SIM-kortbeskyttelse

Arrow left Oversikt over Xperia XZ2

Du kan låse og låse opp hvert av SIM-kortene i enheten med en PIN-kode. Når et SIM-kort er låst, er kortets abonnement beskyttet mot misbruk. Det betyr at du må angi PIN-koden hver gang du starter enheten.

Hvis du taster inn feil PIN-kode for mange ganger, vil SIM-kortet bli blokkert. Du må taste inn PUK-koden (Personal Unblocking Key) og deretter en ny PIN-kode. PIN-koden og PUK-koden får du av nettoperatøren.

Slik angir du en SIM-kortlås

1. Finn og trykk på Innstillinger > Låseskjerm og sikkerhet > Avansert > SIM-kortlås.
    2. Velg et SIM-kort hvis du bruker dobbel SIM.
    3. Trykk på glidebryteren ved siden av Lås SIM-kortet for å aktivere.
    4. Skriv inn PIN-koden for SIM-kortet, og trykk på OK. SIM-kortlåsen er nå aktiv, og du vil bli bedt om å taste inn denne PIN-koden hver gang enheten startes på nytt.

Slik endrer du PIN-koden for SIM-kortet

1. Finn og trykk på Innstillinger > Låseskjerm og sikkerhet > Avansert > SIM-kortlås.
    2. Velg et SIM-kort hvis du bruker dobbel SIM.
    3. Trykk på Endre SIM-PIN-kode.
    4. Skriv inn den gamle PIN-koden for SIM-kortet, og trykk på OK.
    5. Skriv inn den nye PIN-koden for SIM-kortet, og trykk på OK.
    6. Skriv inn den nye PIN-koden for SIM-kortet på nytt, og trykk på OK.

Slik låser du opp et låst SIM-kort ved hjelp av PUK-koden

1. Angi PUK-koden, og trykk på Text enter icon.
    2. Angi en ny personlig kode, og trykk på Text enter icon.
    3. Angi den nye PIN-koden på nytt, og trykk på Text enter icon.

Hvis du skriver inn feil PUK-kode for mange ganger, må du kontakte nettverksoperatøren for å få et nytt SIM-kort.