Skjermfesting

Bruk skjermfesting for å angi at enheten bare skal vise skjermen for en bestemt app. Hvis du for eksempel spiller et spill og tilfeldig berører Hjem-navigasjonstasten, forhindrer funksjonen for skjermfesting at den aktive spillappskjermen minimeres. Du kan også bruke denne funksjonen hvis du låner enheten bort til en annen person, slik at vedkommende bare får tilgang til én app. Du kan for eksempel låne bort enheten til noen som ønsker å ringe, og feste skjermen til kameraappen slik at personen ikke får tilgang til apper som for eksempel e-post.

Skjermfesting er ikke en sikkerhetsfunksjon og forhindrer ikke at andre brukere kan oppheve skjermfestingen og få tilgang til enheten. For å beskytte dataene bør du angi at enheten ber om PIN-kode, passord eller mønster for skjermlåsing før skjermfestingen kan oppheves.

Slik aktiverer eller deaktiverer du skjermfesting

1. Finn og trykk på Innstillinger > Låseskjerm og sikkerhet > Én-appsmodus.
    2. Trykk på glidebryteren for å aktivere eller deaktivere funksjonen.

Det er ikke nødvendig å ha et mønster, en PIN-kode eller et passord for at skjermfesting skal fungere.

Slik fester du en skjerm

1. Kontroller at skjermfesting er aktivert på enheten.
    2. Åpne en app og gå til skjermen du vil feste.
    3. Trykk på Nylig brukte apper-ikon.
    4. Hvis du vil vise skjermfestingsikonet, sveiper du oppover og trykker på Skjermfesting-ikon.
    5. I vinduet som vises, trykker du på Skjønner.

Slik løsner du en skjerm

• På den festede skjermen berører du og holder nede Tilbake-ikon og Nylig brukte apper-ikon til skjermen er løsnet.

Hvis du valgte et sikkerhetsalternativ da du aktiverte skjermfestingsfunksjonen, må du angi mønsteret, PIN-koden eller passordet for å låse opp enheten før du kan løsne skjermen igjen.