Slik øker du batteritiden

De fleste har med oss smarttelefonen hele dagen, og vi bruker dem til å gjøre mange ulike ting. Det er ikke rart at vi vil at batteriet skal vare lengst mulig! Heldigvis finnes det et par enkle ting du kan gjøre for å få litt ekstra kraft ut av batteriet.

Det finnes alltid noe du kan gjøre

Det finnes alltid noe du kan gjøre

Du kan for eksempel deaktivere strømkrevende stedsdelingstjenester, redusere skjermens lysstyrke eller begrense enhetens tilkoblinger ved å slå på flymodus eller slå av Bluetooth. Alle disse tingene gjør sitt slik at du kan holde på litt lenger. Men hva om måten du lever på, rutinene eller hobbyene dine begrenser hvor ofte du kan lade batteriet?

Slapp av! Xperia™-enheten din kommer med en rekke flotte strømsparende funksjoner. Alternativene vil variere avhengig av enheten og Android™-versjonen den kjører, men de vil alle gjøre at batteriet ditt varer lenger – du trenger bare å velge hvilken funksjon som passer dine behov best, og aktivere den. Og for enkelte funksjoner trenger du ikke å gjøre det engang – de kobler bare inn og kjører i bakgrunnen når det er nødvendig.

En ting som er bra å ha i mente er at alle strømsparingsfunksjonene typisk vil begrense bakgrunnsaktiviteter som e-post, varsler og stedsdelingstjenester, mens telefonanrop og meldinger ikke påvirkes i det hele tatt.

Så når er du egentlig trenger all den ekstra kraften?

Forretninger eller ferie?

Forretninger eller ferie?

Når du vil bruke enheten din i mange timer på jobben, eller for daglige aktiviteter som å lese nyheter, ta bilder eller videoer – og du vet at du ikke kan lade den slik du vanligvis gjør, er aktivering av STAMINA-modus det opplagte valget for deg. STAMINA-modus reduserer batteribruken og øker den generelle standby-tiden betydelig. Du kan slå på STAMINA-modus manuelt når du trenger å spare strøm, eller la den aktiveres automatisk ved et batterinivå som du angir.

Avhengig av enheten og Android™-versjonen, vil enten STAMINA-modus eller en lignende funksjon kalt Batterisparing, være tilgjengelig.

Nyt naturen

Ultra STAMINA-modus er perfekt for situasjoner der du må bruke enheten i lang tid uten å kunne lade den. For eksempel når du går på tur eller er på camping, eller når du er på stranda. Aktivering av Ultra STAMINA-modus kan også brukes som en siste utvei for ekstra standby-tid når det er veldig lite batteri og du ikke har en lader tilgjengelig. Når Ultra STAMINA-modus aktiveres, deaktiverer den de fleste bakgrunnsaktiviteter som synkronisering og stedsdelingstjenester, og den endrer også startskjermen til en Ultra STAMINA-modus-startskjerm med kun et begrenset sett med kjerneapper tilgjengelig, bare for å spare så mye batteri som mulig.

Hvorfor bry deg?

Hvorfor bry deg?

Du trenger ikke å gjøre det! Doze-modus og App-standby-modus er innebygde funksjoner som sparer batteri når du ikke aktivt bruker enheten eller bestemte apper. Doze-modus aktiveres automatisk når enheten ikke har vært i bruk på en stund, og når den ikke er koblet til en lader. App-standby-modus derimot identifiserer apper som ikke har vært i bruk på en stund og plasserer dem i en søvnlignende tilstand. Du trenger ikke å gjøre noe for å aktivere Doze-modus eller App-standby-modus – de er alltid der for deg.

Bruk 24/7

Batterioptimalisering er kontrollpanelet for STAMINA-modus, Batterisparing, Doze-modus og App-standby-modus. Ved å bruke denne funksjonen kan du hindre apper fra å gå i dvale ved å legge dem til hvitelisten for Batterioptimalisering. Det er bare å merke av i avmerkingsboksen ved siden av en app i Batterioptimalisering-menyen, og den appen vil fortsette å motta meldinger og ha nettverkstilgang.

Lading er ikke et problem

Husk at batteriet skades hvis du lar enheten lade i lang tid etter at den har nådd 100 %. For å hindre dette fra å skje og å forlenge batterilevetiden, har mange Xperia™-enheter en innebygd funksjon kalt Batteripleie. Den oppdager automatisk regelmessige ladevaner og kontrollerer ladehastigheten slik at batteriet når 100 % rett før du kobler fra laderen. Hvis Batteripleie ikke klarer å oppdage regelmessige ladevaner, vil den ikke aktiveres i det hele tatt.

Xperia™ – først med det siste

På bare noen minutter med lading kan du bokstavelig talt oppnå timer med bruk. Qnovo™ adaptiv lading er en annen teknologi som øker batterilevetiden. Den reduserer ladebelastningen ved å måle batterihelsen og bruke informasjonen til å justere ladestrømmen. Xperia™ X-serien er de første enhetene i hele verden til å ta i bruk denne teknologien.

Hvis du fortsatt ikke er sikker på hvilke batterifunksjoner eller funksjoner som vil passe dine behov og vaner best, er det bare å prøve dem ut, én etter én. Det er virkelig så enkelt – og du vil bli forbløffet over hvor mye batteri du egentlig kan spare.

Merk at denne artikkelen ikke er produktspesifikk. Funksjoner og funksjonaliteter som er beskrevet kan derfor variere avhengig av enheten din og/eller programvareversjonen.