hvis du mister enheten din, kan du finne den med nettjenesten Finn enheten min. Det er bare å logge på Google-kontoen din, og posisjonen for enheten vises på et kart. Prøv den ut i dag, slik at du vet hvordan du bruker den.

Med Finn enheten min kan du også angi at enheten din skal ringe med fullt volum i fem minutter selv om lyden er dempet, eller fjernlåse enheten din og vise en melding på skjermen med kontaktopplysningene dine. Hvis du mistenker at enheten din har blitt stjålet, kan du fjernslette alt innhold på den. Imidlertid må du huske på at du da ikke lenger vil kunne finne enheten med Finn enheten min.

For å bruke Finn enheten min må enheten være slått på og logget på Google-kontoen din. Du må også sjekke at Posisjon og Finn enheten min er slått på i Innstillinger-menyen, og at enheten er synlig på Google Play-nettstedet.

Hva om jeg mister enheten min eller den blir stjålet?
    Hva om jeg mister enheten min eller den blir stjålet?

Jeg kan ikke låse opp telefonen min!

Slapp av, å glemme skjermlåsen kan skje hvem som helst. Hvis du har en Google-konto og har utført regelmessige sikkerhetskopier, vil du kunne få tilgang til enheten og innholdet ditt igjen. Det du må gjøre er å tilbakestille enheten og konfigurere den som ny. Deretter logger du på Google-kontoen din og gjenoppretter det sikkerhetskopierte innholdet ditt, og alt er klart.

Du kan nullstille enheten ved å bruke Finn enheten min eller ved å bruke Programvarereparasjon-funksjonen i Xperia Companion.

Hva om jeg mister enheten min eller den blir stjålet?
    Dobbel sikkerhet?

Dobbel sikkerhet?

Hittil har vi gått gjennom de viktigste trinnene for hvordan du beskytter innholdet ditt: Logg på Google-kontoen din på enheten, bruk en skjermlås og sikkerhetskopier innholdet ditt. Det finnes imidlertid andre funksjoner du kan bruke for å forbedre sikkerheten til enheten din og innholdet ditt. Her er noen av dem:

Låseskjermmelding. Legg til en tekstlinje på låseskjermen. Du kan for eksempel skrive navnet ditt og informasjon som kan hjelpe deg med å få tilbake enheten din hvis du mister den.

Kryptering. Kryptering gir ekstra beskyttelse i tilfelle enheten din blir stjålet. Hvis innholdet ditt er beskyttet, kan det bare leses når enhetens skjerm er låst opp.

Antivirus-programvare. Installer og bruk en antivirus-app for å beskytte enheten din mot virus, løsepengevirus, spionprogrammer, nettfiskingsforsøk og annen skadelig programvare.

Google Play Protect. Google Play Protect advarer deg om potensielt skadelige apper og fjerner dem fra enheten din. Den utfører også sikkerhetstester av apper før du laster dem ned.

Skjermfesting. Hvis noen andre vil bruke telefonen din, kan du beskytte innholdet ditt ved å feste en app til skjermen, slik at de bare får tilgang til akkurat den appen og ikke noe annet.

Oppdater programvaren din. Husk å holde enheten din oppdatert med den nyeste tilgjengelige programvaren. Dermed har du alltid de nyeste sikkerhets- og personvernfunksjonene tilgjengelig.

Dobbel sikkerhet?

Merk at denne artikkelen ikke er produktspesifikk. Funksjoner og funksjonaliteter som er beskrevet kan derfor variere avhengig av enheten din og/eller programvareversjonen.