Fang livets vakre øyeblikk

Xperia™-enheten kommer med det nye Motion Eye™-kameraet. Det er et kamera som kan fange livets øyeblikk på måter som ingen annen smarttelefon kan. Det er laget med teknologi og kunnskap fra Sonys speilløse α™-kameraer og kompakte Cyber-shot™-kameraer, og lar deg ta bilder og spille inn videoer med klare og levende detaljer hver gang – selv i situasjoner med ekstremt svakt lys eller motlys.

Fang livets vakre øyeblikk

Det nye Motion Eye™-kameraet.

Motion Eye™-kameraet har en imponerende mengde teknologi innebygd, inkludert den nye minnestablede mobile Exmor RS™-bildesensoren, den redesignede og prisvinnende Sony G-linsen og den nye mobile BIONZ™-bildeprosessoren. Kombiner alt det med det ultraraske forutsigende hybride autofokuset og nye større piksler som fanger opp flere detaljer og mer lys, og du har et kamera som forutsier enhver bevegelse og hjelper deg med å fange de dyrebare øyeblikkene bedre og raskere enn noensinne.

Det nye Motion Eye™-kameraet.

Så ekte som det kan bli

Med 4K HDR har videoene dine aldri før sett så ekte! 4K HDR-video fanger opp verden med kontraster, detaljer og farger som aldri før, uansett om du tar video av himmelen om skumringen eller et fjellandskap som tar pusten fra deg. Det eneste du trenger å gjøre, er å trykke på HDR på skjermen, og alt er klart. Sammen med en skjerm som støtter 4K HDR kan du gjenoppleve magien og dele opplevelsene dine med dine venner og kjære.

Ta full kreativ kontroll

Manuell modus er ideell i situasjoner der du vil ha mer kreativ kontroll over det endelige bildet, og du har tid til å gjøre det riktig. Derfor er også Manuell den foretrukne opptaksmodusen i situasjoner med lite lys eller motlys.

Ta full kreativ kontroll

Gå aldri glipp av et øyeblikk

Enkelte ting skjer så raskt at du rett og slett ikke kan reagere raskt nok. Selv ikke med kameraet klart i hånden. Slapp av! Forutsigende innspilling-funksjonen oppdager om et motiv beveger seg og starter automatisk å mellomlagre bilder før du trykker på utløserknappen. Resultatet er opptil fire bilder som blir tatt før du faktisk tok bildet.

Gå aldri glipp av et øyeblikk

Supersakte er superkult

Med Motion Eye™-kameraet kan du spille inn videoer i supersakte film i hele 960 bilder per sekund i HD. Du kan velge å spille inn en video i supersakte film i ett opptak, eller du kan spille inn et øyeblikk i supersakte film mens du allerede spiller inn en video i normal hastighet. Du kan også spille inn en video i normal hastighet og etterpå redigere den for å ta i bruk sakte film-effekter på utvalgte deler. Husk å spille inn i gode lysforhold for å få den beste kvaliteten for sakte film.

Tips og råd

Nedenfor finner du noen tips og råd om hvordan du får mer ut av Xperia™-kameraet og forbedrer fotograferingsferdighetene dine.

Mer fokus and mindre uskarpheter

Mer fokus and mindre uskarpheter

• Når du tar nærbilder eller landskapsbilder, trykk på skjermen for å stille fokuset på et bestemt område eller en fokusavstand.
    • Sørg for at linsen er ren. Selv det minste lille fingeravtrykket eller litt skitt kan redusere bildekvaliteten.
    • Hvis du har problemer med uskarpe bilder, sjekk om dekselet på smarttelefonen blokkerer blitsen eller linsen.
    • Bruk den separate kameratasten i stedet for å trykke på utløserknappen på skjermen. Dette hjelper deg å holde enheten stødig før du tar et bilde.
    • Bruk selvutløserfunksjonen til å unngå ytterligere risting av kameraet når du tar bilder.
    • Prøv å bruke et stativ for å oppnå optimal bilde- og videostabilitet.
    • Beveg smarttelefonen med kameratasten halvveis trykt ned, og se etter et punkt der bildet er i fokus. Etter at fokus er stilt inn, blir den runde rammen blå.
    Høy kvalitet under forhold med svakt lys

Høy kvalitet under forhold med svakt lys

• Hold kameraet stødig. Plasser smarttelefonen på en hard flate, eller enda bedre, bruk et stativ og selvutløseren.
    • Ta bildet i manuell modus og angi ISO, det vil si lysfølsomhetsnivået, i trinn fra 50 til 3200.
    • Ta bildet i manuell modus og endre innstillingene for lukkerhastighet (SS), eksponeringsverdi (EV) eller hvitbalanse (WB).
    • Bruk de ulike blitsinnstillingene som finnes i alle tre bildetakingsmodusene. Disse er spesielt nyttige under dårlige lysforhold eller når det er motlys.
    • Klikk her for å få flere tips om hvordan du tar bedre bilder i forhold med svakt lys.
    Høy kvalitet under forhold med svakt lys

Bli kjent med kameraet

• Ta en titt på hovedinnstillingene og modusene før du bruker det, og les i brukerhåndboken. Øvelse gjør mester!
    • Aktiver kameraet med én gang, selv om skjermen på enheten er låst. Det er bare å trykke lenge på kameratasten, og du er klar.
    • Velge en hurtigstartinnstilling slik at kameraet tar et bilde eller spiller inn en video omgående når det startes, f.eks. ved å trykke lenge på kameratasten.
    • For å redusere risting under videoopptak må du sørge for at SteadyShot™ er slått på og er stilt inn til «Intelligent aktiv»-modus.
    • Aktiver rutenettet i kamerainnstillingene slik at du kan ta bildet med tredelsregelen. Bildet kan gjøres mer interessant ved at motivet ikke alltid plasseres midt i rammen.
    • Oppdater programvaren til smarttelefonen regelmessig for å få de nyeste kamerafunksjonene og forbedringene.
    • Aktiver «Objektsporing». Når du velger et objekt ved å berøre det på skjermen, sporer kameraet objektet for deg.
    Høy kvalitet under forhold med svakt lys

Finn ut mer

• Lær hvordan du ser etter lysretninger og farger som gir motivet form og dybde. Denne typen lys finnes naturlig rett før soloppgang og ved solnedgang. Vinduslys kan også være bra.
    • Vær kreativ, og prøv forskjellige vinkler. Du vil bli overrasket over hvordan bildet kan endres ved å gå ned på knærne eller magen. Men vær forsiktig!
    • Når du tar bilder av et motiv i bevegelse, skal du ikke forsøke å følge motivet. Det du skal gjøre er å finne en posisjon der motivet må passere foran deg.
    • Hvis du ikke klarer å få plass til hele motivet i ett bilde, kan du prøve å bruke kameraappen «Panorama» for å få en bredere vinkel.
    • Bruk «Kreativ effekt»-appen på kameraet for å forbedre bildene før du tar dem. Du kan f.eks. legge til filtre, pikselere bilder og lage en speileffekt.
    • Ta et bilde mens du spiller inn en video. Det er bare å trykke på utløsernappen på skjermen for å ta bildet mens videoen spilles inn.
    Godt å vite

Godt å vite

• Antall bilder eller videoer du kan lagre avhenger av oppløsningen eller MP (megapiksel)-verdien som brukes og hvor lange videoene dine er.
    • Videoer og bilder tatt med høyeste oppløsning krever ganske mye plass på internminnet eller minnekortet. En lavere oppløsning gir vanligvis god nok kvalitet for hverdagslig bruk.
    • Vær oppmerksom på at smarttelefonen kan noen ganger bli varm når kameraet brukes i lengre tidsperioder. I noen tilfeller kan kameraappen lukkes midlertidig. La enheten kjøle seg ned, og start deretter appen igjen.
    Få flere tips og se eksempler på flotte fotografier

Merk at denne artikkelen ikke er produktspesifikk. Funksjoner og funksjonaliteter som er beskrevet kan derfor variere avhengig av enheten din og/eller programvareversjonen.