Lagring og minne

Enheten din har flere ulike lagrings- og minnealternativer.

• Det interne minnet lagrer nedlastet eller overført innhold samt personlige innstillinger og data.
    • Du kan utvide lagringsplassen med et uttakbart minnekort. Mediefiler kan flyttes til denne minnetypen for å frigjøre intern lagringsplass.
    • Det dynamiske minnet (RAM) kan ikke brukes som lagringsplass. RAM brukes til å kjøre programmer og operativsystemet.

Du kan kjøpe et minnekort separat.

Forbedre minneytelse

Enhetens minne fylles som regel opp ved normal bruk. Hvis enheten begynner å bli treg, eller apper lukkes uten forvarsel, bør du vurdere følgende:

• Du bør prøve å alltid ha mer enn 500 MB ledig intern lagringskapasitet.
    • Lukk apper som du ikke bruker.
    • Slett hurtigbufferen for alle apper.
    • Avinstaller nedlastede apper som du aldri bruker.
    • Overfør bilder, videoer og musikk fra det interne minnet til minnekortet.
    • Hvis enheten ikke klarer å lese innhold fra minnekortet, kan det hende at kortet må formateres. Vær oppmerksom når du formaterer kortet, slettes alt innholdet på det.

Hvis du deler en enhet med flere brukere, må du logge deg på som eieren, det vil si primærbrukeren, for å kunne utføre bestemte handlinger, som for eksempel å overføre data til minnekortet og formatere minnekortet.

Slik viser du minnestatusen

• Finn og trykk på Innstillinger > Lagring.

Slik sletter du hurtigbufferminnet for alle appene

1. Finn og trykk på Innstillinger > Lagring.
    2. Trykk på Andre apper, og trykk deretter på den ønskede appen.
    3. Trykk på FJERN HURTIGLAGER.

Når du sletter hurtigbufferminnet, mister du ikke viktig informasjon eller innstillinger.

Slik flytter du mediefiler til minnekortet

1. Kontroller at det finnes et minnekort som er satt inn i enheten.
    2. Finn og trykk på Innstillinger > Lagring > Overfør data til SD-kort.
    3. Merk filene som skal overføres til minnekortet.
    4. Trykk på Overfør.

Slik stopper du apper og tjenester fra å kjøre

1. Finn og trykk på Innstillinger > Apper og varsler.
    2. Velg en app eller tjeneste, og trykk deretter på TVING AVSLUTNING > OK.

Slik formaterer du minnekortet

1. Finn og trykk på Innstillinger > Lagring.
    2. Trykk på SD-kort > Menu icon, trykk deretter på Lagringsinnstillinger > Formatér og utfør deretter formatering i den neste dialogboksen som viser en bekreftelse.

Alt innhold på minnekortet blir slettet ved formatering. Sørg for at du har først tar sikkerhetskopier av alt du vil ta vare på. Du kan lage en sikkerhetskopi ved å kopiere innholdet til en datamaskin. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Managing files using a computer.

Smartrens

Med Smartrens kan du forbedre enhetens ytelse ved å automatisk optimalisere lagring og minne avhengig av hvor ofte apper brukes.

Slik aktiverer eller deaktiverer du Smartrens

1. Finn og trykk på Innstillinger > Xperia Assist > Smartrens.
    2. Trykk på glidebryteren ved siden av Bruk smartrens.

Du kan også endre, kopiere eller slette filer manuelt hvis du finner og trykker på Filer -appen.