Folk, selfies og smilende ansikter

Ansikter i fokus angis med en farget ramme. Trykk på en ramme for å velge et ansikt du vil fokusere på.

Bruk Smilutløser til å ta et bilde automatisk når en person smiler. Hvis du tar en video, blir et bilde tatt hver gang et smil registreres.

People, selfies and smiling faces

Ta bilder og videoer av mennesker

• Tenk på bildeformatet. Bruk stående format for nærbilder, for å fylle rammen. Bruk liggende format for gruppebilder, eller for å få med et objekt i bakgrunnen.
    • Plasser kameraet på en stabil overflate og bruk selvutløseren Self timer icon for å unngå uskarpe bilder.

Slik fokuserer du på et annet ansikt

• Trykk på en av rammene for å velge et ansikt du vil fokusere på før du tar et bilde eller spiller inn en video.

Slik tar du et bilde når noen smiler

1. Trykk på Settings icon mens du bruker kameraet.
    2. Trykk på Automat. bildetaking eller Automatisk opptak (video) > Smilutløser.
    3. Lukk innstillingsmenyen. Innstillingen er lagret for den valgte opptaksmodusen.
    4. Når et smil gjenkjennes, tar kameraet automatisk et bilde.

Denne innstillingen er ikke tilgjengelig når Settings icon > Filmstørrelse er satt til 4K .

Slik tar du en selfie

1. Velg en bilde- eller videoopptaksmodus for selfien mens du bruker hovedkameraet.
    2. Trykk på Switch camera icon for å aktivere frontkameraet.
    3. Trykk på Self timer icon hvis du vil bruke selvutløseren.
    4. Trykk på kameratasten eller utløserknappen for å ta en selfie.

Slå på Myke hudtoner-effekt for å gjøre hudtoner mykere når du tar selfies.

Slik aktiverer du selfie-tidsuret med håndflaten din

1. Trykk på Switch camera icon for å aktivere frontkameraet mens du bruker kameraet.
    2. Trykk på Settings icon.
    3. Trykk på Automat. bildetaking > Håndlukker og lukk innstillingsmenyen. Innstillingen er lagret.
    4. Vri håndflaten med fingrene rettet rett opp mot kameraet.
    5. Når kameraet registrerer hånden din, startes tidsuret og en selfie tas.